perjantai 16. elokuuta 2013

Parin viikon projektit

Nyt voisi sanoa, että talomme ensimmäinen pintaremontti on tehty. Työhuone on muuttunut vanhimman tytön huoneeksi parin viime viikon aikana. Seinään laitoin tapettia ja takaseinän maalasin, kun sinne oli tullut joitain näkyvämpiä jälkiä. Muuten seinien sävy sopi sellaisenaan hyvin tapettiin, ettei tarvinnut koko huonetta maalata uudelleen. E pääsi muuttamaan sinne jo hyvissä ajoin ennen koulun alkua viime viikolla, mutta edelleen on joitakin juttuja kesken. Matto vielä puuttuu ja sänkybaldagiinin teko on juuri työn alla. Laitan sitten joskus kuvia ihan valmiista huoneesta.


 
Tapetti ( Laura Ashleyn Summer Palace/ dug egg) tuli valittua oikeastaan työhuoneessa olleiden kesäverhojen perusteella. Onneksi sopivat tytön tyyliin. Tyyliltään hän on selkeästi romantikko.


Parhaat leikit remontin keskellä syntyy yksinkertaisista materiaaleista.


MrA:n ruiskumaalaamo toimi erittäin tehokkaasti. Jossain postauksessa totesin, että tehokkuus on joissakin tapauksissa ahneutta (esim. ihmissuhdetyössä), mutta remonttihommissa se on silkkaa järkevyyttä. Vanha maalipinta hiottiin vain rikki ja päälle uutta maalia. Mielestäni on ihan turhaa touhua lähteä kaikkia maalikerroksia poistamaan. Ne ovat nyt tuolla alla tallessa, jos joskus haluaa palauttaa jonkun aikaisemman värin kaappiin uudelleen. Tuo Boschin maaliruiskun hinta on kyllä todella monta kertaa saatu jo takaisin erinäisillä maalausprojekteilla, eli suosittelen!
 Klaffilipasto sai uuden maalin pintaansa...

Samoin kaappi. Vetimet vielä asentamatta. Tyylihuonekaluihin ja moderneihin huonekaluihin mielestäni ruiskumaalaus on ihan ok. Talonpoikaishuonekaluissa pitää ehdottomasti näkyä pensselin jälki perinnemaalissa.


Myös pieni pöytä, kuten myös sänky saivat uuden maalin pintaansa. Valkoisen sävynä Sadolinin maailman värit -kartan Monaco pehmeä. Takaseinässä saman värikartan Kenia vaalea, jota on myös yläkerran makuuhuoneemme seinissä. Kumpikin sävyistä taittaa hieman beigeen, eli eivät näytä liian kelmeiltä, likaisilta tai tunkkaisilta. Antavat huoneeseen sopivasti valoa, koska loppupäivän huone on varjon puolella.
Joo, näette ihan oikein. Hullu tempaus otti tuulta alleen ja epäilemättä käryt lensi naapurin suuntaan (pahoitteluni), mutta piano on nyt valkoinen. Purkkitolkulla suhumaalia, mutta ei kaduta pätkääkään. Suurempi ongelma olisi ollut nimittäin päästä vanhasta rumasta pianosta eroon. Voin tehdä lopputuloksesta vielä joskus oman postauksensa, mutta älkää nyt todellakaan suin päin tästä inspiroituneena lähtekö steinwaytanne maalaamaan. Mieluusti vähän ohjeistan;)

Takaterassin spraynhuuruinen "ruiskumaalaamo".

Ja vihdoinkin on muumimökin katon reunalistatkin paikoillaan. Uskomaton säätäminen siinä olikin, että alunperin sateessa nopeasti asennettujen kattopalojen reunat sain suoristettua suurinpiirtein samalle tasolle. MrA ei tälläisiin säätöihin ryhdy, mutta tuli pitelemään listoja, kun ammuin ne naulaimella kiinni.



Loppuun vielä sen verran, että siunattuja olkoon yllätysvieraat! Puolen tunnin varoitusaika sopii meille oikein mainiosti. Käsittämätöntä kuinka tehokkaasti olohuonekin järjestyi rempan jälkeisestä loppusälästä, kun ystävät ilmoittivat tulostaan. Kaiken projektin keskellä sitä muuten erakoituisi ihan omaan pihapiiriin vaan puuhastelemaan, kun itselle ei silloin tule mieleen kutsua ketään kylään. Kutsukaa ystävät hyvät silloin itse itsenne ihan extempore. Meille se sopii! 
Täällä on ollut pari päivää nyt todella rauhallista, koska juniori lähti yllätysvieraidemme mukana yhtä extempore mummolaan. Tämä tyttötalon rauhallisuus on iltapäivällä taas tipotiessään, kun pikkumies saapuu mummin ja vaarin kera tänään kotiin... Ikävä hänen energistä olemustaan ja hauskoja juttujaan on jo ollut! 
Viikonlopuksi tiedossa viimeisiä nosturihommia ainakin toistaiseksi moneen vuoteen. Nyt toivotan ihanaa viikonloppua teille kaikille.

