sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Muumimökki ja pala kakkua ('Piece of cake')

Heipsan kaikille. Tässä meinaa blogin päivittäminen jäädä ihan muiden juttujen jalkoihin, etten edes edellisen postauksen kommentteihin ole ehtinyt vielä vastailla, mutta palaan niihin tuota pikaa. Tässä kuvasarja muumimökistämme viime vuoden ajalta. Päästän teidät nyt kurkistamaan myös sinne sisälle, kun jo hyvissä ajoin tuossa eräänä takatalvisena päivänä innostuin vanhimman tytön kanssa sitä somistamaan kesäasuunsa. Edelleenkään sen sisustus ei ole ihan valmis, mutta kyllä siellä jo ihan viihtyy :).

myskimalva&kastepisara


Viime kesän  muutoksena muumimökin ulkoasuun oli tuo katon reuna, jonka askartelin Kannustalon paksusta koristelistasta. Sen sortin säätämistä siinä riittikin, että valmista tuli vasta loppukesästä.




 Tältä piha näyttää nyt. Aika karuhan tuo on viime kesän kuviin verrattuna.  Tämän päivän sade saa todennäköisesti kevään kukat puskemaan esiin huippuvauhtia. En malttaisi odottaa, sillä syksyllä istuttelin uusia tulppaanilajikkeita sinne tänne. Meidän "hiekkalaatikko" on tuollainen verrattain pieni versio, kun tein havainnon jo vuosia sitten isompien tyttöjen ollessa pieniä, että hiekkalaatikon pinta-alasta oli käytössä yleensä vain pieni osa. Alla muutama kuva viime kesän leikeistä. Hiekkakakkulinjalla yleensä mennään.




 Jos innostutaan tekemään hiekkalinnoituksia, voi leikki jatkua teineen ja autoralleineen reunojen yli kivituhkapolulle. Myös vanhan kotimme puutarhassa hiekkalaatikko oli reunustettu luonnon kivin. Sen voi sitten myöhemmin muuttaa helposti vaikka kukka- tai yrttipenkiksi. Mutta nyt eksyinkin vähän sivuraitelle tämän päivän otsikosta, eli nyt kurkkaus mökin sisälle. Kävimme tytön kanssa sisustusompeluprojektin päätteksi nauttimassa mökissä muffinssikahvit.

Tämä kuvakulma lienee ennen jo nähty...

Mökissä on tällä hetkellä lähinnä vanhoja tuoleja, pari pientä pöytää sekä ompelemani verhot ja viirinauha, virkkaamani matto ja kehittelemäni säkkituoli nimeltään 'Piece of cake', joka syntyi viime kesänä oikeastaan kuvastamaan koko viime vuosien talon- ja pihanrakennusurakkaa. Eli olihan tää kokonaisuudessaan aika iso pala kakkua ;).

Säkkituolin voi levittää lattialle tai parvelle nukkuma-alustaksi, koska mitoitin nuo palat vastaamaan mökin lattiapinta-alan sektoreita. Talviaikaan tuo kakunpala voi sitten olla tyttöjen huoneessa tai arkiolohuoneessa. Käytännöllinen ja lisäksi kiva ja hauska sisustuselementtinä lastenhuoneessa. Pinimmäinen hakeutuu erityisen mielellään köllöttelemään aina tuollaisen pehmoisen palan päälle. Sinänsä kokonaisuus on ihan näppärä säilöä, kun se menee pienempiin osiin.  Kesällä puolet paloista voi olla parvella ja puolet mökin "alakerrassa".

 Vielä on muutamasta palasta nuo päälliset puuttuu, kun aika aikaa vieväähän tuo ompelu on. Sisällä on erillinen pussi, jossa on styrox- ja vaahtomuovirouhetta, päällisen saa irti pestäväksi. Sisustan materiaali toimii hyvänä eristeenä ja palat toimivat lämpimänä nukkuma-alustana mökissä vaikka vähän viileämpänäkin kesäyönä. Jos jotakuta 'Piece of cake' sattuisi tuotteena kiinnostamaan, niin kannattaa ilman muuta kysyä. Ehkä voisin silloin järjestää myös tarjontaa :).



Toivottelen kaikille hyvää alkavaa viikkoa ja muistakaahan viettää paljon herkullisia kahvitteluhetkiä nauttien kevään kohinasta ja lintujen laulusta!

***

Villa Vaahtokarkin Mari

20 kommenttia:

  1. Luin, hurmaannuin ja täysin koukkuunnuin. ♥ Uusi lukija ilmoittautuu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Teijuliini, että tänne löysit ja toivottavasti viihdyt - olet lämpimästi tervetullut :)

      Poista
  2. Niin ihana muumimökki kuvaus ja miten kiva paikka hiekkaleikeille! Kiitos tämä piristää ja innostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna - Tulkaahan nyt kauniimpana päivänä tänne päin sitten leikkimään ja kahvittelemaan :)

      Poista
  3. Oikein hyvvää huomenta kammarista ! Huippuidea nuo kaakkupatjat, muuteskin ihana kesä kuvissasi, mukava alotus päivälle, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olehyvä ja kiitos vain Lovviisa, kiva jos kesäiset päivääsi piristivät :)

      Poista
  4. Voi miten suloinen säkkituoli-idea! Pihanne on todella kaunis ja hyvin suunniteltu, taidan odottaa jo niitä kesäkuvia ja kukkaloistoa kuvissasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanja :) Nyt oon oppinu, ettei pitäis kesäisin himmailla blogipäivitysten kanssa, kun niitä kuvia ei meinaa tänne saada jälkikäteen. Nytkin on vielä vaikka kuinka paljon kuvia viime kesältä, joita ei täällä ole vieläkään nähty ja ihan ittenikin takia ne olis kiva täällä olla, kun en muihin kansioihinkaan niitä kerkee arkistoida. Ja se postaus pihan suunnitelun vaiheistakin on vaan jäänyt roikkumaan... No kaikki ajallaan ja mun kello nättää käyvän tietyissä asioissa aika verkkaisasti.

      Poista
  5. Mä en kestä miten ihanaa <3
    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos La Petite Princesse :) Aurinkoista viikkoa myös sinne!

      Poista
  6. Iik! Tuo kakkupala on niiin ihana! Oi mikä suloinen suvi kuvissasi, en malta odottaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuire:) Jahka tästä ilmat lämpenee, niin tuu toki muffinssikahveille ja lupaan, ettei niissä oo tällä kertaa sitä karmiinin punaa;)

      Poista
  7. On kyllä ihan mahtava idea tuo säkkituoli:)

    VastaaPoista
  8. Niin ihana piha ja leikkimökki teillä! Kaunis pastellinvärinen sisustus upeine ompeluksineen <3

    VastaaPoista
  9. Piti oikein kaverille soittaa, että meneppäs katsomaan tälläistä blogia ja uusinta päivitystä ja katso mitä huikeaa sieltä löytyy!!! Ihan käsittömättömän hyvä idea tuo kakku!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari ja kiva, jos postaus innosti oikein kavarille pirauttamaan :)

      Poista
  10. Tällaiset upeat ideat taitavat olla sulle ihan piece of cake. Ihastuttavaa! :)

    VastaaPoista