sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Koti Katri Lehtolan kuvin 1/2

Kuva: Katri Lehtola

Ilona Pietiläinen ja Katri Lehtola tekivät toukokuussa jutun kodistamme Kodinrakentaja-lehteen, joka löytyikin jo heinä-elokuun lehtihyllystä. Lupailin aiemmin laittaa Katrin kuvia tänne blogiin, ja tässä niitä tulee ensimmäinen erä. Katso vain kuvat ja fiilistele, jos et halua lukea tarinoita kuvien takaa!

Kuva: Katri Lehtola
 
Kuvia katsellessa tulee itselleni hyvä mieli. Takana oli älyttömän hektinen kaksi viikkoinen pergolan rakentamisineen ja pikkuprinsessan 1-vuotissynttärijuhlineen (yli kymmenen yövierasta mukaan lukien). Voitte varmaan vaan arvata, mikä homma oli saada paikat kuvauskuntoon, kun intensiivisesti oltiin tehty töitä ulkona pergolaa rakentaen, ja sisällä ei oltu siivon eteen ehditty laittaa tikkuakaan ristiin. Suuret kiitokset Panulle ja Netalle, jotka ehditte tulla viime hädässä auttamaan pihan siivouksessa, sekä Raimolle, Leenalle, siskon perheelle ja veljille aiemmasta avusta! 

Jotenkin sitä miettii, että eikö sitä vaan osaa suhtautua tällaisen jutun tekoon tarpeellisella vakavuudella, vai mistä se johtuu, kun ei osaa ajoissa miettiä siivousta, "stailausta" tai mitä päälleen laittaisi, vaan puuhailee ihan jotain muuta, ja päättää aloittaa vielä uuden projektin  just kuvauksia ennen. Kai se on vaan yleinen elämän asenne, etten niin jaksa murehtia, mitä päälleni pukisin tai suuhuni laittaisin, tai missä järjestyksessä ne tekisin... hyvinhän kaikki sujui siitä huolimatta, mitä sitä stressaamaan;)
 

Kuva: Katri Lehtola

Voin kertoa, että sama viime tingan kuvio toistui loppukesän kotikuvauksista, eli mitään en ollut oppinut kuvausvalmisteluiden organisoinnista, mut täällä asiat meneekin muun elämän ja projektien ehdoilla... Joku toinen saattaisi paneutua asiaan rauhassa päivä tai viikko tolkulla miettien tarkasti, että kaikilla on tukka hyvin, kello näkyy, statuskoodit on kohdallaan jne., mut ei vaan tällä huvikumpumeiningillä... ei yllä prioriteettilistan kärkeen;)

Kuva: Katri Lehtola

Edellisenä iltana tajusin, että meillähän ei ole sopivaa mattoa työhuoneeseen, kun toinen suurista valkoisista villamatoista oli mennyt pesussa pilalle. Miten saatoinkin unohtaa! No, silloin alkoi pikainen maton metsästys tulevaa tytön huonetta varten, mitä varten sain Espoon Mattokympistä pari mattoa kokeiltavaksi, eli suuret kiitokset sinne! (Tää ei ole mikään maksettu mainos tai yhteistyö). Matot näkyvät kuvissa milloin missäkin järjestyksessä.  Tuo vihreä näyttää näissä paljon kivemmalle, kuin itse ottamissani kuvissa viime viikon postauksessa, jossa samat matot olivat kokeiltavana uudelleen mukanaan violettikin matto. Ja lopulta saatiin myös sopiva matto päätettyä, eli tuon verran tuli stailattua viime tingassa noitten Reilun kaupan ruusujen kera.


Kuva: Katri Lehtola

 Juttuhan alkoi niin, että tämä emäntä avasi aamulla oven Ilonalle just sen näköisenä kuin olisi sängystä noussut (aamuyöllä alkanut migreeni oli pitänyt pedissä viimeisille minuuteille), ja päälle laitettiin just sitä, mitä kaapista löytyi. Kovasti yritin vielä ylipuhua, ettei mun tarttis näkyä kuvissa, mutta Ilona ja Katri saivat suostuteltua mut mukaan sittenkin. Kunhan sain viiden minuutin pikaehostukseni tehtyä... Päälleni löysin kaapista sentään vaahtokarkkimaisiin väreihin sopivan hempukan tunikan. Keskimäärin en ihan noin hempukoissa vaatteissa kulje, mutta näihin tunnelmiin toi vain sopi. Mitään itteni kuvaajaa musta ei ikinä tulis (eikä ole tarpeenkaan), kun en sellaiseen jaksa/halua, viitsi/ehdi aikaa käyttää, mutta kyllä tänne jonkun muun ottaman kuvan voin laittaa... Olen huomannut, että äidit näkyvät ylipäätään perheen arkikuvissa liian harvoin. Omasta äidistänikin olisin toivonut jäävän vähän enemmän kuvamateriaalia näin jälkeen päin katseltavaksi, että olisi ollut enemmän muisteltavaa... Eli sen puoleen musta ei ole niiden blogistien paheksujaksi, jotka itseään kuvaavat.  Tykkään, jos blogisti joskus vilahtelee lukemieni blogin kuvissa, niin ei tule ihan sellainen olo, että jotain satuhahmoa seurailen.