XXX

VillaVaahtokarkki
 








36 kommenttia:

  1. Te olette taas ahkeroineet ja niin kaunista jälkeä syntynyt jälleen!
    Aivan ihana se juttu teistä Kodinrakentaja lehdessä! (Muistinko vielä mainitaan)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuire - lehtijuttu oli kyllä mukava muisto. Toivottavasti sulla alkaa jo flunssa helpottaa. Näkemisiin!

      Poista
  2. Tyrmäävän kaunis huone! Rakastan tuota tapettia ja mahtavia valkoisia huonekaluja. Erityisesti kaunis kaappi kruunaa huoneen <3
    Aurinkoa ja iloa tulevaan viikonloppuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Micu - tykkään itsekin tosta tapetista (ja tuosta kaapista) ja tytön mieleen siinä oli myös muutamia perhosia muistoksi "perhoshuoneesta".

      Poista
  3. Ohh...aika mestareita olette! Ja tuo pianon maalaus kyllä kiinnostaa ;) juttua siitä lisää ois kiva kuulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo - laitan juttua tosta pianosta, kun se on lopullisesti valmis. Pari etulevyä vielä maalaamatta. Nyt näyttää siltä, ettei se edes jää tuohon huoneeseen vaan se roudataan kellariin... eli on sitte siellä hieno sisustuspiano;)

      Poista
  4. Siis niiin ihania kalusteita! Varsinkin tuo valkoinen iso kaappi! Aivan ihana! Just tollasesta haaveilen Ellen huoneeseen! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari - toivottavasti löydät Ellenille vastaavan unelmiesi kaapin. Kannattaa seurailla nettimarkkinoilta, jos kävisi samanlainen tuuri kuin meillä :)

      Poista
  5. Näyttääpä ihan ÄLYTTÖMÄN hyvältä! Ja pianokin on kuin eri maalauksen jälkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele - pianoa ei tosiaan enää uskoisi samaksi rumilukseksi;)

      Poista
  6. Iiiik miten silmiä hivelevän kaunis tapetti! On teillä maalisuti heilunut tiuhaan tahtiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna - tuo tapetti on kyllä herkullisen kaunis. Rohkeasti vaan koukeroita ja värejä. Ruiskulla maalaaminen säästää sutikättä, mutta pari päivää on nyt sutikin heilunut, kun toisen tytön sänky saa ylleen perinnemaalin.

      Poista
  7. Aivan ihastuttava huone! Tapetti on niin kaunis. Taitaa siellä olla aika onnellinen huoneen valtiatar :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos marsipaanipossu - huoneen valtiatar vaikuttaa varsin onnelliselta:)

      Poista
  8. Todella kaunis huone ja tapetti! Tuo pianon maalaaminen kiinnostaa minuakin! Mummulasta saataisiin uuteen kotiin piano, mutta vaaleanruskea väri ei oikein innosta. Valkoisena kelpaisi vallan mainiosti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria - laitan pianosta sitten postausta, kun se on lopullisesti valmis. Sadepäivät ovat nyt hieman vaikeuttaneet urakan etenemistä ja pitipä maalaamokin purkaa terassiöljynlevittämisen tieltä... Jos sinulle tarjottu piano ei ole mikään arvosoitin, niin tuunauksessa ei ainakaan häviä mitään.

      Poista
  9. Rohkea kuosi tapetissa ja verhoissa on upea. Tuo ruiskumaalaus lienee järkevin tapa moneen. Meillä olisi vaikka mitä maalattavaa, mutta mies aina hangoittelee vastaan eikä suostu uskomaan hienoon lopputulokseen. Esittelenpä nyt tämän sinun postauksesi ja otan uudelleen esiin piiiitkän listan ruskeita mööpeleitä vailla valkomaalia :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nainen talossa - tykkään kanssa tapetin ja verhojen rohkeasta kuosista. Ei tee huoneesta liian hempeää tai yksitoikkoista. Ovat silti romanttisia, muttei liian pikkusieviä. Ja kyllä sitä miestä kaannattaa ylipuhua - täällä A on ominut ainakin tuon ruiskumaalauksen vallan omaksi spesiaalialakseen:)

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos Mari - herkulliset karkkivärit on niin kuin VillaVaahtokarkissa kuuluukin olla;)

