lauantai 28. joulukuuta 2013

Joulu 2013

Tämä joulu tuntui erityisen ihanalta, vaikkei se valkea ollutkaan. Talo oli täynnä rakkaita ihmisiä ja saimme jouluna vielä yllätysvieraana yli yhdeksänkymmentävuotiaan isoäitinikin tänne pikaisesti piipahtamaan. Aattona oli koolla 15 ja joulupäivänä 19 henkeä. Koko joulu laitettiin yhdessä ja jokaiselle vielä suuri kiitos yhteisen juhlan valmisteluista!
 
Joulupöydän kattaus on meillä hyvin perinteinen suomalaisine jouluherkkuineen. Tosin karjalanpaistia emme ole koskaan nähneet tarpeelliseksi kinkun ja kalojen rinnalle valmistaa. Sen sijaan laatikkojen valikoimiin on vakiintunut punajuuri-aurajuustolaatikko ja bataattilaatikko. Erityiskiitos Tepolle, joka oli valmistanut perinteiset laatikot ja lähetti siskon perheen mukana myös kinkun. Kiitokset myös Jaakolle herkullisten kalojen savustamisesta. Monet muut joulupöydän herkut tulivat Sarfvik Gormet:n keittiöstä, eli talon emäntä ei täällä ole kauhan varressa juurikaan heilunut, vaan on sujuvasti ulkoistanut keittöpuuhat muille:). Kiitokset rakkaalleni jälkiruokapöydän kakkujen leipomisesta ja Anna-siskolle muusta keittiöhääräämisestä. Kiitokset vielä Anssi-veljelle ja Chelsealle kaikesta koristelu- ja muusta avusta, jota saimme ennen joulua. Veljelläni on loistava kyky istuttaa ylikierroksilla menevä siskonsa pöydän ääreen, tehdä muutama voileipä syötäväksi, listata kaikki päässäni olevat tekemättömät työt paperille ja ottaa se kaikki henkinen kuorma kannettavakseen, jotta itse saatoin keskittyä vielä keskeneräisten lahjajuttujen tekemiseen. En osaa nimittäin selviytymisvaihteella käydessäni pyytää apua, mutta onneksi on lähellä ihmisiä, jotka osaavat avuntarvetta kysyä, ja silloin kyllä osaan avuntarpeeni ilmaista. Chelsea teki ammattilaisen ottein upeat kukka-asetelmat ja viime postauksessa nähdyn upean kranssin. Näissä kuvissa kranssi on olohuoneen seinällä. Kiitokset siis kaikille rakkaille koko joulusta!
 

 







Tänä vuonna saimme jouluumme amerikkalaisia vaikutteita, kun pikkuveljeni ihastuttava morsiankandidaatti Chelsea oli tuonut jokaiselle oman joulusukan, jotka ripustettiin portaikon kaiteisiin. Sukkiin sai jokainen sujautella pieniä lahjoja toisilleen ja sinne oli lupa kurkistaa vasta joulupäivän aamuna. Tästä tulee ehdottomasti jatkossa uusi hauska perinne jouluumme!



 







Tapaninpäivän iltana talo taas hiljeni, vain serkkutytöt jäivät tytöille kavereiksi. Eilen nukuimme MrA:n kanssa vuorotellen univelkaa pois, koska sitä kertyi huomattava määrä myös joulun aikana varastoon. Eihän sitä silloin malta nukkua, kun on hyvää seuraa. Pyjamabileitä ja rentoa oloilua voi jatkaa vielä hyvin pari päivää. Onneksi MrA:lla on töihin paluu vasta loppiaisen jälkeen.

Palailen taannoisiin kommentteihinne tänään illalla tai tulen vaihtoehtoisesti vastavierailulle...
Nyt menen kuitenkin pienille aamupäivänokosille;)

♥♥♥

VillaVaahtokarkki





20 kommenttia:

  1. Voi, miten ihania jouluisia tunnelma kuvia, lämpö tulee ihan tänne ruudun toisellekin puolelle:) Upeita herkkuja on myös pöydässä, mutta nyt se joulu on jo mennyt, liian pian! Mukavaa lauantaita:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari - liian pian se joulu meni ohi.ja vallitseva säätila ei yhtään auta, että joulun taika kestäisi pitempään. Voipi olla, että joulu riisuutuu tänä vuonna ainakin punaisesta jo lähipäivinä... Hyvää uutta vuotta sinulle!

