tiistai 23. huhtikuuta 2013

Tule jo kesä!

 Kyllä nuo talvikuvat tuntuivat jo niin kidutukselta, että piti pikaisesti päästä kesäisempiin tunnelmiin myös täällä blogissa. Paljon on viime keväältä ja kesältä kuvia, joita en ole vielä tänne aiemmin laittanut, joten toivottavasti saatte talvikuvien aiheuttamaan shokkiin jälkihoitoa näistä --- varsinkin tämän päivän sateiseen harmauteen. Kuvat ovat viime vuoden toukokuulta ja kesäkuun puolivälistä.


 Etupihan kaarevan polun kukkapenkin reunaan istutin ohotanmarunaa ja kuunliljaa, joista edelliset kasvoivat loppukesään mennessä niin suuriksi pallukoiksi, että ne peittivät kuunliljat, joten luultavasti siirrän nuo kuunliljat vielä tuosta pois. Keskellä kukkapenkkiä MrA:n Hollannista tuliaisiksi tuomat jättilaukat (Allium), tulppaaneja, pioneja ja myöhemmin kesällä kukkivia iiriksiä.

 Julkisivun varjoisan puolen kukkapenkissä kasvaa reunoilla maltillisen kokoista kuunliljaa (lajike `Hosta Halcyon`) , keskemmällä arovuokkoja ja murattia. Taakse kuoppasin yhden viime keväänä ostetun jouluruusun. Kerrotut tulppaanit MrA toi Hollannin reissultaan tuliaisiksi. Keskellä penkkiä kasvaa pieni syreenipuu `Syringa Palibin`.Tietenkin kukkapenkki on kuvassa vielä kasvukauden alussa. 


 
 Arovuokkoja (Anemone sylvestris)

Syreeni `Palibin`

Puistosyreeni Tammelan kaunotar

 
Kaunottaren juuriversoista tulikin valkokukkaisia.

 Myskimalva

 Idänunikko ´Royal Wedding`

Kesää odotetaan niin kovasti, että eilen heti ensimmäisenä päivänä loman jälkeen nautin haravan varressa ulkoilusta suorastaan maanisella innolla. Juniori on ihana puutarha-apulainen. Ei uskoisi, että vain kymmenen päivää sitten takapiha oli vielä täysin lumen vallassa. Siitä tilanteesta lähetin kuvan Pieni Lintu -blogin (klik) valokuvakilpailuun. Hienoja kuvia siellä, käykäähän äänestämässä:) Oman kuvani numero on 10.


PieniLintu5

Ajattelin myös juhlia vähän jälkikäteen blogin 1-vuotissynttäreitä, koska jotenkin jäi harmittamaan, että sekin merkkipäivä tuli ohitettua vähän huomaamatta. Tämä on ollut niin antoisa ja elämäntäyteinen vuosi, että taidan tämän postauksen jälkeen laittaa pienen arvonnan käyntiin. Kiitos teille hyvästä seurasta! Viime viikkoina olen ollut todella vähän tietokoneella, ja luulen, että seuraavat viikot tulevat olemaan edelleen täysiä. Minua ei taida satunnaisia kahvihetken seikkailuja lukuun ottamatta juurikaan näkyä teidän muiden ihanissa blogeissa ennen toukokuun loppua, niin mukavaa kuin niissä onkin aikaa viettää. Epäilemättä kevään ja kesän tullessa teillä muillakin multasormia syyhyttää ja kesän puuhat vievät mennessään. (Viime kesänähän heti blogin alkutaipaleella hujahti minulta viisi viikkoa niin, etten ollut tietokoneella yhtään, ja moni varmaan jo luuli, että Villa Vaahtokarkin tarinat kuihtuivat heti alkumetreille... No virkistyihän blogi sitten taas syksyn tullen.)
Tulevina viikkoina rakennetaan muun muassa pergola ja moni muukin asia tulee muumimökin sisustuksesta lähtien toivottavasti valmiiksi ennen pikkuprinsessan 1-vuotisjuhlia. Lupaan palailla sitten valmiimpien kuvien kanssa tänne takaisin. Jotenkin itselleni on vaikea keskellä projektia kuvata saatika postailla, ellen sitten nyt viimein opi jotain todella tehokasta ja nopeaa tapaa sitä tehdä.

Nyt toivottelen mukavaa loppuviikkoa kaikille --- kyllä se kesä sieltä tulee!


VillaVaahtokarkki

12 kommenttia:

 1. Voi ihanuus, teillä on niin kaunis piha!
  Kukkapenkit, sireenit ja muut. Minä niistä vasta
  haaveilen - just tänään samaa mietiskelin omassa blogissa,
  mut kuviksi laitoin vaan edellisvuosien valkovuokkoja : )

  Hauskoja hetkiä pergolan rakentamisen parissa - kyllä
  me täällä jaksetaan niitä kuvia odotella : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Täsmäiskuilen kaffihetkellä teidän vuokkoja kurkistamaan:)

   Poista
 2. Kesästä haaveillaan. Kauniita välähdyksiä tarjoilet tulevasta, kiitos. Ostin tänään ensimmäiset orvokit. Mikä nautinto olikaan heittää kanervat ja havut kompostiin iloa pilaamasta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nainen talossa:) Mäkin kävin juuri ostamassa ekat orvokit. Muumimökin koppurat kanervat saivat kenkää ja orvokit pääsevät ehkä jo tänään paikoilleen. Kummasti uuden elämän ihmettely pihalla antaa virtaa.

   Poista
 3. Kerrassaan upeita kuvia upeasta puutarhasta! Kesää kaipaillaan tälläkin suunnalla kovasti. Kiva kun pokkesit blogiini niin löysin vastavuoroisesti tämän sinun ihanuutesi :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Johanna ja kiva, että puolestasi löysit tänne --- tervetuloa!

  VastaaPoista
 5. Oi miten kauniita toivoa tuovia kuvia! Kylvin juuri tuota ihanaa Royal Wedding unikkoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin juuri omassa kirjoitusasussani typon ja korjasin sen --- kiitos Tuire! Toivottavasti unikot lähtevät hyvin kasvuun.

   Poista