maanantai 10. syyskuuta 2012

Synttärihumua


Viikko sitten perjantaina 10 tyttöä juhli M:n 10-vuotissynttäreitä. Tytöt tulivat suoraan koulusta meille, jolloin äipällä oli valmistelut vielä ihan vaiheessa...kakku koristelematta, pöytä kattamatta jne. Pikkuväki oli nimittäin pitänyt huolen tehokkaasti, ettei juhlien laitosta tulisi liian helppoa. Onneksi E tuli aikaisemmin koulusta kotiin avuksi. Tyttöporukan saapuessa makuupusseineen (puolet tytöistä jäi yökulään) laitoin pikaisesti vaahtokarkkikaakaot ja karjalanpiirakat välipalaksi ja toimitin joukon vielä läheiseen puistoon leikkimään. Sain näin ostettua itselleni hieman lisäaikaa. Pikainen kuvaaminen jäi tällä kertaa vähän lapsen kenkiin, koska herkkujennälkäinen juhlaväki alkoi käydä kärsimättömäksi. Tässä kuitenkin muutama otos juhlatunnelmasta. Yllä olevan ilmapallo- ja perhosköynnöksen perhosiin sain idean Ruususuu-blogista.


Tyttö pitää pilkuista ja on niihin äitikin hurahtanut (musta on tulossa ihan mahdoton söpöilijä, tää Villa Vaahtokarkki -nimi on nimittäin alkanut toimia huolestuttavassa määrin itseään toteuttavana ennusteen tavoin :) Oikeesti ei olla erityisiä vaahtokarkkifaneja... ). Kakkutoiveena oli polka dot-kakku. Kuorrutuksen tein pikaisesti kaulittavasta sokerimassasta.


Kakun pohjana oli tyttö E:n leipoma mutakakku. Väliin tein valkosuklaamoussen, johon laitoin mukaan Mariannecrunchia ja hitusen vihreää elintarvikeväriä. Moussen päälle tuli kerros vaniljamaidolla kostutettua kääretorttupohjaa. Minun osani juhlaleipomisissa on käynyt helpoksi, kun lapset osallistuvat jo juhlien valmisteluihin:) Tytöt koristelivat perhoskeksejä ja itseleipomansa muffinssit.

Perhospiparit oli helppo tehdä muotilla isoksi levyksi paistetusta pikkuleipätaikinasta. Ohjeena oli Maailman parhaat pikkuleivät. Ohjeen voin laittaa myöhemmin, jos joku on kiinnostunut.

Meillä on usean vuoden ajan ollut tapana, että juhlien vieraat saavat mukaansa reilun kaupan ruusun, joita on käytetty koristeluissa. "Pikkukrääsän" jakamista olen koittanut välttää.Synttäri-iltaan kuului kellarin "arkiolohuoneessa" popparien rouskuttelu mukavaa leffaa screeniltä katsellen. Idean popcornitötteröihin sain Haikaranpesä kodiksi ja Designer`s life -blogeista.


Tänä viikonloppuna on myös juhlittu: lauantaina sain yhden vuoden taas lisää. Pientä ikäkriisiä on pukannut, kun nyt tajuaa olevansa lähempänä neljää kuin kolmea kymppiä... No onneksi päivän päätähtinä saimme juhlia kotonamme veljeni M:n ja morsiamensa P:n kihlajaisia. Ihanaa häähumua siis tiedossa, koska häitä vietetään jo ensi kuun lopussa:)

Iloista viikkoa kaikille toivottaen

VillaVaahtokarkkiEi kommentteja:

Lähetä kommentti