lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kylvetään kesässä osa 2

Tässä taitaa mennä koko kesä vain kylpiessä, jos en malta nyt pysähtyä päivittämään. Kaikkea muutakin olisi pitänyt tänne blogiin tähän  mennessä laittaa, mutta niin se taitaa vaan olla täälläkin niin kuin monella muullakin, että kesäaika huidellaan pihalla ja nautitaan kesästä. Ja syksyllä sitten muistellaan kesää ennen kuin aletaan haikailla joulun perään... eli nyt vielä kylvetään!
Täydellinen kylpyhetki... juu oli kyllä. Mutta kotiäidin täydellinen kylpyhetki keskellä päivää?... Ehhehei, dream on!
 Kylpyyn pulahtamisen sijaan lasten nukkuessa innostuin räpsimään hurmioituneena kuvia etsien sitä "täydellistä" kuvakulmaa.
Kameran kortille oli tallentunut myös sopivan utuinen vahinkolaukaisu.
Arjen realismi palautti minut kuitenkin  haaveiluhetkestäni nopeammin maanpinnalle kuin olin kuvitellutkaankaan, kun kamerani tähtäimeen ilmestyivät...

 
... pienet kädet.

 
Mitäs äiti räpsit vain kuvia, etkä mennyt sinne kylpyyn!

 Kai minäkin pääsen tuonne!

Viherpeukalot tietävät todellisuuden: pioneissa piileskelee lähes aina pieniä mustia veijareita.Tähän mennessä olin saanut vasta pionin kukat ripoteltua vedenpinnalle. Niinhän siinä sitten kävi, että juniorikin heräsi ennen aikojaan päiväuniltaan ja alkoi metsästää näitä otuksia äidin "täydellisestä" kylvystä. Kuinka hämääviä kuvat ovatkaan. Kuinka paljon ne kertovat, mutta kuinka paljon ne jättävät myös ketomatta! Ja minä typerys menen taas paljastamaan totuuden kuvien takaa ja pilaan juuri luomani illuusion täydellisestä kylpyhetkestä... mokomakin totuudentorvi!

Viime postauksen kuvien tarinaan kuului, että poimin orvokkeja puutarhasta. Oikeasti nuo orvokit päätyivät ammeeseen sen seurauksena, että juniori oli oma-aloitteisesti välipalan jälkeen mennyt tekemään äidille vähän "salaattia" ja silpunnutt yhden kesäkukkalaatikollisen orvokkeja pikkuämpäriinsä. Mistä lie sakset saanut. Silmät sädehtien hän tuli aikaansaannostaan äidille esittelemään. Huvittavinta oli, etten osannut siitä edes suuttua, kun mieleeni tuli heti, että voinkin lisätä ehjäksi jääneet kukat kylpyveteen...

No, sielläpä ehtivät lillua siihen asti, että ilta hämärtyi ja lapset taas nukkuivat.

 
Silloin hipsin uudelleen kylpyhuoneeseen...

 
Kukat olivat päivän aikana antaneet huumaavan tuoksunsa kylpyveteen ja koko huoneeseen.

Tunnelmaan tietysti kuuluu kynttilänvalo ja lasi kuohuvaa...



... sekä tietenkin tuoreet mansikat.






 Tunnelmavalaistuksen kanssa kikkailin vielä näpsäyttämällä katon tähtitaivaan päälle ja himmentämällä kristallilampun valoa ... tai more is more -periaatteella laittamalla kaikki mahdolliset vaihtoehdot päälle yhtaikaa. (Innostuinkohan tämän kylppärin valojen suunnittelussa silloin jo ehkä vähän liikaa?)

 


 

 
Kylpyhetken kruunasi ihana kylpyvaahto...



 
... ja lopultakin: ihanan rentouttava ja rauhallinen kylpyhetki.

Nautinnollista kesäpäivää kaikille toivotellen

XXX
VillaVaahtokarkki

P.S. Sattuiko joku jo bongaamaan lehtihyllystä jo viimeisimmän 6/ 2013 Kodinrakentaja-lehden? Nyt en taidakaan olla "totuudentorvi". Sen verran ammattimaisesti Ilona ja Katri olivat 10 sivullista juttua rakennustarinastamme ja kodistamme loihtineet;) Kiitokset heille! Tästä jäi mukava muisto.

