perjantai 22. marraskuuta 2013

Five o´clock tea

 
 Nyt kun talvi ei ota tullakseen voin aivan hyvin näyttää kuvia muutaman viikon takaa lokakuun lopulta. Ihan omassa seurassani pääsin iltapäiväkävelylle Espalle. Suunnistin kohti sisustuksen lemppariputiikkiani.
Kävelyretken kohteena oli arvatenkin Laura Ashley. Matkalta otin muutaman kuvan puhelimellani. Iloisena yllätyksenä satuin juuri sopivasti kello viiden teelle, jota tarjottiin Laura Ashleyn 60-vuotisen taipaleen kunniaksi kysisen juhlaviikon ajan. Sanon heti alkuun, että tämä ei ole mikään yhteistyöpostaus niin kuin eivät ole olleet mitkään aiemmatkaan postaukseni tai arvontani. Teen tämän postaukseni puhtaasti omasta ilosta ja sympatiastani kyseistä laadukasta tuotemerkkiä kohtaan ja siksi, ettei kyseisiä tuotteita niin usein blogeissa näe. Muuten olen halunnut suurempien brändien tuotemerkkien mainostamisen pitää blogitekstieni ulkopuolella, vaikka niitä ehkä muuten käyttäisinkin. Pienempien kotimaisten yritysten esittelyä teen välillä ihan mielelläni, oli valikoimissa sitten ulkomaisia tuotteita tai ei.Teehetki toast- ja kakkupalan kera oli oikein virkistävä.

 Lastenhuoneosaston valaisimien keskellä roikkui myös meidän makkarista tuttu lamppu.

 Tällä kertaa olin perehtymässä joihinkin kankaisiin ja tapetteihin, joita ystäväni harkitsi silloin tilaavansa nettikaupan kautta.

Tapetteja oli tuolloin varsin huokeaan hintaan. Vaikka muutenkin Ashleyn tapetit ovat hyvin järkevän hintaisia korkeaan laatuunsa nähden. Ystäväni etsimää tapettia ei ikävä kyllä ollut Esplanadin liikkeessä. Niinpä käännyin asiassa englantilaisen agenttini R:n puoleen, koska tapetoija oli jo tilattu ja aikataulu tiukka... Onnea on, jos tuollainen yksityisagentti on käytettävissä - kiitokset R!

 Tässä pari kaunista tapettimallia harmaan sävyissä.


Liikkeen tunnelma on kaiken kaikkiaan ihastuttava. Tuotteiden huolellinen esillepano sisustus- ja somistustuotteineen on kaunista katseltavaa. Sopivaa vastaiskua suomalaisittain usein niin arkiselle sisustukselle. Voisin sanoa hullaantuneeni Lauran tuotteisiin VillaVaahtokarkin rakentamisen myötä, koska  ne nyt vain sopivat talomme kaupunkihuvilatyyliin niin hyvin. Jotkut tuotteista ovat omaan makuuni liian pikkusieviä, mutta mielestäni Laura Ashley vastaa nykyisin hyvin monen eri tyylin mieltymyksiin. Omasta kokemuksestani tuotteet ovat laadukkaita (varsinkin kankaat, matot, lakanat ja tapetit eikä vaatteissakaan ole valittamista).  Tosin olen huomannut, että parin viime vuoden aikana esim. päiväpeitoissa käytetty silkki on yhä useammin korvattu polyesterillä, mikä ei kuitenkaan näy hinnassa :(.

 Tätä upeaa valaisinta katsellessani tunnustan sisäisen DIY-persoonani miettineen, että josko sitä arkisesti poikkeaisikin kierrätyskeskuksen kautta hakemaan muutaman vanhan kristallimaljakon tai karahvin... mutta ehkä meidän bling-bling -kiintiö on jo täynnä. Ideaksi siis niille, joiden kukkaro ei valaisimen hintaan veny. (Täällä yksi sellainen kotiäiti :))

 Laitan postauksen loppuun inspiraatioksi linkin Laura Ashleyn online-sisustuskuvastoon.  Moni mieltää edelleen Ashleyn tuotteet vain romanttisesta tai klassisesta tyylistä tykkäävien tuotteiksi, mutta suosittelen vilkaisua myös teille modernimmasta tai retrommasta pitäville - saatatte positiivisesti yllättyä!


