keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Parittomia ja parillisia

Sukista on kyse. Inhoan sukkien parittamista. Tämän kokoisessa perheessa sukkapyykkiä riittää ja niitä parittomia sukkia löytyy joka koneellisesta. Silloin kun konetta ladataan, en jaksa käyttää aikaa sukille pareja etsien, vaan väri ratkaisee koneen sisällön. Yksi pikkuprinsessan pitsisukka päätyi uusiokäyttöön koristamaan parittomille sukille tarkoitettua kassia. Tämä kassi tosin matkasi Tinttarukselle arvontavoiton myötä. Nyt jännäänkin, tuliko se yhtään tarpeeseen, vai onko Tinttarus ratkaissut parittomien sukkien ongelman muulla tavoin :). 
Kassin kantorivat ovat varsin vankkaa tekoa (jos parittomia sukkia alkaa olla kilokaupalla... ), nimittäin Kannustalon seinäelementtien pystytyksen yhteydessä tulleita valkoisia nailonremmejä, joita muutamia pesin ja säilytin kassiprojekteja varten.

Pussin sivutaskussa voi säilyttää sukkien parittamiseen tarkoitettuja klipsuja, jos saa opetettua perheen muut jäsenet niitä käyttämään. Meillä osaa homman vasta vanhin tyttö. Eli kannattaa opettaa rutiini myös itselle;) Klipsuja löytyy markettien siivousosaston hyllystä. Unohdin tietysti ennen hiihtolomaa sellaisia pussin mukaan hankkia, enkä päässyt ilman autoa maanantaina hakemaan, joten Tinttarus sai tällä kertaa vain näytekappaleen klipsusta pussukan mukana :(.


Parillisien sukkien edustajiksi pääsee kuvat talven ainoasta valmistuneesta sukkaparista. Ja voin tunnustaa, että nämäkin oli aloitettu jo viime talvena. Tuntui mukavalta saada taas yksi ikuisuusprojekti päätökseen.:). Sukkien kukat virkkasin ohuesta Dropsin alpakkalangasta. Lehdet kukkiin leikkelin ja ompelin koneessa kutistetuta vanhasta angoravillapaidasta.

Kantapäiden kavennukset tein omasta päästä yrittäen jäljitellä tavallisen sisäsukan kantapääideaa. Tuli ihan hyvin istuvat sukat, mutta mitenköhän tuon kantapään osaisi tehdä vielä uudelleen?


"Tykkään niin maissinaksusista! Ja jos ette vielä huomanneet, niin nappasin äidin banneripilkut tänne paitaani :)"
Aurinkoa keskiviikkoonne!


VillaVaahtokarkki

15 kommenttia:

 1. Parittomat sukat ovat kyllä ikuinen murheenkryyni. En ole jaksanut lähteä klipsulinjalle, koska yhdistäminen olisi kuitenkin minun hommani... Suloinen sukkakassi! Ja voi sentään mikä söpöinen nappisilmä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna G) - Söpö nappisilmä tosiaan... Ehkä klipsujen käyttö täällä on jäänyt oppimatta, kun en ole muistanut hankkia niitä riittävästi, ja jos niitä ei ole helposti saatavilla, eipä niitä tule käyttäneeksikään ennen kuin sukat pyykkikoriin joutuvat. Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 2. Kaunista ja näppärää. Meillä kun on 4 herraa, joilla kolmella jalan kokokin sama, on sukkien parittelu tosi haasteellista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sarppu! Olen välillä miettinyt, jos alkaisi ostaa jokaiselle oman värisiään sukkia aina jotain marketin samaa merkkiä niin ehkä homma vähän helpottuisi. Tai sinun tapauksessa helpointa olisi varmaan ostaa kaikille samanvärisiä tietyn merkkisiä sukkia:)

   Poista
 3. Minäkin inhoan sukkien parittamista ja aina joku jää parittomaksi. Mihin ne oikein katoavat? Kaunis pussukka! Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos My life! Mysteerinen musta-aukko ne varmaankin imee ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 4. Oi♥ minä se täällä hihkun riemusta! Tulee tarpeeseen, sillä parittomien sukkien mysteeri on melkoinen tässäkin perheessä:)
  PAketti ei vielä ole ehtinyt tänne asti, mutta olikin kiva päästä kurkistamaan sen sisältöön täältä:)
  Onpa kaunis kassi luokseni saapumassa♥ Kiitos sinulle, ihana olet!!

  Valoisaa keskiviikon jatkoa!!
  Kotiin töistä ajellessa asfaltti kurkisteli lumen alta täällä meidän maaseututielläkin jo tänään ja sehän on lähestyvän kevään merkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tinttarus! Toivottavasti paketti jo tänään olisi perillä. Kevättä täälläkin pitelee ja katolta lumet tippuu... kunhan eivät osuisi pieneen syreenipuuhuni, kun viime vuonna siitä katkesi yksi oksa lumiesteistä huolimatta. Ihanaa loppuviikkoa!

   Poista
 5. Sukat hukassa myös meillä. Mikä mahtava postausaihe ja hieno kassi. Olen yrittänyt myös kerätä parittomia, mutta yksinäiseksi ne usein jäävät. Sukille on jossain joku musta aukko :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nainen Talossa! Meillä mustan aukon lisäksi ongelmana on se, että juniori riisuu aina sukkansa milloin minnekin ja kulkee sisällä paljain jaloin. Lopulta on kasa parittomia sukkia --- eli eriparisukilla mennään;) Iloa loppuviikkoon!

   Poista
 6. Meillä oli ennen kodinhoitohuoneen pöydällä pikkuinen kori, jossa oli ne muutamat hassut parittomat sukat. Nyt koko pöydän ovat valloittaneet parittomat sukat :D Kuka niitä hävittää? Ihana pikku neiti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marsipaanipossu:). Meillä sukkapussi myös kummasti täyttyy, eikä kaikille lajittelunkaan jälkeen löydy paria.

   Poista
 7. Moi! Meillä oli ennen toi parittomien sukkien kassi kans käytössä, mutta nykysiin ladataan kaikki pesusta tulevat sukat yhteen puhtaan pyykin koriin ja sieltä sitten aina joko napsitaan pareja tai paritetaan inspiraation saattuessa :-)

  VastaaPoista
 8. Toi inspiraation sattuessa oli osuva ilmaus tännekin:) Mukavaa sunnuntaita ja uutta viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 9. Ihana idea toi sukkakassi! Ja ihanat sukat, sekä pikkuprinsessa. :)

  VastaaPoista