sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Adalmiinan Helmessä & ystävän pihamaalla


 
Viimeisen kolmen viikon aikana olen räpsinyt yli 1700 kuvaa. Voitte varmaan  arvata, että olen runsauden pulassa, mitä niistä tänne blogiini laitan ja varsinkin millä ajalla. Nyt leikin PicMonkey -ohjelmalla ja ymppäsin tänne varsinaisen kuvaähkyn tehokkuusajattelullani.  (Ja tehokkuus on ainakin joissakin asioissa mielestäni ahneutta ;)). Pahoittelen, että teidän lukijoiden kannalta tämä tapa ei ole ehkä mieluisin, koska osaa kuvista saa nyt tihrustaa oikein toden teolla. Varsinkin ystäväni piha olisi ansainnut kunnon kokoiset kuvat, mutta postauksesta olisi tullut kilometrin mittainen. En osannut laittaa kollaasien leveyksiä ihan kohdalleen. Jostain luin, että jos kuva on 600 pikselin levyinen, se ei kuluttaisi blogin kuvatilaa käytännössä ollenkaan, mutta ei se oikein toiminut tuossa pitkässä kollaasissa. Yritin maustaa postausta vielä muutamalla suuremmalla kuvalla tuonne sekaan.
Lähden tällä kertaa liikenteeseen niistä kuvista, joita napsin paimiolaisesta sisustusliikkeessä vieraillessani ystäväni luona. 
Poikkesimme ystäväni kanssa vanhasta tavarasta kiinnostuneen sisustustajan unelmakohteeseen eli Adalmiinan Helmeen. Vanhaan navettarakennus on täynnä ihania aarteita. Jostakin syystä kamerani etsimeen hakeutui liikkeestä useampikin kaunis valaisin. Mitään en varsinaisesti ollut etsimässä  tai hakemassa, eikä mitään sen suurempia heräteostoksiakaan tullut tehtyä, mutta muutamaa juttua jäin kyllä hauduttelemaan. Kellarikerroksen rouheampiin tunnelmiin monikin juttu olisi sopinut.
Tällaisella vanhalla kahvimyllyllä tekisi mieli jauhaa itse paahdetut kahvipavut ja hauduttaa niistä kunnon nokipannukahvit. Olen tässä viime viikolla saanut maistaa yhtä ja toista "ennen vanhaan" elämystä, joista voin kertoilla toiste sitten lisää. Ja sitten myös saatte tietää, miksi tänä kesänä vanhojen tavaroiden liikkeet ovat minun osaltani jääneet ihan perustellusti lähinnä kuvauskohteiksi.


Adalmiinan Helmessä lumoutui jo pelkästään tavaroiden silmiähivelevän kauniista esillepanosta ja tunnelmallisesta valaistuksesta.

 
Pitihän pikkuprinsessan päästä kokeilemaan, onko patjan alla herne... ihan jo senkin vuoksi, että liikkeen nimen osat löytyvät myös pikkuprinsessamme nimestä. (Sandaalit olivat sitten justiinsa kaupasta haetut ja käyttämättömät - muuten en häntä tuonne varsin arvokkaan pellavapäväpeiton päälle olisi ne jalassaan päästänyt.) 


Tästä vanhasta ikkunanpokasta saisi vaikka upean sängynpäädyn tai peilin. Tuonne taakse esimerkiksi kaunis silkillä päällystetty ja pehmustettu ohut vaneri vain kiinni - olis aika chic...
Uutta ja vanhaa säilytysratkaisua sulassa sovussa esim. päivän posteille.
Kaikenkaikkiaan Adalmiinan Helmi oli mainio retkikohde, kun aivan lähellä on vielä eläintila, jossa lapsetkin viihtyvät. Siellä on muun muassa seepra-aasi ja paljon muitakin kivoja eläimiä. 

Sisustusretkemme päätteeksi kuvailin vielä ystäväni pihamaata. Harmillisesti kävi amatöörimäinen moka, etten ollut ladannut kamerani akkua ennen reissua ja se päätti kesken kaiken tietysti simahtaa. Onneksi Lumia 920:n hyväksi osoittautunut kamera pelasti pälkähästä ja sain sillä räpsittyä loput kuvat. 
 
  
Pihamaalla on paljon luonnonkalliota. Kissankellot kukkivat kauniisti kallion koloissa. Tontilla on myös lähdepohjaan kaivettu lampi lumpeenkukkineen. 


