maanantai 24. syyskuuta 2012

Perhosten huoneessa

Tässä huoneessa on vanhin tytöistämme asustellut nämä ensimmäiset vuotemme uudessa kodissa. Nyt on tarkoitus saada tarvittavat muutokset tehtyä, että M voi siirtyä E:n seuraksi perhoshuoneeseen pienten valloittaessa "satumetsähuoneen". Kummankin tytön sänky mahtuu huoneeseen hyvin, koska makuuhuoneissamme ei ole kiinteitä komeroita, vaan kaikki vaatteet ja kodintekstiilit säilytetään kodinhoito/pukeutumishuoneessa. Huoneet ovat näin hyvin muuntautumiskykyisiä. 


Nukkekodin tein opiskeluaikoina. Se toimi aluksi silloisessa opiskeluasunnossamme hoitopöydän yllä vaippakaappina, kun E syntyi. Väri on... sanotaanko mielenkiintoisen vihreä. Nukkekoti alkaa olla jo remontin tarpeessa ja ehkä siitä tulee seuraava intohimoinen sisustusprojekti isojen tyttöjen kanssa. Tähän asti sillä on leikitty verrattain huolettomasti niin kuin toisaalta pitääkin. Taloa ovat asuttaneet nukkien sijaan Pet Shopit ja Sylvania-hahmot.





Koulupöytänä tytöllä on ollut isoisäni vanha kirjoituspöytä, jonka entisöimme kymmenen vuotta sitten.  Taulut on ollut helppo jättää ripustamatta sillä verukkeella, että huoneen järjestys tulee kuitenkin muuttumaan...en tiedä mikä siinä ripustamisessa onkin niin vaikeaa, vaikka joulun tienoilla muuttamisesta on kulunut jo kolme vuotta. Ehkä ei vain malta tehdä reikiä seiniin, jotka on itse kovalla työllä tasoittanut, maalannut ja tapetoinut. No onhan tässä tietysti ollut kaikenlaisia muitakin projekteja koko ajan meneillään...

Koulupöydän vieressä on pieni mummilta ja vaarilta saatu puukaappi, jonka päällä tytön tämän kesän tikkutaloaskartelu sekä koulussa tekemä puuvene. Pihamme "muumimökki" toimi kesällä tyttöjen verstaana, kun sateisien säiden vuoksi sitä ei sisustettu nukkumista varten. Muumimökkiä myös hieman remontoitiin, josta laitan kuvia seuraavaan postaukseen.




Sängyn päälle tyttö oli läjännyt aika hyvän kollaasin vanhoista vuosien läpi säilyneistä käsitöistä. Muun muassa niistä talomme saa tarinaa, kun sitä ei muuten uutuuttaan olekaan. Ihan takimmaisena näkyy MrA:n ehkä ainoa kouluajan ompelutyö "tilkkumato". Harmi etten asetellut sitä paremmin näkyviin, kun vasta kuvia katsellessa tajusin, minkälainen kollaasi kameran etsimeen oli sattunut...Takimmainen pieni tyyny taitaa olla puolestaan E:n ensimmäinen ompelutyö koulusta. Sen päällä minun ompelemani tilkkutyyny vuosien takaa. Perhostyyny on taas elämäni ensimmäinen kirjontatyö peruskoulun 7. luokalta. Sitä ennen olin ollut alakoulun teknisissä käsitöissä, etten ollut kirjontaan aikaisemmin ehtinyt vielä tutustua. Nalle ja pupu ovat rakkaita unikavereita, joista pupun olen tytölle ommellut.

Yöpöydän alla asustelee tytön koulussa tekemä paperimassasäästöpossu.



Yöpöydän päällä Amerikan tuliaisia: pieni posliininukke isältä ja simpukkarasia ystävältä Ellalta. Kaapin päällä on opiskeluaikanani tekemä tilkkumaalaustyö nokkosperhosesta.


Vielä kurkistus nukkekodin sisälle. Tältä näyttää järjestys leikkien keskellä. Ei noin ihania leikkejä viitsi ruveta stailaamaan kuvaamista varten:) Eipä tullut huonetta muutenkaan pahemmin stailattua...