      Poista
  11. kaunista! Aivan ihana tapetti! tollaset projektit on kyllä yllättävän sioja, joten aikaansaavia ootte ollu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Remonttihiiri - tuntuu, että tällaiset projektit on tehtävä vaan kerta rysäyksenä, koska muuten ne venyy ja vanuu. Sen jälkeen on taas kiva keskittyä ihan muihin juttuihin. Isot tytöt ovat tienanneet kyllä extrataskurahaa, kun ovat viihdyttäneet parin viikon aikana pieniä sisaruksia tavallista enemmän, että hommat on saatu edistymään:)

      Poista
  12. Onpa täällä taas kivan näköistä, erityisesti tuo kaunis tapetti! Niin ihanat värit ja kaikki :-)

    VastaaPoista
  13. Hyvältä näyttää! Ja hauska yhteensattuma! Me pääsimme muuttamaan uuteen taloomme puolitoistavuotta sitten ja valitsimme myös tyttären huoneeseen yhdelle seinälle tuon tapetin. Tykätään edelleen! Se vilahtaa hieman blogissani, käyhän kurkkaamassa, kuinka me sen toteutimme:)http://satutalo.blogspot.fi/2012/08/lilan-huone.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos SatuTalo - pitääkin tulla piipahdukselle katsomaan teidän summerpalacea:)

      Poista
  14. Hei! Olen haaveillut maaliruiskusta mutta se on jäänyt ostamatta kun en ole tiennyt minkälainen kannattaisi ostaa. Teillä on ilmeisemmin pelkkää hyvää sanottavaa tuosta boschin ruiskusta joka teillä on...mistä mallista on kysymys? Voisin myös hankkia sellaisen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Pionitarha 12 - pahoitteluni, että vastaus viipyi, kun on ollut aika haipakkaa menoa koko viime viikko... Maaliruiskumme on Boschin PFS 105 E, eli taitaa olla suurin niistä malleista tilavuudeltaan. Hinta taisi olla piirun verran alle 200 euroa, mutta niin paljon meidän ruiskulla on maalattu, että hinta on tullut varmasti jo moneen kertaan tienattua. Maalina kannattaa kalusteissa käyttää vesiohennettavaa maalia. Itse olemme käyttäneet Tikkurilan Helmi-kalustemaalia. Maalia pitää ohentaa todella paljon ja maalauskerroksia on hyvä ruiskuttaa kolmesta viiteen hyvän peittävyyden saamiseksi. Kevyt hionta kerrosten välissä riittää. Myös ruiskutusosien ja säiliön puhdistuksesta tulee huolehtia hyvin taukojen aikana, ettei maali kuivu niihin kiinni.
      Mukavia maalaushetkiä, jos tuohon vempeleeseen päädyt:)

      Poista
  15. Voi, miten ihana tytön huoneesta tulikin! Todella kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kukkaiselämää - huone on saanut vielä lisää kesäpalatsimaista tunnelmaa viimeisen viikon aikana. Paljastan kuvia lähitulevaisuudessa:)

      Poista
  16. Siis miten ahkeria te ootte olleet!! Ihailtavaa!

    VastaaPoista
  17. Kiitos Sally - on kyllä sellainen olo, että aikaiseksi ollaan saatu, mut nyt nautitaan valmiista aikaansaannoksesta:) Ja niin vähän oon blogeissa viime viikkoina liikkunut, että pakko oli käydä pikaiseen kurkkaamassa myös teidän upeita aikaansaannoksia- wau!

    VastaaPoista
  18. Muistan nuoruudesta yhden perheen, jotka muuttivat paljon kerrostalosta toiseen. Ja heillä oli iso, musta piano. Kaikkien muuttofirmojen kantajat aina valittivat pianosta, kun se tietysti piti kantaa portaita pitkin ties mihin kerrokseen. Sitten he kyllästyivät valitukseen - ja maalauttivat pianon valkoiseksi. Sen jälkeen yllätysyllätys eivät kantajat valittaneet pianon painosta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska tapaus, uskomatonta, että pianonkantajat taisivat olivat noin vakuuttuneita visualisuuden mukana tuomasta vaikutelmasta, että valkoinen piano olisi keveämpi.Tai sitten paino oli vaan ronskien pianopoikienkin mielestä hyväksyttävämpää, jos pianolla oli sisustuksellisestikin merkitystä;)

      Poista
  19. Puolison kanssa olemme käyneet erinäisiä keskusteluja tuollaisesta maaliruiskun hommaamisesta...eli suosittelet siis lämpimästi moista vekotinta? Mikä laite teillä tarkalleen ottaen on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marikan, tuossa vähän ylempänä vastasin Pionitarhalle, niin voit kurkata siitä maaliruiskun tiedot. Suosittelen maaliruiskua lämpimästi!

      Poista