lauantai 7. huhtikuuta 2012

Rakentamisen ensimmäinen kesä


Toukokuussa 2008 en vielä töiltäni ehtinyt rakennukselle. Tontin takaosaan saapui kasa puutavaraa, jonka olimme sahauttaneet syksyllä tontilta kaadetuista puista tulevaa aitaa varten. Puut koolattiin huolellisesti, koska ne tulisivat todennäköisesti makaamaan siinä pitkään ennen kuin aidan rakentaminen olisi ajankohtaista. Mr Action aloitti toukokuussa rakantamisen välipohjan laudoituksesta, mutta päätimme käyttää muuten lämpimän kesän talon ulkoasun viimeistelyyn. Käytännössä itse pääsin rakennukselle vasta juhannuksen jälkeen. Ensimmäisenä tartuin  maalipensseliin ja aloitin mittavan maalausurakan. Mr Action keskittyi ulkoverhouksen paneelien paikalleen laittamiseen. Appivanhemmat olivat paljon apuna joko rakennuksella töitä tehden tai tytöistä huolehtien. Tytöt lomailivat heillä mm. Lappajärven kesäpaikassa ja viettivät aikaa myös serkkujensa luona SöörmarkussaKaton lappeiden vuorilaudoituksia tekemään palkkasimme kaksi timpuria, jotka olivat tehneet vastavaa hommaa naapurissa. Siinä vaiheessa ei vielä tehnyt mieli keikkua 7,5 metrin korkeudessa. Kyseiseen kattokellon haastavaan jiirikohtaan timpurit (päätimpurin kaksi apulaista) onnistuivat saamaan vain kaksi lautaa päivän aikana paikoilleen. Olin seurannut sivusta työtä seinää maalaillen ja sen verran asiaa myös itse pähkäillyt, että seuraavana päivänä ei timpureiden tarvinnut tulla töihin. Mr Actionin kanssa meiltä meni lopulta kaksi tuntia, kun laudoitukset olivat paikoillaan. Minä sahasin puut ja Mr Action ampui niitä paikoilleen.  Jiirin lisäksi puut piti sahata päätyprofiililtaan suunnikkaan muotoisiksi. Toisen puolen kattokellon tekemisessä päätimpuri oli jo itse paikalla, mutta varmuuden vuoksi sahasin heille puut valmiiksi. Turhasta pähkäilystä ei viitsinyt maksaa  27e/h.

Rakentamisen tunnelmaa toivat mitä ihanimmat raksavaatteet. Mulla päälläni viehko kasarituulitakki, joka kuului joskus nuorena ratsastusseuran tuulipukuun. En tiedä,miten se oli selvinnyt 2000-luvulle asti...taisi löytyä mökkivaatteiden joukosta.


Kesän vaihtuessa syksyksi alkoi kattotiilien asennus. Nosturi kävi nostamassa tiilet katolle ja niitä siirtelemään Mr Action sai avukseen isänsä, Kimmon, Miikan sekä pari ystävällistä tuttua palomiestä. Kiitokset heille kaikille urakasta!Kattotiilet tulivat hienosti paikoilleen. Kuva valmiista katosta edellisessä kollaasissa. Syksyn ohjelmistossa oli myös vanhan kodin muuttourakka ja väliaikaiseen asuntoon siirtyminen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti