keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Rautatieomenapuu

Rautatieomenapuu aamuauringossa. Kuvan etualalla oleva kukkapenkki on näyttänyt nyt aika karulta. Tyypillisesti siinä ovat kukkineet helmililjojen kanssa Angeligue -tulppaanit, joita viime syksynäkin lisäsin penkkiin parikymmentä. Nyt on täytynyt jonkun myyrän tehdä tuhojaan, sillä koko penkistä puski vain pari tulppaania esiin. Lisäksi hyvästä talvisuojauksesta huolimatta ruusuista näyttää kuolleen ihana Edelweis-ruusu sekä kaksi Peace-ruusua. Mitään muuta en nyt syyksi keksi kuin, että myyrä on niidenkin juuret jyrsinyt. Vai olisiko alkukevään kuivuus ne kiduttanut? Harmittaa. Ehkä löydän niiden paikalle vaikka kauniit David Austin -ruusut, jotka ovat osoittautuneet kestäviksi.


 
Innokas kesäkukkien kastelija työssään. Ruukuissa vuorineilikkaa ja orvokkia.
 

Rautatieomenapuu vielä ilta-auringossa. Saimme tämän puun myös tupaantuliaislahjana. Kiitokset Pekka, Marjo ja Teemu tästä ilahduttajasta!
Puro ja lampi eivät olleet vielä kuvaamishetkellä toiminnassa. Ennen kuin pahin siitepölyvaihe roskineen on ohi ei puroa kannata laittaa päälle. Nyt se jo iloisesti solisee.

Sen pitemmittä puheitta toivottelen iloa ja kauneutta keskiviikkoonne!

***

Mari

P.S. Laitoin jo viime postaukseen sanatunnisteen kommentointiin päälle, koska roskapostirobotit olivat alkaneet pommittaa kommenttisähköpostiosoitetta liian ahkeraan. Toivottavasti hetken päästä voin sen sitten taas kommentoinnin helpottamiseksi ottaa pois. Kiitos kuitenkin kaikille, jotka sanatunnistekoukeroista huolimatta jaksatte kommentoda!

19 kommenttia:

 1. Onpa ihastuttava puu ! Mä laitoin viime vuonna tulppaanin sipuleiden ympärille istuttaessa kanaverkkoa myyrien takia, kun niin monesti sai keväisin pettyä turhaan odotukseen kukkasipuleiden kohdalla. Mulla myös kuoli Peace ruusut, harmi ! Kauniita kuvia pihaltanne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta vinkistä, tuo kanaverkko menee jatkossa testaukseen sekä kukkasipulien että ruusujen juuriosan ympärille :)

   Poista
 2. Meilläkin jäi tulppaaneja nousematta, smoin ruusu kuoli talvella. Loppuvuodesta vielä plussan puolella ja meillä rupesi jotain nouseen maastakin jo, varmaan leudon talven vuoksi osa kasveista kuoli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin taisi talveen valmistautuminen leudon syksyn takia noilla ruusuilla viivästyä. Ehkä ne muutamat kovemmat pakkaset ennen lumen tuloa ehtivät kuitenkin koetella kasveja liikaa. En ole noita juurakoita vielä kasvun toivossa ehtinyt kaivaa ylös, mutta siinä viimeistään sitten selviää, oliko myyrillä mitään osuutta asiaan.

   Poista
 3. Mulla kuoli joitakin perennoja viimetalvena ja osa tulppaaneista ja krookuksista ei noussu :( Ite epäilen syyksi olematonta talvea, liekkö se tehnyt tepposet! Mutta harmittaahan nuo! Ihania puutarhakuvia sulla täällä <3

  Tervetuloa käymään minun blogissani: talotarinoi@blogspot.fi :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Eerika - poikkesin heti vastavierailulle kerrankin, kun tänään olen ehtinyt olla koneella vähän enemmän :)

  VastaaPoista
 5. Hei, taisit etsiä riippumattoa viime postauksessa. Meidän matto (ja teline) on täältä, saa sieltä riippumattoja siis ilman telinettäkin. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä;

  http://www.riippumatto.fi/store/3/Riippumatot/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkistä Muratin alla! Pitääkin piipahtaa tuolta katsomassa:)

   Poista
 6. Tuollaiset menetylkset aina harmittaa...:(
  MUtta kuvat ovat niin upean kesäiset, kiitos, oli ilo katsella näitä!♥
  Suloista pyhäpäivää!♥

  VastaaPoista
 7. Ihana puu. Tuollainen pitänee hankkia....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, ehkäpä tuollainen teidänkin kauniiseen pihaan vielä jonnekin mahtuisi :)

   Poista
 8. Tulin vierailulle Eerikan talo tarinoi- blogin kautta. Ja enpä malta lähteä täältä ilman kirjautumista, on täällä niin paljon kauniita kuvia, että ihastelen vaan :)

  VastaaPoista
 9. Mari, miten telepatiaa, että täällä on nyt just juttu rautatieomenapuusta! Kävin eilen katsomassa naapurin rouvan puuta, joka on about 15 vuotta vanha ja upea kuin mikä. Meillä kävi nyt niin, että talvi saattoi viedä meiltä yhden pilvikiriskan. Se teki kukan nuput, mutta ei aukaise niitä. Puu on aivan keskeisellä paikalla suviterassien lähellä, joten siihen en voi ajatella mitään syyshortensioita tms., joita muuten rakastan. Sen pitää edustaa sydänsuvea. Keskutelin jo Viherlandian luottopuutarhuri kanssa ja hänkin suositteli rautatieomenapuuta! Mutta samalla kehotti vielä odottamaan, sillä tuo keskiphan pilvikirsikka on ollut kaunein ja kuvatuin blogissani niin valkoisena kukkamerenä kuin syksyn ruskassa.

  Miten kaunis kulissi kotinne onkaan tuolle puukaunottarelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena, ilmiselvää johdatusta :) Pilvikirsikka on aivan ihana puu ja olen miettinyt, josko sellainen vielä meillekin jonnekin mahtuisi, mutta tiukkaa tekee. Surku jos sinun upea pilvikirsikka ei selvinnyt talvesta :( Toivottavasti se vielä virkistyisi, mutta samalla tavalla meillä kieltämättä oireili ensimmäisen talven jälkeen yksi yli kolmevuotiaana taimena istutettu kirsikka, ettei se avannut enää silmujaan. Saattaa tietysti olla, että pilvikirsikkasi on vielä elossa alempaa rungosta ja puskee uudet versot sieltä.
   Tää meidän rautatieomenapuu on kyllä varsinainen pihan center piece talokulisseineen ;)

   Poista
 10. Ompas kaunis puu! Vieläköhän meille mahtuisi johonkin :) sulla on mahtava piha ja täältä aina haen inspistä omaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna ja kiva jos olet inspistä täältä saanut :)

   Poista
 11. Ihailen myös niin tätä teidän pihaa. Oletet paljon nähneet vaivaa tämän eteen ♥. Mietin että onko kovat pakkaset ja vähälumisuus myös koitunut joidenkin kasvien tuhoksi. Meilläkään ei muuten noussut tulppaanit. Ja myyränjälkiä ei näy ja esim. omenapuut kuitenkin säilyneet. Luulisi että myyrät söisi ne ensitöikseen?

  VastaaPoista