sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku 8

Iltaan meni nyt 8. luukun julkaisu. Päivä on kulunut kuin siivillä lasten kanssa piparkakkuja leipoessa. Itse tein piparkakkutaloa, jossa en tietty malttanut mennä sillä helpoimmalla kaavalla... Useamman tunninhan siihen sai uppoamaan, eikä sitä silti ole edes vielä kasattu saatika koristeltu. Taitaa tulla taas sellainen versio, joka laitetaan joulun jälkeen pahvilaatikkoon siltä varalta, etten jaksa ensi vuonna ryhtyä samaan urakkaan;)

Tällä kertaa laitan jonkinlaiset ohjeet tuohon metsäneläinten valaisimeen, jonka tein yhdestä palkintopokaalin kuvusta.
 
Virtalähteenä toimii kolme sormiparistoa, joista tulee siis yhteensä 4.5V jännite. Paristokotelon ja muutkin komponentit olen joskus vuosia sitten hankkinut täältä. Askartelutarvikkeiden kätköistä ne edelleen löytyivät.
 
Sopivaa johtoa oli jäänyt jemmaan rakennusajan led-valaistussarjoista.
Tuollaiset pikaisesti tehdyt juotokset tein plus-johdosta on-off -katkaisijaan. Enpä ole vuosikausiin kolviinkaan tarttunut, joten jälkikin oli taas vähän sen näköista...
 Johdon päät juotin pieneen lampunkantaan.
Lampuksi ostin joulukuusen led-varalampun. Sopiva jännite lamppuun on 3V, mutta tuo 4.5V tulee noista paristoista vain niin hetkellisesti, ettei se vaikuta lampun kestoikään. Kahden sormipariston kotelollakin siis pärjäisi.
Lampun kantojen juotosten ympärille laitoin pikaisesti vähän eristysteippiä, koska on pieni mahdollisuus, että metallia oleva lampunkupu tekisi oikosulun lamppuun. Tuon kultaisen uistimenpidikkeen olen joskus ostanut nukkekodin lamppuprojekteja ajatellen, mutta se pääsi nyt tähän lamppuun johdon vedonpoistajaksi.

Lampun valossa kelpaa iltaa istuskella.


Tämä oli nyt muuten nyt 100. postaukseni.  Aikamoinen taival minulla tuon luvun saavuttamiseen on ollut. En todellakaan pystyisi pitemmän päälle pitämään tällaista kalenterin postaus per päivä tahtia. Hatun nosto niille, jotka jostakin sellaiseen ajan taikovat. Tai tietysti eri elämäntilaanteessa se varmasti onnistuisikin, tai jos sitä tekisi työkseen, mutta näin harrastuspohjalta neljän hyvin eri-ikäisten lapsien äitinä se ei minulta ainakaan onnistu. Tämän "saavutuksen" kunniaksi kuitenkin ajattelin arpoa teille jotakin itse tehtyä. Laitan arvontapostauksen kuitenkin vasta huomenna, koska nyt en millään ehdi sitä laatia. Nyt siis tämä uuden muodon saanut palkintopokaali sai juhlistaa sadannetta postaustani:)

Rentouttavaa sunnuntai-iltaa vielä kaikille!

 ♥♥♥

 VillaVaahtokarkki


5 kommenttia:

 1. ihan mahtava näprääjä olet kyllä.

  VastaaPoista
 2. Onpas vain hieno lamppu!!! En vain kyllä osaisi tuollaisia juottoja tehdä.

  VastaaPoista
 3. Onnea sadannesta postauksesta! Mahtava määrä postauksia! :)
  Mukavaa joulun odotusta Villa Vaahtokarkkiin!

  VastaaPoista
 4. Uskomattomia nämä sinun näpertelysi :). Postaus joka päivä ei tosiaan onnistu täälläkään. Kerran, pari viikkoon kun saa harrastettua, niin hyvä.

  VastaaPoista
 5. Mulla on vallan unohtunut näköjään näihin kommentteihin vastata - kiitos teille kaikille ihanaiset!😊

  VastaaPoista