Vanha talonpoikaisrokokootuolin päällä istuskelee tytön ompelemia Tilda-hahmoja, joita en saanut nyt kuvattua tarkemmin kameran muistikortin täytyttyä. Tuolin mies löysi rakennusaikana kaatopaikalta (joo tiedän, ettei sieltä sais mitään ottaa nykyisin mukaansa...). Tuolin istuin odottaa uutta pehmustusta ja päällistä. Samalta kaatopaikkareissulta löytyi myös tuoliin kuuluva pyöreä pöytä, josta on työn alla tytöille puolipyöreät peilauspöydät uudistettuun perhoshuoneeseen. Maalausteline päivänvarjoineen muuntuu näppärästi lampuksi. Kukallinen kassi pitää sisällään tytön neulontatöitä.


Ihanaa alkanutta viikkoa teille kaikille ja tervetuloa kaikille uusille lukijoille! On ollut ilahduttavaa huomata, että tänne jo niin moni (ainakin oman mittapuuni mukaan) tiensä löytää, vaikka vähän verkkaiseen tahtiin kirjoittelenkin:)

VillaVaahtokarkki



19 kommenttia:

  1. Oi miten kaunis huone! Ihana tuo tapetti ja ihan kaikki! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena:) Onhan tuo huone aika söpö, ettei E siitä vielä malttaisi lähteä alakerran huoneeseen, eikä vielä tarvitsekaan, jos viihtyy...

      Poista
  2. Mulla olis blogissani sulle jotain :)

    -Tuija-

    VastaaPoista
  3. Ihana huone tämäkin! Teidän pukeutumishuone on niin hyvä juttu kyllä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Tuire - Nyt vois sen "kotiäidin konttorinkin" kuvata, kun saatiin just viimeiset pitkään puuttuneet listat ja kotelot paikoilleen:)

      Poista
  4. Kuinka suloinen huone! Ihanan hempeä ja viihtyisän näköinen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimosa ja kiva kun tänne löysit! Tulen kurkkaamaan myös sinun blogiisi:)

      Poista
  5. heippa! ekaa kertaa vierailemassa blogissasi. onpa teillä ihanan kaunis koti. ja piha, voi että. meillä kans noita kiviä pihalla, joten ideoita voin varmaan napata täältä, ja jos inspis iskee toteuttaa.
    mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi, mukava että tänne löysit! Ilman muuta ideoita saa napata ja jos jostain inspiroidut, silloin blogini täyttää nimenomaan tarkoitustaan:)

      Poista
  6. kiva kun kävit vierailulla. hyvinhän se ruotsikin sujuu ;) mut saa sitä kirjoitella suomeksikin jos haluaa.
    tänne poikkean varmasti toisenkin kerran.

    VastaaPoista
  7. oikaisu E ei ole tehnyt säästöpossua koulussa vaan käsityön kesä kurssilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Silja, kun korjasit. Niinhän se tosiaan oli, että siellä Noormarkun suunnalla käsityökurssilla E possunsa askarteli:) Terkut sinne kaikille!

      Poista
  8. Kaunis huone lapsilla! Meilläkin nukketalossa asuu erinäköistä ja -kokoista Sylvania -porukkaa, hih. Kaunis tuo vanha pöytä! Ihanaa historiaa! Miten en ole tänne aiemmin ehtinyt poiketa?! :) Liityin porukkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna ja lämpimästi tervetuloa porukkaan mukaan!

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos Päivi - pitääpä tulla kylään myös sinun blogiisi:)

      Poista
  10. Aivan ihana huone!! <3
    Ja tuo koulupöytä, voih;) siis aivan upea!

    Olen ihan samoilla linjoilla kanssasi noiden seinän reikien kanssa. Meillä makaa suurin osa tauluista kaapissa, kun en malta reikiä tehdä... Ehkä joku päivä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia ja tervetuloa myös lukijaksi! Meilläkin suuri osa tauluista on edelleen kaapissa. Yhtenä verukkeena sille, etteivät ole seinissä, on ollut vielä se, että talossamme on niin paljon ikkunoita ja vähän seinäpinta-alaa...nyt ne vois tosin ripustella isoksi kollaasiksi kellarikerrokseen, jossa taas vain säälittävät kaksi pientä ikkunaa:)

      Poista