tiistai 26. marraskuuta 2013

Remonttia

 Täällä on aloitettu mittava remontti. Remppamies on häärinyt tosi tehokkaana. Tarkoitus olisi saada kaikki ennen joulua vielä valmiiksi: tapetteja ja paneeleja on revitty, lattiaa maalattu, portaikkoa ja kaiteita ehostettu. Suunnitteilla olis laittaa kutakuinkin kaikki pinnat uusiksi. Huonejärjestyksiäkin olis tarkoitus muuttaa ja ommella kaikkiin huoneisiin uudet verhot. Perusteelliset sisustushullut ovat siis liikkeellä ja kaikki on vielä huiskin haiskin. Pidän teitä ajan tasalla remontin etenemisestä tässä joulunodotusaikana. Niin, ja ehkä on ihan hyvä vielä mainita, että kyse on meidän nukkekodista. Ei tarvii siis kaivaa sitä nitropurkkia esille;)

Nukkekodin tehtävänä oli ensimmäiseksi toimia esikoisemme hoitopöydän päällä vaippa- ja hoitotarvikekaappina. Tein nukkekodin opiskeluaikana ja edelleen se on ollut hieman kesken. Voin sanoa, että nukkekodin suunnittelu on ollut ainoa projekti, johon olen käytännön elämässä tarvinnut koulussa opittua Pythagoraan lausetta. Olisko samalla tarvinnut myös vähän sinin ja tangentinkin määrittämistä, mutta muuten sitä on pärjännyt tähän asti elämässä pitkälti peruslaskutoimituksilla, mittaamisella ja prosenttilaskulla. Oikeastaan noista taideaineista on ollut enemmän käytännön hyötyä. Harmi, että niitä vaan koko ajan koulun tuntikehyksestä vähennetään.

 Portaat tein silloin ihan vain kotona alkeellisilla työvälineilla ja jälkikin on sen näköistä. Taitaa mennä nyt kokonaan uusiksi.
Valaistuskin on ollut vähän kotitekoinen ja puolitiehen jäänyt. Silloin en edes tiennyt, että valaistussysteemejä myydään ihan valmiina. En edes viitsi näyttää, minkälainen johtoviidakko tuolla toisella puolella on. Tuo mittasuhteiltaan aivan liian pieni takka toimi jossain vaiheessa aikas hienosti. Se rupesi loimottamaan huoneen valaistuksen hämärtyessä itsestään. Muistaakseni samalla olohuoneen kattokruunun valokin syttyi... Toimintoa ohjasi oma tietokoneohjelmoitu piirilevy, jonka olin tehnyt opinnoissani alusta alkaen itse. Kaikkee sitä onkin tullut näperrettyä, mutta viime vuosina en ole vaan kerennyt tuohon rikki menneeseen tekniikkaan perehtyä, että olisin saanut sen taas toimimaan... niin nopeasti opit unohtuu ja tulee lisää elektroniikkaromua maailmaan.
Nukkekodin tapetit ovat siitä nostalgisia, että ne ovat samoja tapetteja, joita oli lapsuudenkodin huoneessani. Tein elämäni ensimmäisen huonerempan 12-vuotiaana. Kävin valitsemassa silloisesta Seinäjoen Värisilmästä itse tapetit, jotka äidin kanssa sitten haettiin. Tapetoinnin tein itse lapsuuden kodinhoitajamme Salmen avustuksella. Silloin puoliboordit oli tosi in, joten tapetointikin on silloin varsin helppoa lyhyemmillä tapettipaloilla. Lopputuloksesta sain silloin todellisen onnistumisen tunteen.

Nyt meillä on kohta nelivuotias remppamies. Pitää nämä elämässä tärkeät perustaidot opettaa jo varhain: kaksivuotiaana sahaaminen sujui jo ihan suvereenisti. Jos tulis vaikka elektromagneettinen impulssi, joka veis tän maapallon kivikaudelle, niin kädentaitajat pärjää hyvin pitkälle (hehee, ikään kuin mä elämääni kauhuskenaarioiden varaan rakentaisin...).

