keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Pikainen pöytäpulma...näkemyksiä kaivataan!

Hei kaikki rakkaat ja vieraammatkin lukijat, jotka tänne löydätte! Nyt kaipaan teiltä pikaisesti näkemystä keittiönpöytäpulmaani. Tutuiltamme jäi upea puusepällä teetetty massiivipuinen pöytä tarpeettomaksi, koska se ei mahtunut enää heidän uuteen kotiinsa. Tuumailin, että perhekokomme kasvettua suuremmalle pöydälle olisi kyllä meillä tarvetta. Niinpä pöytä kannettiin meille kokeiltavaksi. Arvokas pöytä tarvitsee mielestäni oikean kodin, mutta ongelmana on, että en osaa päättää, onko keittiömme erkkeri riittävän kokoinen ja oikea ympäristö ko. pöydälle, ja että onko pöytä sellainen, jonka muuten tänne valitsisin.


 Lähinnä mietityttää pöydän leveys, eli onko se liian leveä ympäröivään tilaan. Leveyttä pöydällä on ruhtinaalliset 130 cm, jolloin ruoat mahtuu hyvin kattamaan pöydän keskelle. Pituuden puolesta (240cm + 60 cm jatkopala) se tulisi samaan linjaan vanhan pöydän kanssa sillä erotuksella, että se olisi ikkunaseinässä kiinni. Lisäksi hieman mietityttää pöydän värin sävy (liian kellertävä? --> pinnan uudelleen käsittelyn vaiva) ja muotokieli. Tykkään toisaalta yhdistellä modernia linjakkuutta countryyn, mutta onko kontrasti pöydän ja tuolien muotokielen välillä tässä tapauksessa jo liian suuri? Näyttävätkö tuolit liian kulahtaneilta? Uusiin tuoleihin ei kyllä olisi tässä välissä rahaa... Näitä kysymyksiä pohdiskelen, koska tämän hintaista heräteostosta emme kuitenkaan haluaisi tehdä. Loppukustannuksiin pitää laskea vielä pöydän päälle hankittava karkaistu lasi (n. 500-600e), joka meille on kyllä melkeinpä välttämättömyys. Pöydän runko on massiivitammea ja pöytälevy massiivisaarnea, jossa tammiset reunaviilulistat. Sanokaa reilusti mielipiteenne, koska ne olisivat nyt enemmän kuin tarpeen! Oma silmä jotenkin sokeutuu katsomaan asiaa. Tässä siis liuta kuvia ja pari kuvaa vanhastakin pöydästä, joka kieltämättä näyttää aika rääpäleeltä uuteen kandidaattiin verrattuna...mutta edelleen kysymys kuuluu: Onko pöytä tänne oikea?


Uusi pöytäkandidaatti ja siihen yllättävän hyvin sopiva aikaisemmin hankittu valaisin asemoituna. Valaisin on ollut jo vuoden päivät odottamassa asennusta... Mitäs tykkäätte?


 Vanha pöytä kera ihanan käsittelyä kaipaavan pyökkisen lastentuolin...Toivon erityistä aktivoitumista mielipiteen ilmaisuun kommenttiboksissa, kaikki näkemykset julkaisen. Jos hyvin käy, niin ehdin vielä tehdä tähän postaukseen sellaisen päivityksen, johon saan sellaisen pikaäänestysruudukon tonne postauksen loppuun... 

Kiitos kaikille näkemyksensä ilmaiseville jo etukäteen!

VillaVaahtokarkki
P.S. Ja se seuraava postaus on sitten kodinhoitohuoneesta, kunhan saan sen valmiiksi :)67 kommenttia:

 1. Uusi näyttää minusta sopivan kokoiselta ja kauniilta,ainoa mikä minua ei oikein miellytä,on väri.Mutta itsellänikin on "väärän värinen"pöytä,kun en ole saanut maalattua valkoiseksi =DD teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija:) Tosiaaan tuon värin suhteen alkaa olla jo kellertävän puun suhteen kiintiöni täynnä.

