keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Änkkäripossukakku ja mokkapalat

Keskiviikon piristykseksi laitan tänne mokkapalaohjeeni ja kuvan tyttöjen koristelemasta juniorin synttärikakusta.
Pieniä muutoksia blogin ulkoasuun tehdessäni lisäsin tuonne oikeaan sivupalkkiin myös pienen kyselyn, johon muutama kävijä onkin jo osannut vastata. Kiva juttu:) En tiedä tuliko noista kategorioista ihan järkevät, mutta enköhän jotain informaatiota sen avulla saa. Kirjautuneet lukijat taitavat kuulua tuohon `blogiystävä`-kategoriaan, joka toisaalta on ehkä turha, koska oletan heidän täällä käyvän joka tapauksessa ehtiessään. Itseäni alkoi lähinnä kiinnostaa, että minkä verran sivuilla kävijöistä on minulle tuntemattomia henkilöitä ja minkä verran heistä on entuudestaan tuttuja. Kirjautuneisiin lukijoihin nähden kun liikennettä on huomattavasti enemmän. Ennen en sitä ole niin ajatellut, mutta ehkä se saattaa vaikuttaa hieman siihen, mitä tänne jatkossa kirjoittelen... onhan se tietysti niin, että omaan blogiinsa saa ja pitääkin kirjoittaa juuri sitä mitä itse haluaa, ja se seuratkoon ken haluaa. Toisaalta tämä on kuitenkin vuorovaikutteinen paikka, joten en haluaisi aivan itsekeskeisesti höpinöidä, vaan voisin huomioida myös lukijoiden toiveita aiheista, jos jollakin on niitä esittää. Eli laittakaa rohkeasti postaustoiveita kommenttilaatikkoon tai mailiin, jos niitä on.

Itse olen mieltänyt tämän blogin olevan etenkin rakentaville tai sitä suunnitteleville hyödyllinen (ainakin toivottavasti), ja jos jollakin on esimerkiksi siihen liittyen kysyttävää, niin mielelläni vastaan, jos osaan. Lisäksi toivoisin sisustusratkaisujen, puutarha- ja käsityöjuttujen olevan inspiraatioksi. Toisaalta, jos lukijoissa on ystäviä ja tuttuja mukana, saatan kertoilla enemmän myös tavalliseen arkeen liittyviä juttuja, koska heitä olettaisin tavallisten kuulumisten enemmän kiinnostavan. Jos taas tutut eivät täällä liiku, teen ehkä arkisemmille postauksille oman blogin, ja keskityn täällä edelleen em. aiheisiin. Ehkä ominta minua olisi silti sellainen mukava sillisalaatti... Olen ollut todella iloinen, että minulla on ihania lukijoita, jotka saatte kommenteillanne blogini elämään. Sadan lukijan rajakin näyttää lähestyvän,  ja taidan saada silloin hyvän syyn polkaista taas jonkun arvonnan. Pitänee miettiä jokin mukava juttu, jonka voisin teidän iloksi arpoa:)
Synttärikakussa oli taas simppeli lastenkin makuun sopiva Brita-kakku pohjana ja tyttöjen taiteilemat marsipaanipossut ja vohvelikeksilinnake.

 Mokkapalaohjeita olen viime päivinä bongannut useammastakin blogista, mutta tässä meidän versio, joka on todettu takuuvarmaksi.


MOKKAPALAT  (yksi pellillinen) UUNI 180

4 munaa
4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
4 tl vanilliinisokeria
4 rkl talouskaakaota
150g suklaata/ pätkiksiä rouhittuna

3 dl maitoa
250g voita/margariinia sulatettuna


Kostutus:
 n. 1-1.5 dl vahvahkoa maitokahvia, jossa makeutuksena 1-2 rkl maitokaakaojauhetta

Kuorrutus:
1 pkt ( 500g) tomusokeria
4 rkl talouskaakaota
30-60g sulaa voita
sopiva loraus kylmää kahvia

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet pienissä erissä munavaahtoseokseen varovasti nostellen vuorotellen maidon kanssa. Jatä pieni määrä jauhoja rasvan lisäämisen jälkeen sekoitettavaksi.
3. Sekoita taikinaan lopuksi jäähtynyt voisula ja loput jauhot.
4. Paista uunin keskitasolla n. 20-25 min.
5. Kostuta pohjalevy vähän jäähtyneenä ja anna pinnan "kuivua" päällysteen teon ajan.
6. Sekoita kuorrutteen kuivat aineet keskenään ja lisää jäähtynyt voisula. Notkista vahvalla kahvilla tarpeen mukaan. Levitä kuorrute ja koristele esim. nomparelleilla.



Nyt juniori heräsi päiväuniltaan ja kinuaa tuossa vieressä "Maalataan äiti, nyt maalataan!". Taidetaan mennä ruoan jälkeen taiteilemaan yhdessä vaikkapa joku autokassi...

Mukavaa loppuviikkoa teille kaikille!

