Tervetuloa

Olet lämpimästi tervetullut  blogiini.

Olen yhden miehen aviovaimo (kolkyt ja risat), ja neljän ihanan lapsen (15, 12, 4, ja 2 v.) kotiäiti Etelä-Suomesta. Kirjoitan blogiani nimimerkillä VillaVaahtokarkki, mutta oikea nimeni on Mari. Tarinointini blogissa alkoi muistelmilla siitä, miten modernin kivitalon asukit saivat mahdollisuuden rakentaa itselleen talon ja kodin alusta alkaen, ja miten uuden asuinalueen kermakakkumainen ja hilpeä huvilatyyli imaisi heidät mukanaan. Jos haluat tietää, mistä ja miten kotimme tarina alkoi, voit siirtyä blogin alkuun tästä.

Rakastan kaikkea käsillä tekemistä ja kaunista: ompelemista, neulomista, virkkaamista, askartelua, savitöitä, puutöitä, metallitöitä, puutarhatöitä, rakentamista, remontoimista, tuunaamista, entisöintiä ja ihan mitä vaan... Teen mielelläni uusia aluevaltauksia ja opettelen suorastaan ahneesti uusia kädentaitoja - joskus ihan kohtuullisin seurauksin. Käsillä tekeminen on hyvää vastapainoa pohdiskelevalle ja visioivalle luonteelleni. Elän useimmiten hyvin hetkessä, siksi en suunnittele elämää kovin tarkasti eteenpäin, mutta siksi myös blogini laahaa useimmiten hivenen realiaikaa jäljessä. Tämä on tapani pysähtyä, taltioida muistoja ja viipyillä niissä hetki tunnelmoiden. Koko talo ja puutarhamme on käytännössä ollut kaikkea suunnittelua myöden minun ja mieheni suuri DIY-projekti, mutta pienempiä käsin tehtyjä juttuja voit hakea blogista tunnisteen `DIY` takaa. Puutarhassamme voit piipahtaa vaikkapa tästä tai tunnisteista sanan `puutarha`kohdalta.

Tällä hetkellä rakennusaika on jo takana päin ja olemme asuneet "VillaVaahtokarkissa" kolme ja puoli vuotta. Perhe on kasvanut ja talo saanut sen mukana osoittaa jo muuntautumiskykynsä pariin otteeseen lasten huonejärjestyksiä vaihtaessa. Muutenkin kotimme sisustustaminen edelleen jatkuu ja muuttuu elämän mukana. Päälinjana sisustuksessamme on valoisa kaupunkimainen huvilatyyli, jossa pelkistetyn linjakkaat ja rönsyilevät elementit käyvät vuoropuhelua keskenään. Toinen sisustukseen liittyvä ideologiamme on suosia ekologisesti mieluummin vanhaa tai tehdä itse kuin ostaa uutta. Moni huonekalumme onkin saatu perintönä tai hankittu huutokaupasta. Seuraavaksi alkaa uusintakierros useiden huonekalujemme entisöinnin kohdalla, koska vanhimmat niistä on entiöity jo 18 vuotta sitten, jolloin menimme nuorina alle ja vähän yli parikymppisinä naimisiin. Niistä projekteista, sekä elämän kauniista hetkistä arjen ja juhlan keskellä tulen jatkossa kertomaan noin kerran viikossa...

Toivottavasti saat blogistani inspiraatiota ja viihdyt täällä.

Terveisin

Villa Vaahtokarkin Mari

6 kommenttia:

 1. Ihana lukea blogiasi Villa Vaahtokarkki. Rakennamme omakotitaloa maalle ja juuri raivaamme pihaa ja perustan puutarhaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Raila- mukava, että löysit tänne. Toivon teille voimia, intoa ja inspiraatiota rakennusaikaanne!

  VastaaPoista
 3. Oon lukenut tätä sun blogia jonkun aikaa ja tää on tosi ihana!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cirkus - Tämäpä oli kiva yllätys, että tänne olet löytänyt. Piipahdin heti vastavierailulle:)

   Poista
 4. Heippa! Piti heti kaivaa blogisi esille internetin sokkeloista. Kiitos että saimme tänään käydä tutustumassa kotiinne! Se on niin pullollaan inspiroivia näkymiä että elähdytti välittömästi leipiintyneen omakotirakentajan sielun uuteen intoon ja luovuuteen. Ja tämä blogi on myös todella viehättävä, vaikka oma sisustustyylini on erilainen. Eipä sillä väliä ole, koska omaperäisyys tekee aina vaikutuksen, olipa luovuuden tulos sitten romanttista tyyliä, ylellistä hotellityyliä tai niukkaa skandinaavista. Ja kaikista näistä voi poimia itseä miellyttävät elementit. Jäykkä pysyttely yhdessä suuntauksessa voi luoda helposti näyttelymäisen sisustuksen. Toki se jonkinlainen "näyttely" onkin. Kodissa on asujan sielu. Sinulla vaikuttaa olevan kovin kaunis sielu. Oikein mukava tutustua.
  Kiitos myös tyrnimarjoista! Meillä ei oikein vielä ole mitään puutarhan tuotetta jaettavaksi, paitsi persiljaa ja ruohosipulia on runsaasti. Ja männynkäpyjä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katriina kommentista, jonka huomasin vasta nyt. Tämä talo ja asuinalue ovat kieltämättä herättäneet minussa aikamoisen rönsyilijän, joka kulminoituu rönsyilevään puutarhaan :). Kiitos myös ilahduttaneesta vierailustanne!

   Poista