Bbc5bf85ba7ca58c9f046a93a83ea9cce4e2e030

30 kommenttia:

  1. Ihana kesäinen kylpy! Niin kaunista ja tunnelmallista! Olen kiertänyt lehtihyllyt kaukaa houkutuksen välttämiseksi, mutta nyt suuntaan sinne oitis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuire - juu eikun vaan lehtihyllyä kohti. Ainakin isompien markettien ja rautakauppojen lehtivalikoimista varmaan löytyy. Lähivaltsussa ei ollut.

      Poista
  2. Voih. Teillä on niin kaunista jamloppuunmietittyjä ratkaisuja..

    Mä olen selannut niin ahkerasti Tanskasta tuomianinsisustuslehtiä, etten ole kävellytkään kaupoissa lehtihyllyjen vierestä ;) Mutta toi on kyllä pakko nyt käydä hakemassa!

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sally - niissä tanskalaisissa lehdissä on epäilemättä paljon ja moneen kertaan selattavaa. Kiva, jos tää lehti nyt sua inspiroi lehtihyllyjä katsastamaan;) Mukavaa uuden viikon alkua sinne!

      Poista
  3. Vai tuollaista se kotiäidin elämä nykyään on? Hih.., mulla on ihan eri muistot, kun olin kaksosten kanssa hoitovapaalla... No, oikeesti. Ihana, kaunis kylpyhuone. Tuollaiseen kylpyyn olisi kiva pulahtaa. Sitten, kun ne murkut on otettu pois. Minä en koskaan raaski poimia pioneja edes maljakkoon. Ne on niin ihania!

    Luin tuo lehtijutun. Ostin ihan tuon teidän jutun vuoksi koko lehden. Kyllä teillä on kaunis koti! Olet onnentyttö! No, on siinä ollut hommaakin, mutta kaikki eivät osaa tehdä itse. Eikä kaikilla ole noin hyvää makua sisustaa noin kaunista!

    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kukkaiselämää mieltä lämmittäneestä kommentistasi :) - välillä sitä osaa jo ihan mukavasti chillailla keskellä päivää, mitä ei kahden vanhemman kanssa oikein osannut - antaa pyykkivuorien ja tiskikasojen vaan olla omassa rauhassaan sillä aikaa;)
      Ja täytyy myöntää, että olen ollut todella onnellinen ja onnekas, että olen viime vuosina saanut "toteuttaa itseäni" ja laittaa lahjani likoon tässä mittavassa kodin rakentamisessa, mikä ei ole mikään itsestään selvyys. Toki se vaati myös vähän rohkeutta jättää palkkatyö ja "tienata tilipussinsa" itse tekemällä.
      Aurinkoa uuteen viikkoon!

      Poista
  4. Voi taivas...Tai siis se seittemäs taivas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lovviisa - ja vielä toi tähtitaivas päälle;)
      Aurinkoista taivasta uuteen viikkoon!

      Poista
  5. Ihana kylpyjuttu. Ja noinhan se usein menee lasten kanssa, että odotus palkitaan...koskee myös äitiä :). Täytyy suunnata lehtihyllylle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nainen talossa - toivottavasti lehti löytyy:) Kyllä sitä äitinä on ihan hyvä välillä osata keskittyä itsensä hemmotteluun. Helpoin tapa on just kylpy tai jalkakylpy - vaikka siinä muoviämpärissä niin kuin viime kommentissa mainitsit. Ja voihan sinnekin survoa kukkia;
      Mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  6. Minäkin ostin lehden ihan sen teidän kodin jutun takia. Kaunis koti ja kiva juttu!