VillaVaahtokarkki

23 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos nieinda! Tytöt osasivat tehdä possut niin hauskan lapsekkaan näköisiksi:)

      Poista
  2. Vautsi mikä kakku! Taidan lainata ideaasi keskimmäisen synttäreille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna:) Kakun ulkoasun toteuttamisesta pointsit tytöille ja idea kiertoon vaan!

      Poista
  3. Ihana kylpysauna postaus, jota olinkin jo uteliaana odotellut. :) Tykkään niin kovin kirsikkapuustasi!
    Onpa blogillesi kertynyt nopeaan paljon lukijoita! Blogisi on ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuire:) Nyt vasta tein postauksen, kun olin metsästänyt niitä oikean kokoisia lasi- ja ruusukvartsihelmiä, jotka löytyivät lopulta VilliHelmi-nettikaupasta. Puu tosiaan näyttää myös kirsikkapuulta, vaikka suomalaisittain tein sen omenapuuksi:)

      Poista
  4. olipa kiva törmätä angry birds kakkuun. meillä kun on toiveena ab juhlat kohta. kakkuidea on tosi kiva, ja antaa inspistä kokeilla kans.
    vielä pitää miettiä tarjottavat ja koristeet.
    ~M~

    VastaaPoista
  5. Kiitos Dagdrömmar! Kakku on kyllä helppo ja nopea toteuttaa ja silti kiva. Jää aikaa muuhunkin valmisteluun:) Hauskoja synttäreitä sinne!

    VastaaPoista
  6. Laitanpa minäkin kommenttini tänne,vaikka yleensä vain "surffailen"näiden ihanien blogien maailmassa jättämättä sen kummempaa "merkkiä"itsestäni :) minulle on tullut vakio blogit,joita seurailen aktiivisesti ja tämä sinun blogisi kuuluu näihin.Tykkään kovasti juuri siitä "sillisalaatista",arkisista tekemisistä,sisustusideoista ym.Ja varmasti nämä lemppariblogit valikoituukin juuri sen perusteella mistä itsekin tykkää.Joten kiitos ihanasta blogista,jatka samaan malliin. Sanna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna ja oli todella kiva, että tulit jättämään merkin itsestäsi! Itsekin joskus keväällä 2011 vasta löysin "uteliaana ulkopuolisena" blogien maailman ja pitkään seikkailin muutamassa vakkariblogissa, joita edelleen seuraan. Muistan että varmaan vuosi meni ennen kuin perehdyin siihen, miten kommentti jätetään. Seuraavaksi tein itselleni nimimerkillisen blogger-profiilin ja lopulta päätin perustaa oman blogin. Eli tänne ovat ilman muuta kaikki tervetulleita satunnaisista seikkailijoista vakkariseuraajiin ja on ollut ilo huomata, että niin moni on blogiini jo seikkailuillaan löytänyt:)

      Poista
  7. Tosi hauska kakku :)Kiva idea noi keksit tuossa!

    VastaaPoista
  8. Kylläpäs tytöt ovat rakentaneet hienon possurakennelman! Meillä varmaan pojat eivät olisi voineet vastustaa lintujen hyökkäystä ;). Edellisen postauksen kylpytilat olivat aika huikeat. Niin kauniit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos marsipaanipossu! Nuo kaimasi välttyivät tulitukselta siitä syystä, ettei sattunut olemaan lintujen värisiä marsipaaneja varastoissa:)

      Poista
  9. Nam! Huikean hieno kakku!Onnea sinne!!
    Vielä sydänasiaa:) Pidä se alt-näppäin alhaalla vielä kun painat 3sta!
    ♥-terveisin Tinttarus

    VastaaPoista
  10. Kiitos Tinttarus! Kokeilen nyt tähän viestiin...jostain syystä kursori ei liiku eteen päin ollenkaan jos alt pohjassa ja painan 3...no, testaan näkyykö siitä huolimatta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. yhyy, en onnistu:( Tulee vain tyhjää tai punnan merkkejä. Kiitos Tinttarus siitä, että jaksoit silti nähdä vaivaa opastuksessa! Kaipa se on vain näppäimistössä vika...jatkan mysteerin selvittämistä:)

      Poista
  11. Yrittänyttä ei laiteta! HArmittaa ihan puolestasi. kokeile vielä niin, että pidät alt alhaalla ja painat sen kolmosen näppäimistön sivulla olevasta kolmosesta eikä ylärivistä. Löytyykö sulta numerot näppiksestä kahdesta paikasta??

    Pidän peukkua!

    Helmikuullesi paljon kevätvalon kurkistuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vielä tinttarus:) Tää on tällainen acerin perusläppäri, jossa on numerot ja niiden päällä Fnumerot. F3-näppäimellä ei ainakaan saa toimimaan. Ilmeisesti sydän-merkki vaatii ison näppäimistön:( No, pitää käyttää nuolta ja kolmosta <3 <3, vaikka eihän toi ole ollenkaan niin hieno kuin sun sydämet :)

      Poista
  12. Minä kommentoin puolestani blogisi ulkoasun muutosta. Tykkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mopin kotona :) Pitäisi päivittää ja järjestellä vielä tuota blogilistaa... Mukavaa lauantaita!

      Poista