sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Palmusunnuntai

Pikainen palmusunnuntain tervehdys vielä ehtii...  Palaan kyllä vielä edellisen postauksen kommentteihinne ihan justiinsa, kunhan lapset saadaan nukkumaan...

 Kuulasta ja kepeää -blogin Tuiren innoittamana halusin minäkin palmun. Näin sellaisen jo mielessäni tulevan pergolamme tunnelmanluojana. Niin isoa palmua kuin Tuirella ei ollut enää saatavilla, joten jouduin tyytymään pieneen Japanin käpypalmuun. Tein sen ympärille pääsiäisaiheisen asetelman kevyeen alumiinivatiin.
Virpojat olivat toden totta vitsojaan vääntäneet. Nämä olivat siis tyttöjen ja heidän ystäviensä tuntikausien työn tulos. Ihan kiva kimppu jäi vielä kotiinkin koristeeksi.


 

 
Pieni pääsiäislammas odotti kärsimättömänä virvontakierrosta. Pikkupupu ei vielä päässyt reissuun mukaan.

Tästä oli hyvä apajille lähteä. Lunta talon edessä piisaa, kuten voitte huomata. 
Meillä on luotu ihan omaa virvontakulttuuria pupujen, lampaiden ja kissojen kanssa. Virvontaloru kuuluu näin:

Toivomme taloon siunausta
pääsiäisen iloa!
Tässä kaunis oksa sulle
annathan puolestasi hyvänmielen mulle.
 
Loppuun vielä muutama muu kuva:

Ilahduin ensimmäisestä onnenpotkustani blogistanian arvonnassa. Kovinkaan ahkerasti kun en edes  ole arvontoihin osallistunut. Voitin Rappurallin arvonnasta ihanan Mailegin hiiren.

Siitäkös pikkuprinsessan riemu repesi.

Sitten vielä kysymys puutarhaneroille: Tämä omppupuu teki viime syksynä todella isoja omenoita. Nyt siinä on selkeästi kaksi latvaa. Pitääkö noista toinen latva leikata ja kuinka pitkäksi sen pätkän jätän? Kaunis kiitos neuvoista!


Ihanaa uutta viikkoa kaikille pupusille!

XXX
VillaVaahtokarkki

22 kommenttia:

 1. Kauniin asetelman olet tehnyt! Minäkin jäin sitä palmua kaipaamaan, kun Tuiren postauksen näin :D Mulla on ehkä (EHKÄ) sille jo paikkakin...

  Mieletön tuo teidän pienin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos La Petite Princesse! Mä vähän luulen, että noista palmuista tulee vielä aikamoinen hitti... vielä kun sopivat niin hyvin pääsiäisaikaan. Toivottavasti onnistut löytämään hyvän palmun. Mua vielä vähän jäi kaihertamaan sellainen isompi versio kuin Tuirella. Mukavaa uutta viikkoa sinne!

   Poista
 2. Kaunis asetelma ja vau mikä määrä oksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vekarus! Noita oksia oli kyllä ihan mielettömästi. Aikamoisen vaivan tytöt jaksoivat nähdä homman eteen. Äitinä sitä mietti, että ei oikein voi ahneudestakaan syyttää, kun ajallisesti niin antaumuksella oksansa keräsivät ja huolella ne valmistivat. Iloa uuteen viikkoon!

   Poista
 3. Ihana asetelma! Kyllä siinä on ollut oksissa koristelemista. Luulin, että meillä oli oksia paljon, mutta nyt hävittiin kirkkaasti teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos marsipaanipossu! Itseasiassa noista jäi lopulta tuon kassin verran käyttämättä, kun virpojat olivat yliarvioineet oman suorituskykynsä. Pitää vissiin nyppiä niistä pääsiäisen jälkeen höyhenet talteen;)

   Poista
 4. Ihania virpojia ja söpö pikku pupu! Kaunista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis asetelma ja suloiset virpojat kauniine vitsoineen. En uskalla sanoa muuta tuohon omppuun kuin, että minä leikkaisin molempia haaroja aika reippaasti noista suorista osista, jotta alkaisivat haaroittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kukkaiselämää! Nuo suorat oksat ovat tosiaan viime kesänä kasvaneita. Puulle oli selkeästi tehty jo taimivaiheessa kannusleikkauksia, kun muuten oksat ovat aika tukevasti lähteneet eri puolille runkoa kasvamaan ja haaroittuneetkin hyvin. Ehkä jätän ylemmän haaran pitemmäksi ja alempaa haaraa leikkaan reilusti lyhemmäksi...tosin silloin varsinaiseksi latvaksi jää edelleen vinosti viistoon kasvava oksa. Sitä vois yrittää vielä taivuttaa vähän suoremmaksi sitomalla. Kiitos näkemyksestäsi ja kaunista pääsiäistä teille!

   Poista
 6. Kyllä on ollut ahkerat askartelijat teillä kun ovat noin paljon oksia jaksaneet tehdä! Tosi kiva virpomisloru :) Suloisia noitia ja ihana pikkuneiti <3 Mä en muista miten noita omppupuita vanhan talon pihassa leikattiin, mutta joka kevät niitä sai karsia hirmuisesti. Tosin puut olivat talon alkuajoilta lähtien eli 60-luvulta... Oliskos se ollut niin, että vain yksi latva sai olla... Mutta tarkista nyt vielä ennen kuin tämän perusteella katkaiset toisen :DD

  VastaaPoista
 7. Kiitos Anna G! Yks latva tosiaan sais vain olla niin kuin muistelit. Nyt vain pitäis uskaltaa saksia. Nuorta puuta ei kuitenkaan tietääkseni ihan hirveästi kannata leikata, ettei voima mene vain uusien piiskaoksien kasvuun.
  Kaunista pääsiäistä teille!

  VastaaPoista
 8. Sinulla on hyvä taito saada lukijasi aina hyvälle mielelle mielenkiintoisella kerronnallasi ja kuvakoosteilla- niin nytkin ! Ihailin minäkin mieluisankaunista palmuasetelmaasi ja tietenkin tyttöjen kertakaikkisen hienoa virpomishommaa.On varmasti karkinantajalle mieleenpainuvaa saada erilainen, sydämeenkäyvä toivotus kauniin oksan kera. Valokuvat tytöistä, juniorista ja pikkuprinsessasta tuovat iloa ja hyvää oloa tähän pääsiäisviikkoon!

  VastaaPoista
 9. Kiitos M-L ja kiva kuulla, jos jutut saa hyvälle mielelle:) Täällä tänään juniori askarteli antaumuksella ja sain jopa jotain postitettua sinne päin, vaikka muuten nykyään tuntuu, että olen niin surkea postittelemaan mitään tervehdyksiä, ainakaan ajoissa. Ihanaa pääsiäistä sinne teille!

  VastaaPoista
 10. Ihana, ihana blogi :)
  Terkuin Minnukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minnukka ja kaunista pääsiäistä sinulle! Ja lämpimästi tervetuloa myös lukijaksi.

   Poista
 11. Kaunista ja ihanaa täällä luonasi niinkuin aina!♥
  Riemullista pääsiäisjuhlaa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 12. Onpa ihana loru teillä!
  Onnellista pääsiäistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele, ja vielä myös teille onnellista pääsiäistä!

   Poista
 13. God påske til deg. Nydelig bilder og gode ideer. En inspirerende blogg du har :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takk for Vigdis! Jeg er glad for at du fant her. God påske til deg også!

   Poista