Nostalgiset tapetit saavat nyt kyytiä. Ehkä tuota tapettia vielä johonkin kohtaan tulee, koska pieni pätkä sitä on uskollisesti seurannut askartelutarvikkeiden mukana jo pari vuosikymmentä (karmeeta sanoa, mut itse asiassa jo pian neljännesvuosisadan...) Kuvista tuli nopeasti räpsittynä nyt todella tärähtäneitä, pahoitteluni.
Jätskitikuista tehty puolipaneeli on aivan ´läästsiisonia´, eikun vaihtoon vaan. Vaikka ei sen puoleen, enemmän se menee vaihtoon tuon huolittelemattoman yleisilmeen takia. Kaikkihan tulee aina uudelleen muotiin jossain vaiheessa, joten ei se niin vakavaa ole, jos ei ihan trendin huipulla huido.

Tätä projektia sitten enemmän täällä pikku hiljaa.

Tuli muuten mieleeni, että unohdin tuossa taannoin vastata siihen arvoitukseen, mihin poppikoneen kaiuitin kätkeytyy olohuoneen kuvassa. Alla näkyy vastaus.

Kaiuttimet ovat kokoonsa ja näköönsä nähden varsin tehokkaat Orb Audion pallokaittimet olohuoneen kahdessa ylänyrkassa. Vedettiin jo silloin rakennusaikana piuhat tuonne kattokoolauksien sekaan kaiuttimia varten. Stereolaite on tytön huoneen puolella, mutta subbarin mötikkä täytyy silti piilottaa olohuoneen puolelle tuolin alle. Hyvin toimii ja vastaa äänentoistolaadultaan tämän tilan (koko alakerran) tarpeisiin mainiosti.

Tällaisia juttuja tällä erää. Pitänee alkaa miettiä jotain arvontapalkintoa teidän joulunodotuksen iloksi, kun sadas postaus alkaa viimeinkin lähestyä...Olette olleet todella mukavaa seuraa, kaunis kiitos siitä!
Ai niin, lisäsin nyt tuonne yläsivuihin linkin, jos haluat seurata juttuja facebookissa:)

Iloa ja valoa loppuviikkoon!

♥♥♥

VillaVaahtokarkki

30 kommenttia:

 1. Olenkin miettinyt että jos ja kun saahaan lapsenlapsia niin värkkään nukkekojin pirttiin ja justiisa vaahtokarkkileikkimökin takapihalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värkkäile Lovviisa ihmeessä, se on kivaa puuhaa eikä pääse tylsistyminen iskemään;) Ja voihan sen puuhaille ihan itsellekin iloksi. Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista
 2. No huh. Mä jo ajattelin kun kerroit niistä Laura Ashleyn jättiostoistakin. :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh;) Joo tulihan siinä tilauksessa jotain tännekin (ne mokkanilkkurit ja pikkuprinsessalle läjä vaatteita), mutta suuri osa meni ystävälle. Tuu poikkeamaan joku päivä!

   Poista
 3. Mä jo melkein kaivoin sen nitropurkin esille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sainpas säikäytettyä - on mullakin huvit;) Onneks selvisit ilman nitroja. Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista
 4. Oi joi kun näyttää kivalta! On teillä kova homma mutta varmasti kaikki on sen arvoista!! Mistä tuo takkaihanuus on hankittu nukkekotiin? Minulla käynnistyy nukkekotiprojeksti ja haluaisin samalaisen.

  Sanna/vanharakkausblogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä tässä voi pikkusen aikatauluongelmia ennen joulua tulla, mutta jos nyt uudet tapetit saadaan tyttöjen kanssa laitettua niin vanhoilla kalusteilla voi sinne jo joulun loihtia. En kyllä yhtään muista, mistä tuo takka on tullut hankittua... olisko ollut hobby-point tai joku sen niminen liike, joka joskus oli Kampin kauppakeskuksessa. Nukkekotitarvikeliikkeitä varmaan löytyy hyvin netistä, mut en ole vielä kerennyt katsastaa. Iloa loppuviikkoosi!

   Poista
 5. Kyllä sait jo minut ihan siihen uskoon, että nyt se todellinen sisustuskärpänen on iskenyt ja just ennen joulua :) hienon nukkekodin olet tehnyt ja varmasti siellä jo kovasti odotellaan rempan valmistumista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan Laura, täällä isompien tyttöjen kanssa on kiva yhdessä tätä värkkäillä. Ihan niin paljoa ei sentään ole virtaa, rahaa tai tahtoakaan tän 1:1 kodin remppaamiseen, että sitä ihan vielä miettis;) Mukavat viikon jatkot!

