lauantai 28. syyskuuta 2013

Uusi kuvakulma


Sain Nauran auringolle -blogista haasteen kuvata uuden ennen näkemättömän kuvakulman kodista. Kiitoksia hauskasta haasteesta Matkatar! Päätin valita kohteeksi makuuhuoneemme tapettiseinän, jota en aiemmin makkaripostauksessa ole näyttänyt, koska silloin seinää vielä rumisti taulutelevisio, joka ei ollut vielä päässyt varsinaiseen arkiolohuoneeseen/"leffahuoneeseen" kellarikerrokseen. Tykkään tuosta tapetista (Laura Ashleyn´ Erin Linen´, ei vissiin enää mallistossa) todella paljon ja siitä, ettei se ole sängyn takana, vaan tässä tapauksessa sitä saa ihailla aamulla ensimmäisenä suoraan sangystä. Yhtään ei vielä kyllästytä eikä mitään muita härpäkkeitä tee mieli seinälle ripustaa näkymää pilaamaan
 Kuva on otettu sivuseinän peilin kautta. Peili oli alun perin lahjaksi saatu vanha kuvataulu, jota ei oltu saatu ripustettua seinälle heti muuton jälkeen. Niinhän siinä tietenkin kävi, että se joku kerta kellahti seinustalta kumoon ja lasi rikkoutui:( . Sattumalta mulla oli myös kaatiskuormaan lähdössä ollut ei-niin-vanha peili, josta taas oli puolestaan mennyt kehys rikki muuttovarastoinnin aikana. Peili oli juuri oikean levyinen tuohon taulun kehykseen. Vähän sitä lyhensin vain lasileikkurilla.


 Seinustalla olevat tuolit ovat Lyyti-mummoni peruja. Silloin ekana avioliittovuotena entisöity vuonna -96... eli aikas monta vuotta sitten. Kankaan vain vaihdoin viime keväänä. Mallinuken päällä on raskausajan juhlamekoksi ostamani silkkimekko, jota ei sitten tullut kertaakaan pidettyä, kun pikkuprinsessa päättikin syntyä ennen kevätjuhlia. No tuohon se on jäänyt liian suurena vain somisteeksi...



Laitoin peilin kautta näkyneen näkymän myös parvekkeen ovelle päin, koska siihen liittyy äitiyteen liittyvä tarina... toivottavasti ei tunnu liian henkilökohtaiselta. Nimittäin silloin kun meidän ensimmäinen tyttö syntyi pian 14 vuotta sitten, mulla oli imetyksen tueksi  sellainen unelmien "euforiamielikuva", jolla sain maidonherumisrefleksin toimimaan. Laitoin silmät kiinni, hengitin kymmenen kertaan syvään, ja näin mielessäni avaran valoisan huoneen, johon auringon säteet siivilöityivät kauniisti ohuiden verhojen läpi. Verhot lepattivat rauhallisesti tuulessa. Ensimmäisenä kesänä uudessa kodissa juniorin ollessa pieni vauva joku kerta oivalsin, että tämän huoneen näkymähän oli täysin sama kuin mielikuvissani vuosia aikaisemmin! 

Tämä haaste on alunperin lähtenyt Kotila-blogista , ja se alunperin kuului näin:

Ota valokuva tai useampikin kodistasi, tai muusta blogisi aihepiiriin liittyvästä, tällä kertaa jostakin sellaisesta kuvakulmasta tai yksityiskohdasta, jota blogissasi ei ole ennen nähty.
- Kiitä sitä bloggaria, jolta olet haasteen saanut ja käy laittamassa linkki postaukseesi myös KOTILA -blogiin (kotilablogi.blogspot.fi).
- Laita haaste eteenpäin viidelle bloggarille.
- Have fun!


Toivottavasti haaste ei näitä blogeja ole vielä tavoittanut. Haastan mukaan seuraavat blogit:


Toivottavasti tartutte haasteeseen!

Vielä on tämä päivä aikaa osallistua arvontaan, jonka tulokset julistan sitten sunnuntaina, jotta saan paketin hetimmiten maanantaina postiin, eli mukaan vaan! Nyt kun se syksy päättikin tulla kertarysäyksellä niin toivon, että siellä suunnalla, jonne arpa osuu, ei ole vielä maa ihan roudassa. Uskossa siis mennään, että sipulien istutuspäiviä on vielä monta ennen joulua:)

Rantouttavaa syysviikonloppua teille kaikille!

XXX

VillaVaahtokarkki




13 kommenttia:

  1. Mielenkiinoiset kuvakulmat ja tuo tapetti on kaunis. Tuo ruskea peilipiironki on niin tutun näköinen kun omassa makuuhuoneessa on samalainen.
    Oikein mukavaa viikonloppua sinne kauniiseen taloon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiito mummeli- Tuo peilipiironki on yksi lempparihuonekaluistani, koska sain sen mieheltäni 5-vuotishäälahjaksi:) Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

      Poista
  2. Minun syntymäkodissani myös on samanlainen peilipiironki. Teidän koti on kyllä niin kaunis, sekä sisältä, että ulkoa ja todella rauhallisen oloinen, upea. Mukavaa viikonloppua! Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tepa - jotenkin kiva ajatella, että hyvin tehdyt huonekalut säilyvät sukupolvelta toiselle. Tuokin piironki kaipaisi kyllä jo pientä kunnostusta, mutta sen näkemää elämää ei tietysti kuvista näe. Ihanaa uutta viikkoa sinulle!

      Poista
  3. Kaunis on tapetti. Ihana tuo muisto mielenmaisemasta, joka sittemmin on tullut sulle todeksi. Ihan selvästi olet kulkenut kohti unelmaasi. Näinhän ne alitajuiset haaveet useinkin muuttuvat oikeiksi :). Kannattaa siis haaveilla ja mielikuvitella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nainen Talossa - yleensäkin alitajuiset haaveet ja niiden toteutuminen tuntuvat parhaimmalta, kun tietää, ettei ole juossut minkään aktiivisen pakkomielteensä perässä. Mielikuvittelu ja haaveilu siis kannatta:) Iloa viikkoosi!

      Poista
  4. Kiitos haasteesta! Taidanpa tarttua toimeen, vaikka kotini on kyllä jo aika monesta kuvakulmasta nähty. :)
    Ihana kuulla, että haave muuttui todeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Tuire, jos lähdet haasteeseen mukaan:) Mukavaa uutta viikkoa ja nähdään taas pian!

      Poista
  5. Kiitos ihanista tunnelmakuvista, kauniit nuo tuolit ja hienoa että kulkevat suvussa :) mukavaa viikonlopun jatkoa teille sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu - nuo tuolit tuovat sellaista kivaa kotoisaa mummolameininkiä muuten vielä aika uuteen taloon:) Mukavaa uutta viikkoa sinne!

      Poista
  6. mukava haaste..on teillä upeen näköstä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mehtäemäntä ja ilomielin haastan vielä sinutkin mukaan, jos vain innostut:) Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

      Poista
  7. Kiva kun jätit viestin blogiini, niin osasin tulla tänne vastavierailulle :) Teillä on kyllä kaunis koti! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista