sunnuntai 4. elokuuta 2013

Puutarhan kolmas kesä: Pionit

Koko kesänä en ole saanut laitettua vielä kuvia puutarhan kuulumisista, joten aloitetaan sitten ihan alusta ja jatketaan varmaan sinne ekaan adventtiin tällä menolla... Aloitan näillä lempikukkiini kuuluvilla pioneilla, vaikka niitä kylvyssä melkoisesti eri kulmista jo nähtiin. "Pioni-äiti" tässä esittelee sitten kuvia jälleen ähkyksi asti, kun ei jaksanut ruveta karsimaan jyviä akanoista. Kaikkihan nuo kumminkin puutarhan kuningattariin kuuluu.Takapihan polun vierellä kivenlohkareet rajaavat hyvin lämpimän ja paahteisen kohopenkin pioneille. Nyt on pionien kolmas kesä ja hyvin kukkivat. Mikäli nyt oikein muistan, pinkkeinä lajikkeina penkissä on puska `Barbaraa` ja puska `Dr. Alexander Flemingiä`. Valkoisina lajikkeina on `Shirley Temple`,´Duchess de Nemours` ja ´Festiva Maxima`. Aika peruspuutarhan lajikkeita kaikki. Nyt siis mennään vain muistin varassa, kun jostain syystä lajikekortit ja puutarhakansioni eivät ole kohdanneet, enkä ole niitä puutarhasuunnitelmaanikaan näemmä päivittänyt. Korjatkaa kiitos, jos muistan ihan väärin ja jos harrastuneempana tunnistat lajikkeen joksikin toiseksi.  Noiden pinkkien kuvien kanssa menin ainakin sekaisin kumpi on Barbaraa ja kumpi Dr. A.Flemingiä. Flemingissä on muistaakseni useampi kukka samassa varressa. Seassa kasvaa myskimalvaa, hopeahärkkiä ja laventelia. Toinen pionikeskittymä on talon etupihan puolelta lähtevän polun varrella, mutta taisin siellä kuvailla kukinta-aikana vähemmän.

`Shirley Temple`, `Sarah Bernhardt`, `Barbara`ja `Duchess de Nemours`


´Shirley Temple`


`Festiva maxima`talon etupuolelta

´Sarah Bernhardt´


Onko `Sarah Bernhardtilla` punaisia juosteita kukinnon keskiosassa? Vai olenko saanut sen tilalla kenties jonkun muun lajikkeen? No kaunis anyway...


`Barbara` on olemukseltaan `Dr.Alexander Flemingiä´ kevyempi. Erotatteko ne toisistaan?

 

  


Pionipenkin alkupäässä ´Dr. Alexander Fleming`Aion viipyillä kesässä pitkään. Lupaan jouluilla vasta ekana adventtina :)
Pinkkejä kesäunelmia sunnuntaihinne toivotellen

VillaVaahtokarkki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti