maanantai 9. syyskuuta 2013

Mattopähkäilyä

 

Nyt tulee lyhyt ja ytimekäs postaus: Tytön huoneeseen on kokeiltavana kolme mattoa. Valinnan vaikeus on suuri, koska kaikki on omalla tavallaan tosi sopivia. Mikä on sinun suosikkisi? Jotkut kuvat on vähän vintturassa, mutta kyllä niistä suurinpiirtein sai vertailtavia. Lopulta tyttö tietysti päättää itse suosikkinsa, koska itse ottaisin varmaankin kaikki, jos kukkaro sen kestäisi:). Matot ovat täältä.


XXX

VillaVaahtokarkki

20 kommenttia:

 1. Valkoinen!

  On kyllä kaunis huone!:)

  VastaaPoista
 2. Nätti huone, valitsisin valkoisen :)

  VastaaPoista
 3. Ompas vaikea valinta! Ottaisin vihreän tai valkoisen :)

  VastaaPoista
 4. Valinnan vaikeutta :) Ensimmäisen kuvan perusteella olisin sanonut, että ei ainakaan vihreää, kun se ei jotenkin sopinut päiväpeiton värin kanssa. Mutta tapetin kanssa se onkin tosi hyvä, kun tapetissa on myös vihreää!
  Tuo punainen (vai mikä on virallinen värin nimi?) on aika hyvä kans ja voisin kuvitella että monelle tytölle mieleinen, mutta valkoinen on minun mielestä vähän steriili tähän huoneeseen. Ja samalla huoneeseen tulisi minun mielestä liikaa eri sävyisiä valkoisia ja vaaleita alueita (katto, lattia, seinä, sänkyverho, huonekalut).
  Eikö siellä olisi tuota päiväpeiton ja tapetin sävyistä v.sinistä/aquaa mattoa? :)

  VastaaPoista
 5. Vihreä sopii mielestäni ihanasti tapettiin, mutta upein on kyllä tuo violetti. Siinä väri oikein hehkuu ja maton pinta tulee kauniisti esiin..ja ennenkaikkea sopii täydellisesti huoneeseen. Onnea mattokaupoille t: Piipa

  VastaaPoista
 6. Ihania ovat kaikki. Valkoinen on upea, mutta toisaalta muutkin värit pirteitä :)

  VastaaPoista
 7. Valkoinen istuu heti, mutta kun alkaa oikein tuijottaa, niin violetti näyttää todella kauniilta. Paha valinta. Ei varmasti mene vikaan, otti sitten minkä maton tahansa. :)

  VastaaPoista
 8. Henna Marian kanssa aivan sama ajatus johon yhdyn, paitsi viimeinen, en tuota sinistä mattoa ottaisi.Eli vihreään päätyisin...tai violettiin ; )

  VastaaPoista
 9. Voi hitsit, vaikea valinta!
  Toisaalta, kaikki ovat hyviä oli lopullinen valinta mikä tahansa.
  :)

  VastaaPoista
 10. Valkoinen tai vihreä (:

  VastaaPoista
 11. Huone on kyllä niin nätti! Itse valitsisin vaalean maton, kun tapetissa on jo niin paljon väriä. Jos mattoonkin haluaa väriä, niin sitten violetti matto :)

  VastaaPoista
 12. Heippa,mielestäni kaikki värit sopivat huoneeseen ja tapettiin,mutta jos päiväpeitto on jatkossakin sininen niin en tiedä miksi nuo värikkäät värit vähän tökkii.Voi olla että ei tökkisi jos näkisi kaiken paikan päällä.Eli ottaisin vaalean,paitsi jos peitto vaihtuu vaaleaksi voisin ottaa kumman vain värikkään =D Teija t

  VastaaPoista
 13. Ei vaaleaa :)
  Hm.... violetti!!

  VastaaPoista
 14. En osaa vieläkään päättää suosikkiani. Valinta on yhtä vaikea kuvista kuin luonnossakin.
  Oli ihana käydä siellä, enkä saa ruusujasi mielestäni! :)
  Aurinkoisia pergolapäiviä!

