tiistai 18. kesäkuuta 2013

Askarteluja ja luontoilmiöitä


 Tällä kertaa aloitan parilla ihan tänään räpsäistyllä kuvalla työhuoneesta. Huone on tarkoitus tässä lähiviikkoina muuttaa ison tytön huoneeksi. Kesäistä huvilatunnelmaa huoneeseen tuovat on Summer Palace -kankaasta ommellut verhot ja tyyny.
 Maljakossa on oman pihan ensimmäiset pionit, mirrinminttua ja tien varrelta poimittuja lupiineja. Taustalla oleva soikea vanha peili oli hiihtoloman kirpparilöytö Seinäjoen Ullakolta. (40e ei ollut mielestäni ollenkaan paha hinta :)) Peili tulee tytön peilauspöydän kaveriksi. Pääsen huoneen muutoksessa helpolla hakemalla vain pari verhojen kanssa saman kuosin tapettirullaa Lauralta. Jotenkin ihanaa näin äidin kannalta (joka muutostyöt suorittaa), ettei tytöllä ole taipumusta mennä muodin tai sisustusmaun suhteen valtavirran mukana, vaan hän tykkää tyttömäisistä ja herkän hempeistä jutuista.
 Toukokuisiin askarteluprojekteihini kuului sillan rakentaminen puron yli.
Aikaisemmin sillan virkaa oli ajanut tällainen nopea kyhäelmä.

 Sahasin leveästä lankusta (rakennusajalta jemmatut välipohjapalkin pätkät) kuviopistosahalla siltapalkit tai miksi noita nyt nimittäisi... olin tehnyt sopivan kaarevan mallin kaavapaperille ja jäljentänyt sen tussilla lankkuun. Sahaaminen oli verrattain hidasta, kun työkalu oli tällä kertaa harrastelijan halpisversio pistosaha, mutta en millään jaksanut lähteä kaupungin nikkariverstaallekaan vannesahaamaan...

 MrA ruuvaili noi laudat siltapalkkien päälle ja minä sahailin ne taas mieleiseeni kaarevaan muotoon hieman polun suuntaa myötäilemään.

 Nyt pääsee puron yli myös kottikärryillä ja ruohonleikkurilla.
 Muumimökin (tai neidontornin) sisustus on edelleen kesken, mutta sinne sain ommeltua toukokuun aikana viirinauhan. Viime postauksessa vilahtanut pinkki kynttilänjalka oli myös toukokuun tuunailutulos. Kynttilänjalka löytyi yhdestä varaston laatikosta ja on muistaakseni joskus opiskeluaikana silloin ennen muinoin mummonmarkka-aikaan Tiimarin alesta hankittu. 
Ennen
Taas näitä marinoituneita reliktilöytöjä, joka tällä kertaa sai viiden minuutin armonajan suhumaalipurkin seurassa... ja hyvin sopii muumimökkiä somistamaan.
Jälkeen
Toinen suhumaalituunaus oli juniorin pyökinvärinen keittiötuoli, joka muuttui mustaksi.

Sitten loppuun tällä erää vielä pari mielenkiintoista luontoilmiötä, joista ensimmäisenä esittelen lammikossamme asustavan sammakon. Tuonne lammikon pohjalle se iloisesti tänään vierestäni loikata molskahti, kun olin puron loppupäähän kiviä lisäilemässä. Reppanalla ei ole oikein piilopaikkaa, minne mennä, joten se epätoivoisesti yritti etsiä suojaa allaskumin taitoksen alta. Pitänee panostaa hieman sammakon asuinmukavuuteen, ja sisustaa sille kiva koti tuonne pohjalle. Tosin tuo sammakko viihtyy myös  (äidin kasvimaalla) raparperin alla, koska sieltäkin se on pariin otteeseen tavattu.
Toinen kulmakunnilla liikuskeleva eläinkaveri on kapinen(?) kettu, joka jolkotteli pikkuprinsessan synttäreiden tienoilla kotikadullamme. Nappasin silloin nopeasti kameran esiin ja sain ikuistettua ketun ison jänissaaliinsa kanssa keittiömme ikkunan läpi. Sama reitti ketulla oli myös viime viikolla, jolloin saaliina oli joku musta eläin, luultavimmin iso rotta. Silloin en ehtinyt kameraan tarttua. Ketun ja metsäneläimien liikuskelu asuinalueellamme kertoo keskuspuiston metsien läheisyydestä. Jotenkin ihanaa asua "maalla" mutta silti kaupungissa.



Mukavaa juhannuksenalusviikkoa kaikille toivotellen

XXX
VillaVaahtokarkki

P.S. Lämpimät tervetulon toivotukset uusille lukijoille, jotka olette tänne löytäneet!
P.P.S. Niin ja se juhannuskuusi... kyllä mä ainakin yritän sen kuvan julkaista;)





20 kommenttia:

  1. Hienon sillan olet rakentanut!!! Teillä on kaunis piha.

    Tänä aamuna meidän aidan takana jolkotteli heti ensimmäiseksi rusakko. Täälläkin tuo keskuspuisto siis näkyy! Kettu liikkui lähistöllä muutama vuosi sitten.

    Mukavaa jussia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nonna - puput on kivoja:) Onneksi sentään ei metsäkauriit ole pihapiiriin eksyneet, kun monella niitä on ihan riesaksi asti kasveja syömässä. Mukavaa jussia sinnekin!