   Poista
 2. Ihanan ISO pöytä! Kuitenkin näyttää sopivan hyvin tuohon tilaan. Mikä tärkeintä, pöydän ympärillä mahtuu kulkemaan ja tuoleja siirtämään reilusti, ainakin kuvat niin kertovat. Näen pöydän valkoisena, tai tummanruskeana. Sitten se olisi täydellinen tuohon tilaan. Mutta nämä on niitä makuasioita... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tytteli! Tuoleilla on n.85cm tilaa pöydän reunan ja seinän välissä ja suositus taitaa olla min. 70-75cm, eli ihan hyvin vielä mahtuu kulkemaan tuolien takaa tarvittaessa.

   Poista
 3. heippa!
  mun mielestä pöytä on liian leveä ja iso. myös väärän värinen. teille sopisi valkoinen pöytä :)
  toivottavasti ratkaiset pöytäongelman.
  mukavaa viikon jatkoa!
  ~M~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Dagdrömmar! Leveydestä itse nipistäisin 10-15 cm pois ja siksi pitkälti täällä halusin vielä kuulla mielipiteitä...hyvin näyttää niitä tulleen:)

   Poista
 4. Moi :) minusta pöydän koko on oikein hyvä tuonne! Paljon parempi kuin edellisen. Ainoastaan tuo väri pisti silmään mutta toisaalta kun muutaman kerran kuvia katsoi ei se enää häirinnyt niin kovin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! On kieltämättä jännä, miten silmä kuitenkin tottuu, vaikka väri ensin häiritsisi. Jos siis haluaa jotain värille tehdä, se pitää toteuttaa mitä pikimmiten...

   Poista
 5. Mun mielestä toi uusi pöytä näyttää just oikean kokoiselta tuohon tilaan, kun taas ekojen kuvien jälkeen vanha pöytä näyttää vähän nukkekotimaiselta :)

  Mun mielestä toi uusi pöytä on kiva, kivan kokoinen ja mallinen, eikä ollenkaan paha tuolien kanssa. Kokeile heittää siihen liina päälle, niin väri vaihtuu.

  VastaaPoista
 6. Ah, ja et millään poistaisi tota sanavahvistusta kommentoinnista. Et varmaan ole edes huomannut, että sellainen siellä on. Ne vaan on nykyään ihan tosi hankalia välillä saada oikein ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Nanna! Sanoit kyllä osuvasti, että vanha pöytä näyttää nyt vähän nukkekotimaiselta. Kyllä siinä just meidän perhe mahtuu syömään, mutta kun esim. siskon perhe (viisi lasta) tulee kylään, niin silloin olis isolle pöydälle jo todellinen tarve...Hyvä kun sanoit tosta sanatunnistuksesta! En tosiaan ole huomannut että se on täälläkin kommentoinnissa päällä ja mua itseäni aina tuskastuttaa yrittää hahmottaa niitä koukeroita toisten blogeissa.

   Poista
 7. Minun mielipide ei ole, että pöytä mitenkään liian iso olisi tuohon tilaan. Sopii omasta mielestäni hyvin :) Laittaisin pöydän alle jonkin ison maton, joka yhdistäisi ryhmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Matto kyllä sopis ryhmän alle, mutta täytyy sanoa, että meillä on sen verran ropustelevaa sakkia pöydän ääressä, että hermot menisivät mattoa varoessa:)

   Poista
 8. Sanotaanko näin että sen mainitsemasi värikäsittelyn pöytä kyllä teille muutessaan tarvitsee.
  Siis minun mielestäni :)
  Jykevä puusepäntyö kyllä pääsisi arvoiseensa ympäristöön.

  VastaaPoista
 9. Nanna sanoi sen mitä mieltä minäkin olen: "Mun mielestä toi uusi pöytä näyttää just oikean kokoiselta tuohon tilaan, kun taas ekojen kuvien jälkeen vanha pöytä näyttää vähän nukkekotimaiselta" ja mitä tuohon väriin tulee, saa sen käsiteltyä...
  Eli minä ostaisin tuon!!! :)

  VastaaPoista
 10. Pöytä on todella hyvänkokoinen tilaan, itse tosin käsittelisin sen joko tummemman ruskeaksi(täyteläinen suklainen sävy) tai valkoiseksi(joko kuultovalkoiseksi jos on mahdollista tai kokonaan valkoiseksi). Tuolit sopivat muotokieleltään erittäin hyvin tuon pöydän kanssa. SatuS. PS. Ihana blogi, olen jo pitkään lukenut blogiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Noi sävyt ovat vahvimmilla munkin mielikuvissa. Tosin maalaamista en harkitse, todennäköisin vaihtoehto on kuultolakkaus. Kiva, jos olet blogiani seuraillut ja että tulit tänne myös kommentoimaan:)

   Poista
 11. Omaan kommenttiini lisäyksenä että ihan selvästi minun silmäni näkee pöydän käsiteltynä hieman tummemmaksi niin että puusepän tekemä komeus säilyttää arvokkuutensa täyspuisena pöytänä. Tällöin myös pöytä ja tuolit nousisivat vaaleasta sisustuksesta kauniisti esiin. Ja kuvista katsottuna näyttää juuri passelin kokoiselta tilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen kommentti näköjään katosi teille tietämättömille.

