lauantai 17. toukokuuta 2014

Juhlaa juhlan perään

 Mietin tässä juuri, että meillä arki taitaa olla pitkälti palautumista juhlista ja suuntautumista taas uusia kohti. Iso perhe, kuten myös siskon perhe, joten paljon juhlia. Varsinkin toukokuussa on monta merkkipäivää alkaen vapusta, miehen synttäreistä, äitienpäivästä, pikkuprinsessan synttäreistä ja meidän hääpäivästä. Itseasiassa huomenna on pienimmän synttärijuhlat, mutta täytyy sanoa, että ne päätettiin mennä nyt hyvin pienimuotoisella kaavalla, sillä jo kuukauden päästä vietetään talon täydeltä esikoisemme ynnä serkkunsa rippijuhlia. Huih kuinka vuodet kiitävät!
 
Orientoitumisena tuleviin suurjuhliin näytän viimekesäisistä vastaavista pippaloista kuvia. Silloin täällä vietettiin nimittäin kummipoikamme rippijuhlia. Oli ilo ja kunnia tarjota juhlille puitteet.
 Herkulliset valkosuklaamousse-mansikkakakut oli leiponut kummipojan mummi.


 
 Kuppikakkuja ja cookies-keksejä leipoivat tyttömme serkkutyttöjensä kanssa.


 Herkkuja ennen oli tarjoiltu maukasta savukalakeittoa, jonka valmistuksesta vastasi siskoni mies.



 Juomaksi olin tehnyt lime-simaa, johon käytin muistaakseni hunajaa fariinisokerin sijaan. Hunajan maku oli melko vahva valmistusvaiheessa, joten kunnon erän sai limettejä sekaan mehustaa. Taisin lisätä ihan hitusen elintarvikeväriä vahvistamaan vihreää väriä ja saattoipa olla joukossa mustaherukanlehtiäkin ensimmäisen vuorokauden maustumisvaiheessa. Lime ja violetti olivat kattauksen teemavärejä.

 



 
Oi näitä kesämuistoja - mansikat ja alkukesän heleänvihreät koivunlehdet. Ihan pian saadaankin niistä jo nauttia!

 


Pergola oli jo varsin ahkerassa käytössä viime kesänä ja niin kyllä tulevinakin. Vuoden päästä vietetään sitten miehen pyöreitä, sen jälkeen seuraavana kesänä minä hyvästelen kolmenkympin luvut ja vietämme  20 v. hääpäiväämme, siitä seuraavana kesänä taitaa ollakin jo ylppäreiden ja toisen tytön rippijuhlien vuoro ja väliin mahtuu tietysti liuta ihan perussynttäreitä, joten yhtä juhlaahan tässä seuraavat vuodet vain ovat;)

Huomisten synttärikemujen vuoksi en ehtinyt vielä arvontaa suorittamaan, joten palaan todennäköisimmin aiheeseen vasta sunnuntai-illalla, kun lapset nukkuvat ja mies on lähtenyt työmatkalleen rapakon taakse. Siihen asti annan siten myös lisäaikaa arvontaan osallistumiseen. Arvontaan pääset tästä.

Nyt toivottelen teille kaikille kaunista ja lämmintä kevätviikonloppua!

***

VillaVaahtokarkin Mari

12 kommenttia:

  1. Elämänne on yhtä juhlaa--ja juhlien laittoa. Ihanaa kun on monenmoista aihetta juhlaan.
    Oikein hyvää ja lämmintä viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mummeli - lämpimistä säistä onkin nyt nautittu :)

      Poista
  2. Minä ainakin tykkään kun on juhlia tiedossa. Toki niissä on työtä mutta suunnittelu ja toteutus on niin mukavaa. Meillä juhlitaan seuraavaksi kuopuksen ensimmäisiä syntymäpäiviä. Hyviä juhlia teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne ja mukavia kuopuksen synttäreiden valmisteluja teille!

      Poista
  3. Jopas oli Mummu nätit kakut leiponut, silmää koristelulle selvästi! ja hauskat noi kuppikakkujen kuorrutukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista kakuista tosiaan menee mummulle - toivottavasti täältä palaute kulkee perille :)

      Poista
  4. Moikka :) Ihania kakkusia kertkaikkiaa saisiko ohjeet, ni vois itekki terhrä kiitos kauhiast jo etukätte ♥ Turu terkuin, Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna - mun pitääkin noiden moussekakkujen ohje pyytää mummulta, mutta voisin kyllä laittaa meidän vakioversion vastaavaan juustokakkuun... oon ollu kyllä tosi saamaton noitten reseptien kirjoittelussa, mut koitan tsempata ;)

      Poista
  5. Kaunista! Kevät- ja kesäjuhlissa kaunis sää antaa oman erityisen silauksensa fiilikseen. Meillä synttärisuma osuu syys- ja talvipuolelle. Silloin täytyy tunnelmoida sisätiloissa hämyvalaistuksessa. Olenkin joskus miettinyt, että juhlisimme vaihteeksi "puolivuosisynttäreitä", että saataisiin pirskeet kerrankin kesäjuhliksi :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nainen Talossa - hyvä idea tuo että viettäisi juhlia välillä puolivuosittain. Meilla osuu sopivasti synttäreitä joka vuodenaikaan. Tosin normijuhlapyhien lisäksi ympäri vuoden synttäreiden juhliminen ottaa kieltämättä välillä vähän jo voimille, joten on osattava välillä mennä vähän helpomman kaavan mukaan :)

      Poista
  6. Oli kiva lukea tämä, sillä meilläkin on ensi kuussa ainokaisemme rippijuhlat:) Kaunis kattaus ja tunnelma kuvissa!<3
    Meidän juhlat ovat tällä kertaa pienimuotoiset, ihan vain läheisten kesken.
    Toivotaan ihanaa säätä....:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marikki - voi olla ihan viisasta juhlia pienellä ja intiimimällä porukalla niin ainutkertaisesta juhlasta pystyy ehkä paremmin nauttimaan ja tunnelmat muistoihin taltioimaan. Toivotaan, että juhlasäät olisivat yhtä kauniit kuin mistä nyt ollaan saatu nauttia muutama päivä. Iloa juhlavalmisteluihinne!

      Poista