maanantai 24. helmikuuta 2014

Kemin lumilinna osa 1

Josko viimeinkin saisin katkaistua viime aikojen blogihiljaisuuteni näillä hiihtoloman kuvilla. Sain viettää virkistävän hiihtoloman vanhempien tyttöjeni, heidän kahden serkkunsa sekä veljeni Anssin ja tyttöystävänsä Chelsean kanssa Lapin Jerissuvannossa.  Ajomatka oli pitkä, joten elämyksellinen sininen pysähdyshetki Kemin lumilinnassa oli paikallaan. Jos tämän tai ensi viikon hiihtolomalaiset Ylläs-Pallas-Levi -tuntureiden seutuvilla eivät ole lumilinnaan vielä poikenneet, voin sitä ehdottomasti suositella.
Lumilinna rakennetaan joka vuosi uudelleen tietyn teeman ympärille. Tänä vuonna upea linna rakennettiin ennätysajassa - vain 15 päivässä! Vuoden 2014 teemana ovat Meren salaisuudet. Lumilinna on auki yleisölle huhtikuun 6. päivään saakka. Lisää tietoja lumilinnasta saat täältä, klik!


Linnan sisäpihalla on hienoja jää- ja lumiveistoksia.
Koko seurueemme laski innoissaan pihalla olevassa lumisessa liukumäessä.
Lumisen majakan päältä avautui aava maisema päivän siniseen hetkeen.

Linnan sisäpihalla on puoteja kahviloineen, jotka tosin olivat sunnuntai-iltaan ajoittuvan vierailumme aikana jo sulkeutuneet. Kuvaamisen kannalta tyhjä pihapiiri oli mitä otollisin.
Luminen merirosvolaiva oli kaunis illan hämyisessä sinessä.
Linnan sisäänkäynti on vaikuttava.
 Haluatteko kurkistaa sisään?


***

VillaVaahtokarkki


P.S. Viime viikolla sain iloisen tiedon Raksaniksit-kilpailun voitosta. Suuri ja nöyrä kiitos kaikille blogikirjoitustani äänestäneille! Aivan ensimmäisenä taidan laittaa Taloon.com:iin tilauksen kunnollisesta lämpökompostorista. Se on pitkään ollut jo hankintalistalla, mutta kyseiseen (mielestäni häiritsevän rumaan) muovipömpeliin en vain näin kotiäitinä ollessani voinut/ raaskinut satoja euroja investoida. Olisin niin kovasti halunnut suunnitella ja toteuttaa esteettisen version kyseisestä innovaatiosta, mutta eipä se ole viimeiseen kolmeen vuoteen mahtunut ajan puutteen vuoksi, joten ehkä se ei mahdu sitten seuraavaankaan kolmeen vuoteen... Ehkä nyt luovun esteettisyydestä jo ekologisuudenkin nimissä. Josko tänä kesänä saisi edes hoidettua vaikka tuon jo ihan tavallisen ruman roskapöntön aiheuttaman esteettisen haitan pois etupihalta ja päiväjärjestyksestä... Kaikki siis ajallaan :)

P.P.S. Muistathan osallistua Hurmaavan Huvilan arvontaan, johon pääset tästä, klik!

10 kommenttia:

 1. Onnittelut voitosta! Se tuli kyllä oikeaan paikkaan!!

  Linnan sisäkuvia odotellessa ;)

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka ihanan näköistä! Olisipa kiva päästä tuonne satumaiseen jäämaailmaan. Mä olen niin kaivannut talvea. Kiva, että saitte nauttia talvilomasta! Onnea vielä kilpailuvoitosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuire, ainakin kuvien välityksellä pääset vielä vähän täällä talven tunnelmiin, vaikka eipä tuo kohisten tuleva kevät yhtään täällä päin nyt haittaa:)

   Poista
 3. Mukavallepa näyttää! Onnea voitosta!

  VastaaPoista
 4. Onnittelut!! Upeita kuvia! Kiva, kun laitoit tänne. En ole koskaan käynyt tuolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne - Tällaisia kotimaan matkailuvinkkejä ajattelin laittaa vielä muutamia muitakin tulevaa kesää ajatellen, kun tykkään itsekin muitten vinkkejä aina lueskella:)

   Poista
 5. Onnea voitosta! Tuo lumilinna olisi kyllä mielenkiintoinen kohde, vaan onpa kaukana... Jotain extrakivaa tarttis keksiä noille hiihtolomalaisille vielä tällä viikolla. Ainakin pyöräilemään mennään ja skeittilautaakin on jo haikailtu ;).

  VastaaPoista
 6. Kiitos Nainen Talossa - täämän talven hiihtoloma taitaa olla enemmän pyöräily tai puutarhanhoitolomaa jo monissa paikoissa, mutta meneehän se loma niinkin;)

  VastaaPoista