   Poista
 6. Mieletön nukkekaappi, ihan eri luokkaa kuin minun :D
  Ja ihan loistava innovaatio tuo jätskitikkupaneeli! Ei olisi tullut mieleenkään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos LPP:) Mun pitääkin tulla kurkkaamaan sun projektia, kun ihan viime viikkoina olen hävyttömän harvoin ja satunnaisesti ehtinyt muiden blogeihin lueskelemaan. Varmasti sieltä ihania juttuja taas löydän!

   Poista
 7. Minä jo ajattelin, että mitä... kaikki pinnat uusiksi!

  Mahtava historia tuolla nukkekodilla. Mielenkiinnolla odotan, mitä te kädentaitajat keksitte!

  On muuten totta, että käsillätekeminen on hieno taito, siis jos vaikka joskus jokin energiakriisi tai muu iskisi. Ja ihan tässä normielämässäkin. Nykyisin jotenkin se jako on niin, että toiset osaa melko hyvin ja toiset ei sitten ollenkaan. Ja siinä olisi muutoksen paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee Nonna - ei nyt sentään niin tolkuttomuuksiin mennä tässä hiomisessa ja viilaamisessa, että 1:1 - talon pintoja laitettaisiin uusiksi, mut sainpas vedettyä nenästä;)
   Tässä abstraktissa maailmassa ainakin mulle on tosi tärkeää saada tehdä jotain konkreettista käsillä. Muuten kaikki tapahtuis vaan pään sisällä ja silloin aivot ja tunne-elämä kuormittuu. Koulumaailmassa huomasin, että on tosi surkeeta, kun taideaineita leikataan, vaikka lapset niitä selkeästi enemmän tarvitsisivat. Toivoisin todella, että käsillä tekemisen merkitys ei aivan unohtuisi!
   Mukavat viikonjatkot sinne!

   Poista
 8. Hihhih, mut ainakin sait lankaan!! Mietin jo, että miten ihmeessä ehditte saada jouluksi valmista... Vai että nukkekodin remppa ;) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee;) - tulis tosiaan vähän kiire, jos olis iso talo kyseessä, vaikka taitaa tähänkin operaatioon olla aika vähän kortilla. Katsotaan mihin asti päästään... Muvaa loppuviikkoa!

   Poista
 9. Minutkin harhautit ja jo ihmettelin, että miten noin täydellisen näköistä pitää lähteä remontoimaan??? Mutta nukkekoti meilläkin kaipais remonttia... Ja sen sähköistykseen otan mielelläni vinkkejä vastaan!

  VastaaPoista
 10. :)) Juu Anu ei olla sentään ihan seottu. Katsotaan, minkälaisen valaistussysteemin saan kehitettyä ja millä aikataululla... jaan kyllä vinkit sitten täällä. Hyvää loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 11. Huh huijaa :D
  IHana nukkekoti, sellainen olisi niin aarre myös meidän kotona <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Micu;) Toivottelenkin jo nyt hyvää 1. adventtia!

   Poista
 12. Meninpäs lankaan :) Toisaalta kyllä tuossakin varmaan hommaa riittää. Aivan ihana talo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)) Kiitos Marianne N! Hommaa tosiaan riittää, saa nähdä mille mallille talo ennen joulua saadaan, kun on alkanut rönsytä kaikkea muutakin askarreltavaa. Hyvää adventinaikaa!

   Poista
 13. Kyllä ehdit minutkin säikäyttää! :D
  Upea nukkekoti! Ajatus nukkekodin laittamisesta kuulostaa ihanalta ja houkuttelevalta! Ehkä minäkin vielä joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria, tällaisilla kohtuuttomuuksilla on aika kiva jekuttaa;) Ja tulee sullekin joskus varmaan vielä aika, jolloin ehtii nukketaloa askarrella, vaikka mullakin tunne on silti aina, ettei meinaa ehtiä... Hyvää adventin aikaa!

   Poista
 14. Ihana nukkisprojekti!
  Jään seurailemaan sen vaiheita...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Iinu, että tänne löysit, tervetuloa seurailemaan ja ihanaa joulunodotusaikaa sinulle!

   Poista
 15. Voi elämä! Kyllä jo ehdin ajatella vaikka mitä! Siis nukkekoti olikin kyseessä, huh.. Tulee taatusti ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He-he, mä olin kyllä nyt aika kiero, mut sanpas juksattua;) Ihanaa 1. adventtia!

   Poista
 16. Vastaukset
  1. Kiitos Remonttihiiri - Olikin jo kohtuullista saada ekaksi adventiksi se kesäbanneri kuopattua;) Ihanaa adventin aikaa sinulle!

   Poista