      Poista
  2. Kaunista joulun tunnelmaa. Tunnistan myös itsessäni tuon "kiirevaihteen", jolloin häärään enkä osaa pyytää apua. Onnellista jos silloin joku huomaa tulla hätiin :). Teillä tosiaan oli paljon porukkaa. Melkoinen vilske. Meillä vieraili vain kahdet isovanhemmat, mutta silti oli hässäkkää, kun lapset jännityksissään vielä kisailivat menemään ;). Ihana joulu ja sen jälkeen kova väsy. Kyllä juhla aina veronsa ottaa ja nyt on oikein hyvä palata jo arkeen. Iloa loppuvuoteesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nainen Talossa - tänään on arkeen palattu pesemällä vuori lakanapyykkiä ja tekemällä jälkisiivousta. Hulinaa riitti, mutta onneksi porukassa oli vain kolme pikkulapsi-ikäistä. Nuo vanhemmat lapsethan osaavat käyttäytyä jo ihan "sivistyneesti";) Hyvää uutta vuotta sinulle!

      Poista
  3. Valtavan kaunista teillä - tosi paljon panostettu silmänkin ruokaan.
    Ihanalta kuulosti joulunne.
    Hyvää loppuvuotta ja kaikkea hyvää alkavalle vuodelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aikun Askareet -Tänä jouluna oli kyllä ilo, että saattoi niin täysillä antaa vastuuta tuosta silmänruoan luomisesta myös muille. Porukka alkaa tajuta, että se on silti piste iin päällä kokonaistunnelmassa. Loppuviimeksi se ei ole tärkeintä, mutta ei sen merkitystä silti pidä mitätöidäkään:)
      Hyvää uutta vuotta sinulle!

      Poista
  4. Kauniita jouluisia kuvia ja ihana tunnelma!
    Kyllä tuo joulu on ihmeen rankka juhla, täälläkin on pitänyt nukkua pitkät yöunet ja päälle vielä päikkärit;)
    Mukavaa loppuvuotta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen - Eipä se haittaa tuon juhlinnan rankkuus, jos osaa antaa vaan sen jälkeen luvan itselleen ottaa muutaman päivän levon kannalta, että tasapaino säilyy. Hyvä, että siellä on osattu:) Hyvää uutta vuotta sinulle!

      Poista
  5. Jestas, miten kaunista! Ihan tässä menee sanattomaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kukkaiselämää ja hyvää uutta vuotta sinulle!

      Poista
  6. Tosi kaunista, kerrassaan ihania nuo joulusukat <3

    VastaaPoista
  7. Ihanat nuo joulusukat! Onko sulla "läpivuoden" se punainen pyöreä pörröinen matto, vai jouluksiko se tulee! Iski idealla että pitäisi sellainen joulumatto saada :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula! Tuo matto oli ennen työhuoneessa joulun aikaan. Nyt se on jouluisin olohuoneessa ja majailee muun vuodesta kellarin arkiolkkarissa, jossa se menee ihan hyvin kesälläkin. Varsin monikäyttöinen siis:) Hyvää uutta vuotta sinulle!

      Poista
  8. Your Chrstmas decorating is gorgeous.
    I hope you had a lovely Christmas and may all your wishes for 2014 come true!
    I am your newest follower - thanks for following me!
    x
    Melissah from Coastal Style

    VastaaPoista
  9. Thank you Melissah - Our Christmas was really lovely. Glad you found here, welcome!
    It has been wonderful to follow Christmas celebrations in your blog because the weather is so different there :)
    I wish you a happy new year and may also your wishes for 2014 come true!

    VastaaPoista
  10. Oli mukava päästä kurkkaamaan kaunista jouluanne täältä. Hyvältä kuulosti myös se, että kaikkea tehtiin yhdessä ja liikuttavan ihanaa oli pikkuveljesi huolenpito... jäi mietityttämään mitäköhän olivat ne keskeneräiset lahjajutut, joita kiirehdit tekemään. Tuliko niistä otettua kuvia? Rentouttavaa kotoilua Mr.A:n ja perheen kanssa Loppiaiseen asti ja Valoisaa &Siunattua uutta vuotta teille rakkaat, ihanainen perhe! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos seijesää - moni juttu jäi kuvaamatta, mutta joitakin pitäisi vielä kuvata, kun sattuisi edes yksi valoisampi päivä, että saisi tehtyä sen luonnonvalossa.Paljastan sitten, kun ehdin.:)

      Poista
  11. Ihanan tunnelmallinen joulupostaus!
    Harmi vaan ,että mullakin on tullut tosi paljon univelkaa , mutta en millään pysty vain sanomaan itselleni ,että
    - nyt nukkumaan univelkaa pois!!:(
    Mutta Hyvää Uutta Vuotta sinne teille kaikille!!:)

    VastaaPoista
  12. Kiitos Lukas - Hyvää uutta vuotta myös teidän perheelle ja toivottavasti nyt koulun alettua jo unirytmikin on taas normalisoitunut:)

    VastaaPoista