sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Pyöröpuikot matonkuteelle DIY

Valmistin joskus ajat sitten pitkät pyöröpuikot ottamalla bambuisista pyöröpuikoista ohuemman muoviputken pois ja laittamalla sen tilalle paksumpaa putkea (pari euroa Biltemasta). Paksumpaa putkea varten veistin vain puukolla vähän bambupuikon tyveä sopivammaksi. Niillä voi neuloa paksummasta lankasta vähän leveämpiäkin töitä ainakin sitten joskus. Monia ideoita on ainakin hautumassa :).



Palmikkoneuloksen tein tavallisilla suorilla puikoilla, mikä osoittautui yllättävän raskaaksi, joten idea kevyemmistä pyöröpuikoista hautui mielessä. Neuloksen malli omasta päästä.



Lopultakin tämä ikuisuuprojektina ollut istumatyyny tuli päätökseen! Kesken se jäi ehkä jo yli puolitoista vuotta sitten, kun alunperin vaaleanpunainen matonkude loppui, enkä saanut enää samaa väriä lisää. Tein toisen puolen siis valkoisella trikookuteella neuloen.

 Tyyny seikkailee vuorotellen yläkerran kummassakin lastenhuoneessa.


Pikkuprinsessa vetää näppärästi nukkekodin tavaralokerikon tuolikseen. Lokerikko on Ikean vanerilokerikko, jonka olen maalannut valkoiseksi ja laittanut siihen Hemnes-kalusteista poisvaihdetut nuppivetimet.


 Olipa aika pikainen leikkituokio :). Minneköhän tyttö jo karkasi?


Joskus taannoin esittelemäni kirpparilta löytämäni kultakehyksinen peili vaihtoi väriä valkoiseksi. Vikatikki vai ei, mutta jotenkin se tähän huoneeseen istuu paremmin valkoisena. Antiikkipeilistä ei kuitenkaan ollut kyse, vaikka se ilmeisesti aika vanha olikin. Nyt taitaa olla viisasta mennä nukkumaan, mutta voin jo valmiiksi toivotella:

Mukavaa sunnuntaita ja uutta viikkoa teille kaikille!

***
VillaVaahtokarkin Mari


23 kommenttia:

  1. Kaunista, aivan ihana huone pikkuprinsessalla, toi lattiatyyny on tosi kiva.

    VastaaPoista
  2. Joka tytön unelma tuo huone! Onko sängyn verhokatos ostettu valmiina vai oletko tehnyt senkin itse?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kasarmin JJ(d)onna :). Tyttöjen verhokatokset tein itse viime kesänä raksa-ajalta jääneestä lattaraudasta ja puumateriaalista. Varsinaista trash-disainia siis :)). Tekovaiheista löydät tunnisteen 'baldagiini' alta.

      Poista
  3. Onpa ihana tuo iso tyyny. Minä tarvisin vastaavan olohuoneeseen. Huomaan majailevani nykyään niin suuren osan päivästä olkkarin lattialla pikkumönkijäisen seurana. Naistenlehteä olisi kiva lukea tyynyn päällä röhnötellen ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nainen Talossa. Muistaakseni Mopin kotona -blogin Sanna oli tehnyt helpot ja kivat lattiatyynyt ohuesta puuvillamatosta. Lattiatyynyn päälle mäkin kallistan päivisin hetken pääni, kun nukutan pieniä päikkäreille ja leikkiessä sen päällä röhnöttelen :)

      Poista
  4. Aivan ihana!! ♥ Oot kyllä taitava!!! :) Mä aina ihailen neulontataitoja, kun itselle ei ole yhtään annettu niitä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni :) Oot käsistäsi muuten niin kätevä, etten yhtään ihmettelisi, vaikka neulomaankin joskus vielä innostuisit;)

      Poista
  5. Voi, mikä suloinen valtakunta neitokaisellanne on!
    Ihana tuo tyyny♥ Kuin vaahtokarkki:)

    Iloa ja kevääntulemisen riemua päiviinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tinttarus ja kevään tulosta todellakin riemuitaan :) Kevään iloa sinnekin!

      Poista
  6. Suloinen tyyny ja kaunis väri. Muutenkin tyyny istuu huoneeseen kuin nenä päähän. Tunnelmallinen huone:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne N :) Tuo vaaleanpunainen väri oli kyllä niin herkullinen, että vähän harmitti, kun sitä ei saanut enää lisää, vaikka sinänsä tuossa tyynyssä ei tuo kaksivärisyys haittaa ollenkaan.

      Poista
  7. Suloinen tytsy siellä laatikostonsa päällä leikkii :) Kuinkahan monta keskeneräistä käsityötä multa löytyykään... Kaunis on tyyny ja kiva kaksipuoleisuus tuo vaihtelua! Näin muuten joskus taannoin unta teidän talosta!! Mistähän lie se tullut uniin, mutta talonne sijaitsi täällä jossain kulmilla ja mietin, että tuossa tuo kaunis vaaleanpunainen Vaahtokarkki nyt on :D Aika hassua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna G - Olipas hauska lukea näkemästäsi unesta. Ilmeisesti tää Vaahtokarkki sopisi sinne teidänkin kulmille ja maisemiin:)

      Poista
  8. Tuttu matto lattialla. Tosin meidän matto ei ole enää käytössä kun sille ei löydy enää hyvää paikkaa. Myyntiin siis!
    -Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos Hanna tutun maton tunnistit. Epäilemättä menee kaupaksi, jos olet myymässä:)

      Poista
  9. Ihana lattiatyyny!
    Minkä kokoiset puikot sulla on tuossa käytössä?

    VastaaPoista
  10. Mikä ihana tyyny ja huone suloisella tyttösellä! Ja oletpa kyllä kekseliäs, kun olet pyöröpuikotkin itse tehnyt! :)

    VastaaPoista
  11. Mie innostuin niin tuosta matonkutteen neulomisideasta! Sulla on ihana blogi ja kaunis koti ♥

    vierailethan myös blogissani http://rosannaofmay.blogspot.com

    VastaaPoista
  12. Kiitos rosanna, tervetuloa lukijaksi ja kiva jos matonkuteista neulominen innostutti. Poikkeanpa vastavierailulle :)

    VastaaPoista