      Poista
  2. Aika välittämätön kettu saaliin kera! Näitkö niin tarkkaan että ketulla oli kapi-tauti!? Taudeista huolimatta, ketuissa on mun mielestä jotain viehättävää :)
    Susanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika huoleton kettu näyttää tosiaan olevan. Lisäsinkin tuonne tekstiin vielä kysymysmerkin kapisen kohdalle, kun tuossa toisessa kuvassa kettu näyttää itse asiassa yllättävänkin terveeltä. Yksi kapitautinen kettu tiettävästi tienoolla liikkuu, mutta tuo saattoi olla toinen teveempi yksilö. Mukavaa juhannusta sinulle!

      Poista
  3. Aivan upea piha!!!
    Hieno kuva ketusta saaleineen...tuli vaan mieleen, että saalis on noin meidän Niilo-hauvan kokoinen...hui...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmastiina:) Aika hurjan isoja saaliita kettu kokoonsa nähden pystyy nappaamaan. Toivottavasti jättää koirat rauhaan. Kaunista juhannusta sinulle!

      Poista
  4. Onpa kiva ihailla teidän kaunista sisustusta ja pihaa. Siinä on varmasti myös työtä, mutta varmasti lopputulos on palkitseva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne - tänä kesänä on jo selkeästi enemmän pysähdellyt tunnelmoimaan puutarhaan, kun alun työläs perustamisvaihe alkaa olla ohi. Lopputulos kyllä palkitsee eikä vaivannäkö ole ollut turhaa. Toki tämän kesän alkukin on ollut vielä työntäyteinen niinä hetkinä kun hommia on ollut mahdollista pihan eteen tehdä. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle!



      Poista
  5. Teillä on kyllä niin ihana talo ja piha, käyn aina kurkkimassa, vaikken kommentteja niin laitakaan. Kiva seurailla pihan ja sisutuksen etenemistä. Aikamoiset kuvat olet ketusta napannut :) saalis mukanaan. Meillä hyppelehtii noita pupeliineja lähes riesaksi saakka ja kettujakin välillä, mutta kuvaa en ole ketusta koskaan saanut. Oikein herkullista ja mukavaa juhannuksena aikaa sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu - Taitaa itse kullakin olla kommentointi vähän harvempaa näin kesällä, kun on niin paljon muuta mielekästä tekemistä ja seuraa kuin koneella istuminen. Ja herkullisia päiviä myös sinne, joka niitä taatusti paljon vietät;)

      Poista
  6. Ihana postaus teidän kuulumisista : )
    Tuo silta on hieno ja kovasti tykkään teidän hiekkakäytävistä mukulakivineen.
    Samantyyppisistä haaveilen sitten joskus omallekin pihalle.
    Niin kesäisen tunnelmallisia kaikki kuvat, kettua myöten : )

    Leppoisaa ja aurinkoista juhannusta teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi - Mieluusti seurailen, minkälaiset hiekkakäytävä ja mukulakiviunelmat teidän pihalla alkaa toteutua, kun sen aika on. Ihania kesäisiä haaveiluhetkiä sinne!

      Poista
  7. Upea silta tuli!
    Ja kiitos vinkistä! Meillä on tommonen täysin samanlainen kynttelikkö ja oon sitä monta kertaa jo pyöritelly käsisäni, et josko pistäsin sen etiäpäin. Mut aina se vaan jää, ko jotenki tykkään sen sirosta mallista.. mut ko se on niiiiiin tylsä! Mutta nytpä ostanki pullon pinkkiä suhua ja suhautan sen pinkiksi ja se saanee sitte muuttaa tohon kuistille, kunhan se joskus tosta siistiytyy.. :D
    Aurinkoista juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisax - kynttelikkö oli tosiaan vähän tylsä. Kiva, että edes joku inspiroitui tuosta reliktilöydöstäni;) Mukavia tuunailuhetkiä kynttiläjalan parissa!

      Poista
  8. Mieluisia postauksia sieltä riittää! Ja- aina uusia kivoja projekteja vireillä ja tulossa ja yhdessä toteutettuna ! Asutte kaupungissa ja samalla ihankuin maaseudulla, sammakko ja kettukin ovat huomanneet mieluisaksi ympäristöksi. Hienoja kuvia, ihan niiden myötä taas pääsee mukaan tuttuun ympäristöön täältä kaukaakin.OikeinHyvääJuhannusta toivotellen koko perheelle ja juhannuksen muulle lähiporukalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos M-L - Tämä alue on huomattavasti ihanampi asua kuin se, jossa aikaisempi kotimme oli, joka oli kyllä keskellä kaupunkia, mutta liian hektinen ympäristö mm. luonnon eläimille. Terveiset sinne!

      Poista
  9. Ihania tuunauksia jälkeen ja upea tuo silta!! Sinä olet myös monitaituri! Hirmukokoinen saalis ketulla! Meillä samanlainen kaveri kävi pihassa yhtenä iltana kun olimme vielä iltapalalla ja terassin ovi oli auki. Aika rohkeita veijareita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna G - Nuo veijariketut taitavat olla niin kauan kivoja, kun eivät koske koti- ja lemmikkieläimiin tai tule sisään terassinovista;)

      Poista
  10. Todella ihania juttuja taas! Ja varsinainen kettu tuo!!!Aurinkoista ja koivuntuoksuista juhannusta teille!

    VastaaPoista