    VastaaPoista
  7. Menin kauppaan ja olin yllättynyt kuinka paljon tämän tyyppisiä lehtiä onkaan tarjolla, kun ei ole kovinkaan paljon tullut lueskeltua niitä. Kesti tovin ennenkuin bongasin juuri tämän lehden. Aivan ihastuttava oli juttu kodistanne.Erityisesti tykkäsin jutussa kaikkien esille tulleiden mukavien ja toimivien yksiyiskohtien lisäksi siitä, että olet saanut "rentoutua" tässä projektissa ja toteuttaa luovuuttasi. On muuten ollut haaveena tulla käymään tänä kesänä, vaan saapi nähdä kuinka käy. Olisi niin mukavaa jälleen nähdä teitä kaikkia, kun viime vierailusta, niin lapset kuin pihamaakin ovat kasvaneet kauniiseen kukoistukseen. Kaikinpuolin kaunista kesänjatkoa teille rakkaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos seijesää ja voi kun pääsisitte käymään! Siivosin viime viikolla ulkovarastoa, mikä oli varsin hidasta, kun löysin laatikollisen vanhoja kirjeitä - luin myös sinun ihania tervehdyksiä vinon pinon:) Kaunista kesän jatkoa myös sinne ja näähdään!

      Poista
  8. Voi mitä ihania hemmottelukuvia täältä löytyi :)!

    VastaaPoista
  9. Ihana postaus. Ihanat kuvat, ihanat värit, ihana juttu! :) Sai mut haaveilemaan kylpyammeesta, vaikka totuus on ehkä just se, että ne ihanat kylvyt olisi harvinaista herkkua... Mutta jos ei ole kylpyammetta, ei ole edes mahdollisuutta kylpyyn.

    Kaunista kesää sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos JOnna - kylpyammeesta tykkään, kun siinä voi käyttää vaahtoa, öljyä ja kukkia ja kylpyhetki on hiljeisempi kuin poreammeessa (jossa edellämainittuja tököttejä ei voi käyttää), mut lapset taitaa ammeesta nauttia vähän useammin kuin minä. Kaunista kesää myös sulle!

      Poista
  10. Ihana kylpytarina! Ihana pikkuinen, joka "loihti" äidilleen unelmakylvyn. :)
    Blogissani on muuten sinulle haaste! :) http://kultakutrijakarjut.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  11. Näyttää upean tunnelmalliselta ja kauniita kuvia ... Sama tuli mieleeni, että hmm...miksikäs meillä ei ole kylpyammetta ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos SH - kylpyamme on silloin kiva, jos on mahdollisuus käydä ihan "tavallisessakin suihkussa" ilman ammeessa seisomista. Meillä mies nikotteli tuota ammeessa seisoskelua vastaan ja siksi tuo saatiinkin paikoilleen vasta nyt menneenä keväänä, vaikka saunaosaston suihkutkin olivat olleet käytössä jo yli vuoden. Ja taas tavallisesta kylpyammeesta tykkaan enemmän kuin vanhan kotimme poreammeesta, vaikka olihan sekin ihan kiva... Nyt vaan päästiin myös huomattavasti edullisemmalla hinnalla haluttuun lopputulokseen.

      Poista
  12. Tuo lehti kiinnitti mun huomion kaupassa. Sen enempää miettimättä hoksasin, että kansi näytti jotenkin tutulta; tuon talon oon jossain nähnyt. Nyt se selvisi! Täällähän sen oon nähnyt, hih!!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haukaa, että bongasit kuvan lehden kannesta ja vielä tunnistit, missä olet sen ennen nähnyt;) Aurinkoisia päiviä sinne!

      Poista
  13. Aamusella luin Kodinrakentajasta juttua ja ajattelin että on aivan pakko katsoa. Tuntuu hienolta, että jaksat arjen pyörittämisen ohessa nauttia kauneudesta ja tunnelmasta. Voimia vastustaa harmautta edelleenkin.

    VastaaPoista
  14. Aamusella luin Kodinrakentajasta juttua ja ajattelin että on aivan pakko katsoa. Tuntuu hienolta, että jaksat arjen pyörittämisen ohessa nauttia kauneudesta ja tunnelmasta. Voimia vastustaa harmautta edelleenkin.

    VastaaPoista
  15. Ihania kuvia! Ja ihana tämä blogisi, jonka juuri löysin! :)

    VastaaPoista
  16. Kiitos Mira ja tervetuloa! Taidanpa tulla vastavierailulle:)

    VastaaPoista