   Poista
  2. Kiitos Hanna kaikista kommenteista! Tuossa vaiheessa saatoin olla juuri poistamassa kommenttien valvontaa, mutta osa kommenteista olikin tullut vielä tarkistukseen...Samoilla linjoilla olen, että täyspuisen pöydän komeus tulee säilyttää. Näen myös pöydän joko tummempana tai vaaleana, josta puun syykuviot vielä erottuvat.

   Poista
 12. Heippa! Ihanan iso pöytä! Mielestäni sopii todella hyvin, juuri sopivan kokoinen. Tuolit tuovat yhdenmukaiseksi sen muuhun sisustukseen. :) tosiaan jos jotain täytyy tehdä, kuultovalkoinen väri voisi olla se. Myös iso matto ryhmän alle ja kaunis pöytäliina pöydälle.
  Blogisi on kaunis, olen tainnut joskus ennenkin sen kertoa!
  Tsemppiä pähkäilyyn. :)

  VastaaPoista
 13. Heippa! Ihanan iso pöytä! Mielestäni sopii todella hyvin, juuri sopivan kokoinen. Tuolit tuovat yhdenmukaiseksi sen muuhun sisustukseen. :) tosiaan jos jotain täytyy tehdä, kuultovalkoinen väri voisi olla se. Myös iso matto ryhmän alle ja kaunis pöytäliina pöydälle.
  Blogisi on kaunis, olen tainnut joskus ennenkin sen kertoa!
  Tsemppiä pähkäilyyn. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna, että tulit helppimään tänne pähkäilyäni!

   Poista
 14. Mielestäni kuvat aina vähän valehtelee kokosuhteita! Muista että tarvitsisi jäädä liikkumistilaa ainakin metrin pöydän päätyyn ja tuolien taakse myös tarpeeksi tilaa,jos nousee takimmainen, niin ei muiden tarvitse nousta väistääkseen! Lasten kanssa touhutessa on hyvä että olisi tarpeeksi pöytätilaa ja tuossa näyttäisi riittävän kyllä! Minä ajattelen aina myös esteettömyyttä,koska perheessäni kolmesta lapsesta yksi liikuntarajoitteinen ja se kyllä vaatii tilaa! EIKÄ ole harkitsematon kaikkia ajatella esteettömästi, niin kodissa on väljempää ja helpompi siivotakin, kun ei ahdettu täyteen!
  Teillä näyttää tosi kauniilta kodissanne muutenkin! Terveisin Päivi

  VastaaPoista
 15. Kaunis pöytä ja ihanan iso pöytä (leveys viehättää) ja mun mielestä sopii kokonsa puolesta tuohon tilaan. Ainoastaan väriä muuttaisin tummemmaksi.

  VastaaPoista
 16. Hei,

  minunkin mielestä pöytä sopii hyvin muuten, mutta väri on tosiaan hiukan väärä. Tuo ehdotettu kuultovalkoinen tai sitten tummempi pähkinä tms sopisi paremmin.
  Ja on tosiaan ruhtinaallisen leveä :)

  VastaaPoista
 17. Samaa mieltä edellisten kanssa,erittäin kaunis pöytä ja sopii tilaan todella hyvin.
  Ehdottamasti tila kaipaakin isomman pöydän,kuin edellinen.Ainut että väri voisi olla
  mielestäni valkea.Kaunis koti teillä :) Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Vanha pöytä näyttää kyllä jo tosi kirpulta, kun noita kuvia katsoo:)

   Poista
 18. Ihanan iso ja komea pöytä!
  Uuden värin voisi ottaa lähelle tuolien jaloissa olevaa sävyä.
  Ja ehdottomasti jätti matto alle! Ihana koti teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anonyymi:) Mistähän sais sellaisia itsepuhdistuvia mattoja? ;)