Tästä pääset selaamaan Laura Ashleyn kuvaston, klik!

Tästä pääset  Suomen nettikauppaan, klik.

XXX

Iloa ja lepoa viikonloppuunne!

VillaVaahtokarkki


 

13 kommenttia:

 1. Ashleyn liike on ihana kohde myös täältä periferiasta isolle kirkolle tullessa :). Jo keväällä oli tarkoitus uusia tapetteja talossa ja silloin katselin Helsingin reissulla Ashleyn mallistoa sillä silmällä. Tapetit jäi sittenkin uusimatta, mutta veikkaan että inspiksen taas iskiessä suunta käy Ashleyn verkkokauppaan ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ashleyn liike taitaa olla niitä harvoja yhden brändin sisustusliikkeitä, jota löytyy vain yksi Suomesta ja siksi se onkin ihan kiva kohde isolla kirkolla. Kevät auringon alkaessa paistaa tapetti-inspiraatio voi iskeä yllättäen, mutta toi verkkokauppa on ihan kätevä tapa saada siihen lääkitystä;)

   Poista
 2. Kävin kesällä Ashleyn liikkeessä, ja siellä kului aika mukavasti. Tuo lamppu on tosi kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä olisin voinut hyvinkin jäädä tuonne istuskelemaan mukavaan nojatuoliin ja lueskelemaan tuntikausiksi vaikka jotain hyvää kirjaa;)

   Poista
 3. Ihana postaus!!:) Terveisiä sinne!!

  VastaaPoista
 4. Ihana liike. Siellä on tullut käytyä fiilistelemässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liike ja koko lähialue puistoineen, kahviloineen kauppatorin kyljessä on kyllä varsinaista fiilistelyseutua varsinkin kesäisin:)

   Poista
 5. En ole koskaan käynyt Laura Ashleyn liikkeessä, mutta hänen tuotteitaan olen toki kohdannut:) On kyllä kauniisti sisustettu liike, ilo katsella:)

  Minuakin pyydettiin yhteistyökumppaniksi joillekin tunnetuille ulkomaisille brändeillle, mutta en koe omakseni tätä asiaa...Jotenkin koen, että on jo liikaa muutenkin tässä maailmassa korostettu kuluttamista. Koen myös samoin, että pieniä, suomalaisia yrittäjiä olisi hyvä kannustaa:)

  Iloa viikonloppuusi!♥ Menenkin tästä kannustamaan tytön koulua joulumyyjäisten merkeissä...;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä Marikki, että lädit tytön koulua tukemaan myyjäisiin:) Kotimaisuuteen ja pieniin yrityksiin kannattaakin kuluttaa, kyllä ne suuret brändit yleensä ilman blogienkin mainosta jo pärjäävät. Ehkä tässä vaiheessa materiaa on jo kertynyt muutenkin sen verran, että se aiheuttaa enemminkin ahdistusta, ettei ole tarvetta saada sitä blogiyhteistyön kautta enää lisää..

   Poista
 6. Kaunis myymälä. Siitä onkin liian kauan aikaa, kun olen itse viimeksi paikan päällä ollut. Netin kautta tulee suurimmaksi osaksi ostettua. Ihania tuotteita mutta niinkuin sanoit, ei useinkaan jostain syystä näy blogeissa. Itse olen ollut jo vuosia hullaantunut näihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ashleyn tuotteisiin on kyllä helppo hullaantua:) Mukavat sunnuntain jatko sinullet!

   Poista
 7. Onnea on, jos on tuollainen ystävä jolla on englantilainen agentti R käytettävissä. :) KIITOS M

  VastaaPoista