keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Suomen suvi suloinen!

Juhannusta emme viettäneet kotona, jossa juhannuskuusemme oli, vaan mökillä perisuomalaisessa järvimaisemasssa sisarusteni perheiden kanssa.
Siskoni mies oli rakentanut poikansa kanssa jo usean viikon ajan vanerivenettä ennen juhannusta. Siitä oli hiljaisen akkukäyttöisen moottorin kanssa suunnattomasti iloa nuorelle kalamiehelle ja kaikille hänen kuljetettavilleen.
Koivunrunkoverhot antavat saunamökin terassille mukavasti näkösuojaa. Tämä koivunrunkonäkymä on aiheena inspiroinut minua jo pitkään ja odottaa pääsemistään uuteen muotoon omassa kodissamme. Ehkä saan haudutteluni tuloksen vielä tämän kesän kuluessa valmiiksi ja paljastan sen sitten täällä blogissa... ainakin joskus tulevaisuudessa.


 

Laiturin nokassa istuen sai iltaisin nauttia kauniista auringonlaskusta.

"Täytyyhän miehellä vene olla", sanoi veneenrakentaja juhannusillan auringonlaskussa...


Erikoisin piirre tämän juhannuksen kauniissa auringonlaskussa oli se, että täsmälleen samaan aikaan sai ihailla upeaa kuutamoa, kun vain käänsi katsettaan 180 astetta laiturin päässä toiseen suuntaan.

Muutama sana vielä liittyen yllä oleviin kuviin. MrA päätti yllättää minut ennen juhannusreissua päivittämällä viimein puhelimeni, joka on tähän asti ollut todellakin pelkkä puhelin. Osa näistä kuvista (laajakulmaisemmat) on otettu nyt uuden Nokian Lumia 920- puhelimeni kamaralla, joka yllätti minut hyvällä kuvanlaadullaan. Muut kuvat ovat suoraan kamerastani (Olympus PEN E-P3) ilman  kuvankäsittelyjä. Vain vähän jouduin säätämään puhelimella otettujen kuvien värikylläisyyttä Picasassa pienemmäksi, koska kuvat olivat luonnollista räikeämpiä. (Voi olla, että saan säädön tehtyä jotenkin suoraan jo puhelimen kamera-asetuksiinkin, kunhan asiaan vähän perehdyn). Jostain syystä olen tietoteknisten - ja telelaitteiden suhteen ollut tähän asti yllättävän kärsivällisesti "kunhan asiansa ajaa"-linjalla, vaikka muuten voisin sanoa olevani verrattain teknisesti suuntautunut. Sama vanha Nokian E65-puhelin oli ollut minulla tähän asti viimeiset viisi vuotta palvellen uskollisesti koko rakennusprojektimme ajan. Monet kerrat se on kolissut pitkin betonivalettuja lattioita ja tipahdellut ties mistä alas. Se on ollut siis todella kestävä, koska toimii edelleen, ja on epäilemättä yksi Nokian parhaimmista peruspuhelimista.

Kuvaamisesta vielä sen verran, että kuvia on tullut räpsittyä nyt viimeisen parin kuukauden aikana niin mieletön määrä, etten tiedä, miten saan tänne  päivitettyä kaiken sen, mitä haluaisin... Varsinkin kukkien kuvaamiseen olen tainnut ihan hurahtaa, että niitä voisi jakaa jo ihan toisessa foorumissa tällä menoa... Kukkia on siitä huolimatta seuraaviin postauksiin tulossa. Nyt kuitenkin toivottelen hyvää ja helteistä loppuviikkoa kaikille!

XXX

VillaVaahtokarkki

15 kommenttia:

 1. Upeita juhannuskuvia. Perisuomalainen mökkimaisema, jossa on jotain niin tuttua. Minusta meidän mökillä on ihan samannäköistä :). Itselleni veden pinnasta heijastuva auringon kirkkaus on se omin kesämielikuva. Näistä kuvista sen aistii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nainen Talossa - kyllä Suomen kesä on vaan niin kaunis mökkeineen ja järvimaisemineen. Ja mukavinta on juuri se, että menee minne tahansa ystävienkin mökeille, niin saa nauttia samasta maisemasta:)

   Poista
 2. Niin kauniita kuvia, voi että tuolla on ollut varmasti ihanaa!

  VastaaPoista
 3. Kyllä on niin kaunis mökkimaisema, ihan kuin upeita maalauksia nuo kuvat,
  joissa pilvet heijastuu järveen! Tuonne laiturin nokkaanhan vois vallan
  unohtua haaveilemaan : )

  Ihan sama täällä, kukkia olen kuvannut höyrypäisenä ; ) Eilen just mietin,
  että pitäisi kai sitä blogiin jotain muutakin välillä päivitellä kuin pihaa
  ja niitä kukkia...mutta toisaalta, lyhyt on tämä kesäkausi kuitenkin.
  Teillä on niin kaunis pihakin, eli kyllä siinä kuvattavaa riittääkin : )

  Ja niin, paljon onnea myös lopputarkastuksesta! Me haettiin jatkoaikaa,
  mutta onneksi se oli tiedossa jo etukäteen. Hitaasti kiiruhtaen ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi - Tämä kesä tuntuu puutarhassa hujahtavan ihan silmissä. Ensin oli kesä myöhässä ja sitten se on niin etuajassa, että hortensiatkin ovat aloittamassa kukintaansa.
   Niin ja onneksi rakennusvalvonta antaa ihan hyvin lisäaikaa, jos sitä muistaa vain kysyä. Minkä verran juttuja teiltä vielä puuttuu läpimenemiseen? Meillä ruuvailtiin mm. ulkoportaiden käsijohteita viimeisellä viikolla ennen tarkastusta... Hitaasti hyvä tulee;)

   Poista
 4. Upeita kesäkuvia, niin romanttisia, kuin vanhoista elokuvista. Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tepa - osuu kieltämättä hyvin tuo vertaus mökkimaisemasta vanhoihin elokuviin nyt kun sen sanoit. Varsinaista mökkiromantiikkaa, varsinkin kun niitä hyttysiä ja verrattain meluisaa lapsilaumaa noissa kuvissa ei näy;) Kauniita kesäpäiviä sinne!

   Poista
 5. Kyllä on kauniita kuvia taas! Tuo tyyni vedenpintakuva on aivan paras -ihana maalaismaisema :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos marsipaanipossu - siinä kuvassa on kyllä aika hyvin kaikki suomalaisen kesän elementit kohdillaan. Ja tunnelma kuvassa on paljon rauhallisempi kuin mitä kuvaushetki oli;) Kauniita kesäpäiviä sinne!

   Poista
 6. Kauniita kuvia, niin tunnelmallisia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Onnenhippuja - tunnelmallisia kesäpäiviä sinulle!

   Poista
 7. Todella ihania kuvia!!! Oot kyllä niin taitava kuvaaja että ei voi kun ihastella!!! :) Toisaalta, kaikki mihin ryhdyt on kyllä ihan priimaa! :) Ihanaa kesää ja kuulemisiin.

  VastaaPoista