Kuva: Katri Lehtola


Kuva: Katri Lehtola


Kuva: Katri Lehtola


Kuva: Katri LehtolaKuva: Katri Lehtola

Kuva: Katri Lehtola


Kuva: Katri Lehtola


Kuva: Katri Lehtola


Kuva: Katri Lehtola


Kuva: Katri Lehtola


Kuva: Katri Lehtola


Kuva: Katri Lehtola


Kuva: Katri Lehtola


Kuva: Katri Lehtola
 Juniori veti ihan ylikierroksilla kumpanakin kuvauspäivänä. Siitä johtuen kuvissa punaiset posket ja hikinen tarhapöllön tukka (ei puhettakaan, että oltais minnekään kampaajalle keritty istuskelemaan, minä tai muut!)  Kuvia otettiin kahtena päivänä, koska ekana päivänä satoi ja sisäkuvienkin ottaminen jäi vielä keittiön osalta tekemättä. Toisena päivänä sentään mies tajus ottaa töistä vähän vapaata, etten ole ihan helisemässä koko ajan pienten kanssa. Mutta kuten huomaatte, lievän kaoottiset fiilikset eivät kuvissa näy, eli jälleen tuli taas tältä " medialukutaidon profeetalta" vähän lisää valoa noiden kuvien katseluun. Nauru johtuu varmasti juuri siitä helpotuksen tunteesta, että vaikka kaikki ei menekään niin kuin strömsössä, niin hauskaa silti oli!
Kiitokset päivästä Ilonalle ja Katrille!


Kuva: Katri Lehtola


Postauksen kaikki kuvat

Katri Lehtolan

Mukavaa uutta viikkoa kaikille ja muistakaahan vielä tuonne arvontaankin osallistua!
(Laitoin linkin vielä sivupalkkiin.)

XXX

VillaVaahtokarkki

22 kommenttia:

 1. Niin kaunista, valoisaa ja avaraa teillä! Upeat kuvat! Ja rouvahan ihan säteilee kuvissa : ) Meillä myös ne muutamat lehtikuvaukset on menneet sellaisessa tohinassa ja kaikenlaisia viime hetken projekteja tehden, että oma vaatetus on jäänyt ihan retuperälle. Näin jälkikäteen ajatellen olisi ehkä pitänyt siihenkin puoleen enemmän panostaa ; ) Mutta sulla on kyllä just kaunis asu, hyvin sopii pastellivärit. Niin ja siinä olet kyllä aivan oikeassa, että äitienkin pitäisi kuvissa enemmän näkyä. Myös omasta äidistäni kuvia on melko vähän ja nekin harvat ovat nyt rakkaita muistoja kun uusia ei enää voi ottaa. Pitäisi itsekin muistaa, että hyppäisin joskus kameran toisellekin puolelle. Aurinkoista alkuviikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi - Ihana, että on muitakin, joilla kuvaukset on hyödynnetty asioiden loppuun saattamiseen, vaikkakin sitten niitten pienten yksityiskohtien viilaamisen kustannuksella (joita todennäköisesti kukaan muu ei edes huomaa). Ja ehkä meidän pitää nyt haastaa toisemme hyppäämään kameran eteen useammin, että edes meidän lapsilla ja lapsen lapsilla on sitten joskus enemmän muisteltavaa. Ihania syyspäiviä sinne!

   Poista
 2. Tämähän sattui sopivasti! Kiva yleiskatsaus kauniiseen kotiinne. Pihaanne ihastuin jo ja jäin sen myötä seuraamaan blogiasi pari päivää sitten :) T: Uusi lukijasi Matleena/Muonamiehen mökki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että tänne löysit ja lämpimästi tervetuloa!

   Poista
 3. Kauniita kuvia kauniista kodista ja hauska tarina kuvauspäivästä, hyvä fiilis välittyy tänne saakka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piipa - kiva kuulla, että fiilis välittyy kuvista myös muille. Ihania syyspäiviä sinulle!

   Poista
 4. Kaunista, raikasta, tunnelmallista ja kodikasta :)Ihana asenne kuvauspäivään.

  VastaaPoista
 5. Kaunista ja valoisaa. Ja ihana, että viitsit kertoa kuvien taustoista...arkirealismia parhaimmillaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Marianne N ja Nainen talossa - En taida enää osata peitellä tuota arkirealismin puolta, kun kerran tälle linjalle olen lähtenyt;) Iloa syyspäiviinne!

   Poista
 6. Ihanat kuvat! Kaunis muisto koko perheelle. :)

  VastaaPoista
 7. Upeita kuiva ja toi teidän puutarha pihoinene on ihan mahdottoman mieletön :) Olette niin paljon jaksaneet nähdä vaivaa!

  VastaaPoista
 8. Kovin kauniita kuvia teidän ihanasta kodista ja perheestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Tuire, Pirjo ja Maria - kaunis muisto kuvauspäivistä jäi kaiken vaivannäön päätteeksi. Ihania syyspäiviä teille kaikille!

   Poista
 9. Kaunista! Hienot kuvat. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Ihana oli käydä kylässä, ihan mahtava päivä. Lehden sivut olivat upeat, Katrin kuvat tulivat teiltä hyvin oikeuksiinsa. Näillä matka jatkuu uusiin seikkailuihin ;)
  Ilona

  VastaaPoista