  VastaaPoista
 15. Kiitokset kaikille kommenteista ja mielipiteiden perusteluista - niitä oli mukava lukea. On kyllä jännää ja ihanaa, että jokaiseen mattoon löytyy sekä puoltavia että kieltäviä näkökulmia (niin kuin mihin tahansa mielipideasiaan). Juttu oli siis varsin värikäs eikä pelkästään mustavalkoinen:)
  Valkoisen maton kohdalla ajattelin, että se varmasti sopii kaikkeen, on tietysti harmoninen, hillitty, varmasti tyylikäs, ei liian hallitseva jne. mutta samalla tuli olo, että se on vähän pliisu ja ennalta-arvattava, kuten Henna-Maria ja seijesääkin tuumivat. Sinänsä eri valkoisten sävyjä mielelläni yhdistelen, koska liian sävy sävyyn pelaaminen tekee tilasta helposti steriilin ja tylsän. Taidan sisustajana kallistua mielummin siihen, etten edes halua miellyttää kaikkia. On kiva herättää reaktioita - joissakin positiivisia toisissa kenties kielteisiä, ja sisustaa vähän rohkeammin. Mutta siinä rohkeudessakin voi tietysti ampua yli. Vaalea matto ei näytä luonnossa yhtä tuuhealta kuin nuo värilliset matot, vaikka merkki onkin sama, koska lankalaaduissa on jotain eroa. Siksi ehkä voisin mielummin hakea Ikeasta tuuheamman vastaavan version huomattavan edulliseen hintaan suorakaiteen muotoisena ja kokeilla sen leikkaamista pyöreäksi mattoveitsellä - jos siis tyttö päätyisi haluamaan valkoista.
  Vihreä matto luultavimmin monille tökkää silmään, koska sen sävy on lämmin ja päiväpeiton sävy näyttää sen kanssa viileältä ja monille lämpimien ja viileiden sävyjen yhdisteleminen tuntuu vieraalta. Itse taas tykkään leikitellä viileiden ja lämpimien sävyjen kanssa. Ne ovat todella tehokkaita keskenään, mutta lopputuloksen ei saisi olla kuitenkaan liian ärsyttävä ja rauhaton. Vihreä oli itseasiassa vahvin vaihtoehto alunperin, koska olin testannut sitä jo aikaisemmin kesäverhojen pariksi huoneen ollessa vielä työhuoneena. Vihreä matto oli kokeilussa silloin Kodinrakentajalehden kuvauksissa, koska mulle oli tullut paniikki saada huoneeseen uusi matto vanhan valkoisen villamaton mentyä pesussa pilalle. Lopullista ostopäätöstä en silloin kuitenkaan ollut valmis tekemään, koska huoneen muutosoperaatio oli tekemättä. Olen aina pitänyt raikkaasta keväänvihreästä ja tyttökin pitää tuosta matosta. Toisille tuo kevään vihreä sisustuksessa ei tulisi mieleenkään. Olen huomannut, että usein nuo mieltymykset vastaavat aika hyvin sitä värivuodenaikaa, jonka mukaiset vaateväritkin henkilölle sopivat parhaiten.
  Vahvimman korren vei noista kuitenkin tällä kertaa tuo kanervan lila matto. Se on pirteä raikas ja nuorekas tytölle, ei liian tosikkomainen tai aikuismainen muttei liian hempeäkään muuten niin prinsessamaiseen ja romanttiseen tunnelmaan. Ja jotenkin se sopii silti paremmin päiväpeiton kanssa ja tyttö tykkää. Ehkä hivenen vaaleampana se olisi ollut vielä parempi. Huoneen ensimmäisenä fokuspisteenä saa olla sänky plus verhobaldagiini, joten päiväpeiton ja maton värien kontrastin ei saa sitoa katsetta liian pitkäksi aikaa.
  Juu, että tällaisia mietintöjä tähän asiaan. On sitä toki päivän aikana pääasiassa miettinyt ihan muita juttuja;) Kiitos vielä kannanotoistanne!

  VastaaPoista
 16. Ehdottomasti VIOLETTI! Todella kaunis huone!

  VastaaPoista
 17. Joo, violetti on tarpeeksi räväkkä (vaaleaan verrattuna), mutta ei retro kuten vihreä ehkä olisi :)

  VastaaPoista