maanantai 2. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: luukku 2


 "En etsi valtaa loistoa en kaipaa kultaakaan
ma pyydän taivaan valoa ja rauhaa päälle maan..."

Näihin Z.Topeliuksen runon sanoihin voisi kiteytyä suhtautumiseni tämän maallisen ajan vallan, menestyksen ja kunnian symboleihin. Ihan kivojahan kaikenlaiset pokaalit ovat lapsille ja hetkellisesti myös aikuisille, mutta jotenkin ei ole tuntunut ihan omaan tyyliin sopivaksi ruveta kyseisillä esineillä sisustamaan, kun se valta, menestys ja kunnia ei ole kuitenkaan noissa pysteissä kiinni. On ne silti jotenkin liikuttavia näin niin kuin inhimillisestä näkövinkkelistä ajatellen. Kukin tietysti antaa niille omanlaisensa merkityksen ja arvon, ja jos joku niistä tykkää ja pitää niitä itselleen tärkeinä, ei kannata antaa arvoa mun mielipiteille. Pitäkää vain kivat palkintokaappinne:). Kaksi ensimmäistä kuvaa siis liittyvät jotenkin toisiinsa, vaikkei heti uskoisikaan. Pääsen siihen ihan kohta...

 
Kesällä varastoa siivotessani löysin meiltäkin jos jonkinlaista pystiä. Olin niitä jo kierrätyskeskukseen kärräämässä, kunnes pääni alkoi tuottaa mitä erilaisempia ideoita niiden uusiokäytölle ja pyörsin päätökseni. Ehkä se maine ja kunnia ujuttautuu näiden tuunauksien myötä myös meidän sisustukseen, he-he. Sori nyt rakas mieheni, jos olit jossakin salaisissa mielesi sopukoissa näihin pysteihin kovastikin kiintynyt. Toki arvostan suunnattomasti saavutuksiasi, mutta eläköön muistot pysteistä vain näissä kuvissa tästä eteenpäin;)


Metsäneläinten pöytään hyödynsin paria pokaalin osaa.Keittiön lasinen purkki meni hetki sitten rikki, enkä ollut tuota rosterista kanttakaan vielä laittanut metallinkeräykseen. Siitä sai tukevan jalustan pöydälle. Pokaalien marmorijalusta olisi itsessäänkin ollut pöydänjalaksi tukeva, mutta tällä kertaa purkin kansi vei voiton muotokielellään (sellaistakin tällaisia pikkuprojekteja puuhatessaan aina lopulta löytää itsensä miettimästä... oliskohan musta sittenkin ollut ainesta muotoilijaksi? ;)).
Osat yhdistin toisiinsa liimamassalla ja annoin kuivua yön yli. Jalkaosan maalasin ensin spray-pohjamaalilla ja sitten valkoisella spray-maalilla.

 
 

Pöytälevyn sahasin konelehtisahalla 6mm paksuisesta vanerista, jota on ollut jemmassa pieniin askartelutöihin. Maalasin levyn valkoisella kalustemaalilla ja kiinnitin myös sen liimamassalla pöydänjalkaan.
Joulutortut ja piparit tein taikataikinasta. Ohje ja muuta inspiraatiota löytyy esim. täältä tai täältä.Piparimuotin tein nopeasti kartonkisuikaleesta teippaamalla.

Piparit maalasin vielä punertavan ruskealla akryylimaalilla ja koristelin ne tekstiilikoristeluun tarkoitetulla geelimäisellä värillä.
Tästä luukusta tuli tällainen jatko ensimmäiselle luukulle ohjeineen... Palailen edellisiin kommentteihinne parhaani mukaan tai pyrin poikkeamaan vastavierailulla. Nyt päiväuniltaherääjät kutsuvat:)


♥♥♥
 VillaVaahtokarkki


13 kommenttia:

 1. oikein hyvä idea tuo noiden pyttyjen jatkojalostus. keksitkö niistä muuta??meillä myös tuollasia pyttyjä ois semmonen muutama kymmenen kiloa..ois isoa ja pientä. eihän ne tuolla navetassakaan leipää anele mutta jotain niistä kiinnostas tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mehtäemäntä, toivottavasti tartut haasteeseen ja loihdit niistä vaikka pienet kuvut valosarjaan:)

   Poista
 2. Ihan loistava idea!! Kaikki pokaalit on mun mielestä ihan järkyttävän kamalia, onneks meil ei oo yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kollin Linna - samaa mieltä oon, että pokaalit on melkoista kitchiä. Yritin olla mahdollisimman diplomaattinen tuossa postauksen mielipiteenilmaisussa, ettei keneltäkään mene joulutunnelma pilalle;)

   Poista
 3. Ihan mahtavaa! Nyt alkoi melkein jo harmittamaan, että moisia pyttyjä ei ole omaan kotiin kantautunut. Jotain palkintolusikoita saattaisi löytyäkin, spraymaalilla ja jollain kivalla kangasnauhalla niistä tekisi vaikka kuusenkoristeita! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maaria - tuo kuusen koristeiden tekeminen palkintolusikoista kuulostaa hyvälle idealle. Meillä on kyseiset lusikat olleet ihan käytössä:)

   Poista
 4. Aivan kerrassaan ihania. Minulla on myös suunnitelmissa tehdä taikataikinasta huomenna ystävän ja lasten kans leipomuksia. Ideoita on pää pullollaan :)

  VastaaPoista