   Poista
 19. Aivan upea pöytä. Just hyvä, että se on noin iso! Niin pitää ollakin. Saat enemmän koriste-esineitä siihen ;)
  Mutta väri ei ole mielestäni oikea. Ainakaan, jos tuolit jäävät tuon värisiksi. Itse tuunaisin pöydän tummemmaksi tai valkoiseksi. Tai siis melko varmuudella valkoiseksi. Tulisi raikkaammaksi, ja iso pöytä ei tuntuisi vataavan tilaa.
  Mutta kaikesta kommentista huolimatta, ihastuttava pöytä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Micu! Vaaleammalla värillä avaruus kyllä paremmin säilyisi eikä pöydän leveys valloittaisi koko tilaa. Ja tosiaan nyt ne kaikki kynttilänjalatkin saisivat olla kattauksen keskellä:)

   Poista
 20. Mun mielestä, ainakin kuvien perusteella pöytä sopii juuri tuollaisenaan! Ja mä oon aina ollu sitä mieltä et jos joku kaluste on tammea, se saa myös olla sen värinen ;) Ja tuolitkin sopii tuohon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! Jos pöytä nyt tänne jää, niin ihan just sitä ei kyllä keritä käsitellä, eli ainakin hetken tammi saa olla tammen värinen. Saarni lähinnä on omaan silmääni liian keltainen. Olkkarin lattiat näyttävät edelleen tammelta, vaikka ovatkin valkoiseksi petsattua ja lakattua tammea, eli saman sävyn ottaisin mielelläni tuohon pöytäänkin:)

   Poista
 21. Pöytä sopii oikein hyvin. On ihanan isokin vielä, olematta möhkäle ;). Väri ei ole mun suosikki, ja omassa keittiössä on vastaavan värinen ruokapöytä... Omaani en ole saanut värikäsiteltyä, mutta sinulle näppäränä ihmisenä suosittelen pöydän valkaisua :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nainen Talossa:) Täälläkin vanha pöytä jo odotteli värikäsittelyä, vaikkei nyt ihan keltasimmalta vielä näyttänyt. Valkaisuoperaatio sai nyt kyllä tuulta alleen... Valkeaksi petsaus+lakkaus ei tässä tapauksessa ole vaihtoehto, jos ei halua tehdä kovin rajua pinnan putsausoperaatiota. Silloinhan pinta pitäisi perusteellisesti hioa, että petsi imeytyy, eikä näin kotioloissa ole ihan niin laadukkaita välineitä, että viitsisi tuohon pöytälevyyn koskea... Pigmentoitu lakka taitaa olla ainoa vaihtoehto.

   Poista
 22. Pöytä on sopivan kokoinen tuohon tilaan,koska reunoille jää tilaa yli 75cm, pöydän ja seinän väliin. Väri ei silmääni miellytä, koska lattia ja seinät on valkoiset, mielestäni tuolin jalkojen värinen pöytä antaisi hyvän kontrastin tuohon tilaan.Toivotaan, että löydät oikean ratkaisun, koska sinua ja perhettäsi sen pitää miellyttää.Terv Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tepa! Seinäjoella minäkin olen kouluvuoteni asustellut:) Tuo tumma väri kyllä sopisi hyvin, etenkin jos pöytä olisi hintsusti kapeampi...Luulen, että tumman värin kohdalla tulee nyt ongelma siinä vastaan, että käsittely pitäisi tehdä petsilakalla ja tummassa värissä pienetkin kolhut silloin heti näkyvät. Vaalea petsilakka antaa ehkä vähän enemmän anteeksi. Kiitos näkemyksestäsi ja kiva, kun tänne löysit!

   Poista
 23. Ihana iso pöytä johon saa kaikki jouluherkut ja muut tarjolle ja kynttilöitäkin mahtuu jne. :-) Meillä on koivun värinen pöytä ja tuolit. Ollaan jo ostettu valkoinen maali. Nyt vaan pitäisi aloittaa. :-) Makuasioita nuo värit. Tuo pöytä voisi olla vielä kauniimpi vaaleana. Teillä on kaunis koti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena:) Vaalean sävyn kannalle itsekin kallistun. Voimia muuttorumbaan!

   Poista
 24. Nää on kyllä niin makuasioita :) Mutta mun mielestä pöytä on aika raskaan näköinen, eniten häiritsevintä on kuitenkin väri. Eli jos sen jotenkin käsittelisi tummaksi tai vaaleaksi se varmasti sopisi tuohon paljon paremmin. Vaalea väri olisi tietysti kevyempi kuin tumma, mut ensihätään heitä vaalea liina päälle, sillähän saa jo silmää huijattua ;)

  VastaaPoista
 25. Juu pöytä on minun mielestäni juuri sopiva tuohon tilaan !!! Jos väri ei miellytä taikka sitä ei nyt jaksa alkaa tuunaamaan niin kokeileppa sellaista aikas leveää kaitaliinaa...esimerkiksi ruskeata kaitaliina, joka sointuu tuolien kanssa. Ja jotta pöytä ja tuo tila näyttäisi rauhallisemmalta vaihtaisin tuon verhokapan yks väriseen...Näin joulun aikaan raikas valkoinen olisi ok. Näillä jutuilla et enään edes huomaa tuota pöydän väriä ja vielä kun laitat jotkut isot kynttilät/kynttelikön pöydälle niin VOLAA !!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara, noi verhot tosiaan näyttää omaankin silmään ehkä vähän liian rauhattomilta, kun toi lamppu tuli tuohon. Aikaisemmin toimivat juuri hyvänä hämäyksenä sille, että valaisin puuttui. Pöydän värin suhteen toimisivat varmasti ihan hyvin hämääjinä ehdottamasi kaitaliina ja isot kynttilät.

   Poista
 26. Todella hyvän kokoinen pöytä. Väri ei ehkä täydellinen mutta saat siitä kyllä hyvinkin yhteensointuvan kokonaisuuden. Kokeile lisätä samaa puun väriä johonkin kohtaan niin ettei pöytä jää yksinäiseksi väriltään. Esim. ikkunan viereen pari taulua allekkain joissa olisi suunnilleen pöydän väriset kehykset. Näin juttu tulee näyttämään harkitulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mopin Kotona kiitos:), hyvä idea lisätä samaa väriä kehysten avulla, varsinkin jos muutosoperaatiota ei heti jaksa toteuttaa. Tuun vastavierailulle pikapuoliin:)

   Poista
 27. Vastavierailulla! :) Hmph sanoisin että ehkä vähän liian leveä? Ei kuitenkaan paha. Ja leveys on toisaalta niiiiin ihanaa sitten käytönnössä. Mä valkaisisin varmaan itse tuon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Remonttihiiri ja kiva kun tulit vastavierailulle! Hieman tosiaan leveä, mut ehkä käytännöllinen tilavuus tulee ajamaan sen seikan ohi, jos ei tilaa mittatilaustyönä "täydellistä" pöytää. Elämä on karsinut luonteesta onneks neuroottisen täydellisyyden tavoittelun, et mulle riittää myös erittäin hyvä:)

   Poista
 28. Aivan ihanan kokoinen pöytä, ei yhtään liian iso, ehkä väriä muuttaisin, mutta muuten aivan upea. Meillä ainakin iso pöytä on aivan ehdoton, siinä piirrellään, syödään ja pelaillaan tietokoneella ja vieraatkin viihtyvät sen ympärillä. Eksyin tänne blogiisi yllättäen, mutta taitaa olla pakko liittyä lukijaksi, vaikuttaa sen verran ihanalta blogilta!! :)

  Tinttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että tänne löysit ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi:) Meilläkin keittiönpöytä kerää jostakin syystä keikenlaisia toimintoja ympärilleen, vaikka tiloja olisi muuallakin. Tämän pöydän äärellä mahtuu ihanasti lukemaan päivän lehteä valloittamatta kuitenkaan koko alaa.

   Poista
 29. Ihana iso pöytä, joka sopii tilaan. Väriää kannattaa jonkin aikaa "makustella" siinä paikalla. Tutkailla, miltä se näyttää erilaisten pöytäliinojen ja kattausten kanssa. Jos vielä parin kuukaudenkin päästä tuntuu väärältä, sitten vain väri vaihtoon. Sinulla on kaunis ja kodikas koti, ei liian steriili:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady of Mess ja lämpimästi tervetuloa myös lukijaksi! Ennen joulua pöydän värille tuskin tapahtuu mitään, kun kaikkea muuta puuhaa piisaa:)

   Poista
 30. Täältäpä löytyi taas kivoja juttuja! :-) Oon ehdottomasti tuon uuden ja isomman pöydän kannalla, aloin jo miettimään miten kivoja kattauksia noin isolle pöydälle voisi tehdä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mimosa! Tähän pöytään kattaa jo aika läjän tarjoiltavaa ja lautasetkin vielä mahtuu. Kävin just kuolaamassa sun blogissa ihanaa herkkukattausta:)

   Poista
 31. Oikein minusta hyvän kokoinen tuohon tilaan, mutta olisko valkoinen??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Vaalean kannalla olen tällä hetkellä itsekin.

   Poista
 32. Ihanan leveä! Mun mielestä tilaa jää ympärille riittävästi. Väri ei oo tosiaan ihan paras mutta senhän saa liinan alle piiloon joulun ajaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele! Pitää ruveta tosiaan liinaihmiseksi, kun lasia ei ehdi jouluksi millään saada.

   Poista
 33. Yksi lusikka lisää... Ensin pöytä näytti liian suurelta, mutta kun näki vertailukohdaksi vanhan pöydän, tämän näyttää ihan hyvältä. Mahtuu tosiaan tekemään pöydän ympärillä ja saa suurenkin poppoon yhtä aikaa syömään.

  Matto oli hyvä ajatus sinne alle, ota sellainen väri jota ei tarvi viikottain pestä, tuli mieleen sellaisia outdoor-tyylisiä mattoja http://www.mattokymppi.fi/sileaksikudottumatto/?cid=358&subcid=580 .

  Kävin guuglen kautta katsomassa kuvia hakusanoilla "white table dark chairs" ja sieltä löytyy monta kuvaa, joista saa nopeasti käsitystä miltä näyttäisi yhdistelmä. Tässä on linkki ruokailutilaan, jossa olisi nuo värit, mutta ihan eri tyyliset huonekalut.
  http://www.cococozy.com/2012/03/this-or-that-sunroom-dining.html

  Kiva kun kysyit, ihan itsekin innostuu sisustelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä lisätä, että huoneessa on niin vaaleat sävyt (seivät, lattia, lamppu), että jos pöytä on valkoinen, niin se matto on melkein must...muuten tummat tuolit on vähän liian erilaisia kaiken muun valkoisen kanssa. Mitä luulet?

   Poista
  2. Kiitos Henna Maria, ja mukava kun laitoit lusikkasi vielä soppaan. Käyn nuo linkit ehdottomasti katsomassa. Ihana kun innostuit asiaan paneutumaan! Tätä on tosiaan paljon hauskempaa pähkäillä ihanien lukijoiden kanssa kuin yksin oman nupin sisällä:) Voi tosiaan olla, että tuolit alkavat näyttää seuraavaksi liian erilaiselta, mutta ehkä silloin voisi saada yhtenevyyttä tai rytmiä tilaan kaitaliinalla, taulunkehyksillä, verhojen värillä tai vain tummemmilla astioilla. Pellavan väri tekstiileissä vois kans kivasti tasapainottaa tuolien ja muun valkoisuuden kontrastia.

   Poista
 34. Minustakin uusi on parempi kuin vanha. Tila saakin täyttyä ja se näyttää tasapainoiselta. Meillä on 118cm leveä pöytä, johon saa jo kivasti tarjoiltavat keskelle. Teidän uuteen pöytään saa upeasti kaiken tarjolle! Pöytäliinan kanssa saat olla luova vai tuliko niitä kaupan päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuire:) Ei tullut pöytäliinoja kaupan päälle, mutta luulen, että kehitän jouluksi jotain niistä Ikean Knoppa-lakanoista, joita mulla sattuu täällä nyt olemaan vino pino veljen häiden jäljiltä:)

   Poista
 35. Ensinnäkin ihana blogi sinulla ja kirjauduinkin heti lukijaksi!
  Pöytä asia taitaa jo olla ratkottu, mutta vastaan nyt kuitenkin.:)
  Ensin pidin pöytää liian leveänä, mutta vanhan pöydän rinnallaa ehdottomasti parempi tilaan. Valkoiseksi minäkin pöydän kyllä käsittelisin ja matto kuullosti tosi hyvältä idealta! Tosin ei sellaista löydy meiltäkään, juurikin noiden sottaavien perheenjäsenten vuoksi! :)

  VastaaPoista