  
Ystäväni oli juuri tuunannut tytölleen vanhan 70-luvun leikkimökin. Vanha tummanvihreä maali oli vaatinut kuulemma ylleen neljä uutta maalikerrosta.

Etualalla oleva hiekkalaatikko on tehty tontilta kaatuneiden puiden rungoista.


  Oliko ystäväni takapihalla todellakin keskellä kesää lunta?





 Ehei, vaan mielettömän hieno vaalea kallio, joka paljastui metsän alta, kun kaksi vuotta sitten tapaninpäivän myrskyssä heidän tontiltaan oli kaatunut 50 puuta. Näky myrskyn jäljiltä oli ollut kuin mikäkin sodan jälkeinen taistelutanner. Juurakoiden raivauksen jälkeen kallio raavittiin esille ja pestiin. On aika upea ilmestys, vai mitä?


Nyt toivottelen kaikille rentouttavaa ja aurinkoista sunnuntaita!

XXX

VillaVaahtokarkki


12 kommenttia:

  1. Näyttäää kivalta paikalta tuo Adalmiinan helmi. Eipä ole tullut käytyä siellä. Nätti pihapiiri ystävälläsi.

    VastaaPoista
  2. Mukavia kuvia, niisä paljon katsomista yklsityiskohdissa, paljon on kaikkea tarjolla.
    Tuo kallio on IHANA sen huolisin pihaani heti.

    VastaaPoista
  3. Tuo puoti ON ihana ja kaunis piha ystävälläsi!

    VastaaPoista
  4. Olette olleet täällä aivan meidän lähellä:) Adalmiinan Helmeen on 10minuutin ajomatka ja minä niin nautin sen tunnelmista. Annariina(omistaja) on ihanan ystävällinen persoona!
    Aina jotain pientä kivaa ostettavaakin löytyy... auts:)

    Oi, että miten upea tuo kallion poski!!
    Meilläkin tontilta tapaninmyrsky kaatoi puita metsästä useampiakin, vaan ei tuollaista ihanuutta alta paljastunut:)

    Ihania kesäpäiviä toivottelen!!

    VastaaPoista
  5. Olenkin käynyt tuolla Adalmiinan helmessä ja juuri tuollaisena sen muistankin. Tuo sängynpääty idea olis loistava ! Kaunis on kallio tosiaan, luonnostakin löytyy aina sopivasti aarteita :)

    VastaaPoista
  6. Adalmiinan Helmi on kyllä huikean kaunis puoti ja esillepano on taidokkaasti mietittyä! Ystäväsi pihapiiri on myös kaunis ja vau mikä kallio!

    VastaaPoista
  7. Ihana kallio ja tuo leikkimökki kuin karamelli. Kuvien koira on lähes identtinen omamme kanssa :)

    VastaaPoista
  8. Houkuttelevan oloinen kauppa! Olispa asiaa tuonne suunnalle niin poikkeaisin =D Hienoja kuvia olet napsinut.

    VastaaPoista
  9. Turun seudulta löytyy yllättävän paljon ihania sisustusliikkeitä. Harmi vaan että välimatkat on pitkiä, eli päivässä niitä ei varmaan kerkeisi kiertää :) Ens vuonna kun talo valmistuu, niin liikkeissä tulee varmaan käytyä tiuhaan (ja mies kiittää) :D
    Ihania kuvia!!

    VastaaPoista
  10. Adalmiinen helmessä jo monena vuonna käyneeneä, voin vai todeta että siellä osataan tuo esille laittamisen taito ja wanhat esineet ja uudemmatkin ovat sulassa sovussa hienosti ja kauniisti esillä. Rrrrakastan käydä siellä, vaikka en aina niin hirveitä ostoksia tekisikään, mutta paljon on kyllä mukaankin lähtenyt.

    VastaaPoista
  11. Kiitos kaikille teille kommentoineille! Nyt joudun sanomaan sen näin yhteisesti, kun olen vaan kertakaikkiaan niin keskellä projektia, etten vain ehdi koneella istua. Nauttikaa ulkonaolosta, vielä on kesää jäljellä!

    VastaaPoista
  12. Ihania kuvia olit ottanut Adalmiinan Helmestä :) Mulla on myös kuvat sieltä odottamassa koneella, että saisin ne laitettua blogiin. Tuntuu tosiaan että kesä menee todella nopeaa eikä ehdi koneella istua.

    VastaaPoista