perjantai 24. elokuuta 2012

Yläkerran kylppäri/WC

Yläkerran WC-kylppäristä oli raksa-ajalta huono kuva muistaakseni postauksessa `talo muuttokuntoon`. Otin nyt muutaman tuoreen kuvan tämänhetkisestä tilanteesta. Kylpyamme on edelleen asentamatta, koska se sai MrA:n mukaan odottaa kunnes saunaosasto valmistuu kellarikerrokseen. Saunaan pääsimme siis vasta viime jouluna, koska siinä oli omat ehkä tavanomaista työläämmät näpertelynsä, joista lisää tuonnempana. Liian aikaisin hankittua kylpyammetta on siis säilytetty milloin missäkin jo ainakin kaksi vuotta. Nyt se majailee meidän parvekkeella. Pääsisinköhän kauan odottamaani vaahtokylpyyn vaikka jo ensi jouluna?...:)


 

,


 Lastulevy on materiaali, josta ei mielestäni kannata maksaa liikaa. Allaskaapit ovat malliesimerkkejä lastulevytuotteista, joissa ihmisiä vedätetään ihan sumeilematta. En vain voi käsittää, että joku kehtaa pyytää lastulevyisestä tehtaalla massatuotetusta kantti kertaa kantti -allaskaapista esimerkiksi 1000-3000 e, vaikka olisi kuinka "disainia" ja korkeakiiltokalvopinnoitettua tai viilutettua ovea. Tietysti on kroisoksia, jotka haluavat tulla höynäytetyksi, eikä siinä mitään... Esimerkiksi meidän pöntön kanssa saman valmistajan sopiva allaskaappi (siis ilman allasta) olisi maksanut 1200 -2600 e mallista riippuen. Hohhoijaa... Siispä teimme seuraavanlaisen ratkaisun: allaskaappi on valmistettu itse massiivipalatammesta ja käsitelty hyvin vettä sietävällä Danish Oililla. Vähän on harmittanut, etten käsitellyt puuta jollakin vaalentavalla pigmentillä ennen Danish Oilin levittämistä, sillä puu on kellastunut parissa vuodessa toivomaani enemmän. Allaskaapin valmistamiseen kului useampi satanen, mutta puu on sentään puuta! Itse olin allaskaapin tekohetkellä viimeisilläni raskaana, etten nikkariverstaalle joutanut sahailemaan, niinpä MrA kävi palat piirustusteni mukaan sahailemassa ja oppi samalla käyttämään isoja työstökoneita:)


Tyylillisesti olen miksailija, joka leikittelee väreillä. Haen yleisesti ottaen selkeälinjaisuuden ja krumeluurin tasapainoa. Liian minimalistinen ympäristö saa minut tuntemaan oloni siltä, kuin olisin julkisessa tilassa, liian krumeluurissa ympäristössä taas tukahdun virikeähkyyn. Sisustamista ei mielestäni saa ottaa turhan vakavasti, vaan siihen on suhtauduttava pilke silmäkulmassa. En siis ole tyylifundamentalisti: tykkään kun tilassa eri tyylit käyvät vuoropuhelua keskenään. Maaseudun rauhassa viihdyn runsaamman sisustustyylin ympäröimänä, kaupungin melskeessä taas selkeälinjaisuus rauhottaa. Tällä hetkellä koen asuvani kaupungissa, mutta kuitenkin maalla, mikä on ihana yhdistelmä. Materiaaleissa pyrin suosimaan luonnonmateriaaleja mahdollisimman pitkälle. Jos en saa ostamalla sitä, mitä etsin, teen sen vaikka itse.

Halusin pitää talomme kylpyhuoneet peruskalustukseltaan selkeälinjaisina. Jos iskee taas viehtymys minimalistisempaan tyyliin, se on helppo toteuttaa. Nyt voi rönsyillä romanttisempaan suuntaa pienillä yksityiskohdilla.

Kylpyvaahtopullo odottaa korkkaamista:)


Yksi bloggaamiseen liittyvä juttu, jossa en ole vielä osannut linjaani päättää, liittyy kuvissa olevien tuotetietojen mainitsemiseen. Tuotetietojen mainitseminen kuuluu sisustuslehtien `genreen´ ja ilmeisesti myös vahän rakennus- ja sisustusblogienkin tyyliin. Tähän mennessä olen joitakin tuotetietoja maininnutkin. Jokin siinä silti tuntuu minua tällä hetkellä häiritsevän. Liekö se, että tiedän joidenkin pitävän tuotetietojen luettelointia pelkkänä elintason esittelynä ja ärsyyntyvän siitä. Tietysti niinkin voi ajatella, varsinkin jos mainitaan vain kalliit brändit. Toisaalta kuitenkin esim. taloaan rakentavia tuotetiedot ostopaikkoineen saattavat kovastikin kiinnostaa. Toisia taas tuotetiedot eivät kiinnosta pätkääkään, kun taas toisille ne aiheuttavat juuri tänään Hesarissa mainittua `keeping up with the Joneses`-ilmiötä. Itse en oikein vielä tiedä, mitä asiasta ajattelisin, koska sitä voi tarkastella niin monesta eri näkökulmasta...kysynpä siis teiltä lukijat: haluatteko, että mainitsen jatkossa tuotetietoja vai esittelenkö kuvat vain tunnelman ja inspiraation lähteinä? Se on tietysti selvä, ettei kaikkia voi miellyttää. Mieluiten mainitsen pienten tuottajien esim. käsin tehtyjen juttujen tuotetietoja, mutta suuret valmistajat ja brändit pystyvät mainoksistaan jo maksamaan. Hannis pohti tätä dilemmaa viime maaliskuussa omassa blogissaan. Nannalla taas on mielestäni oikein hyvänä periaatteena esitellä yleensä vain noin kympin maksaneita hankintoja. Toisaalta hyväksi havaittua tuotetta suosittelee mielellään muillekin. Tulkaa siis ihmeessä ilmaisemaan näkemyksenne tuotetietoasiasta kommenttiboksiin, niin oma näkökulmanikin laajenee, ja ehkä saan selkiytettyä päässäni, minkä linjan jatkossa otan. Nyt en siis tuotetietoja erityisemmin mainitse, mutta toki kerron vaikka kommenttiboksissa, jos joku niistä kiinnostuu.

 
Hyvää tuotetta mielelläni mainostan ja ne ovat tällä kertaa Hansgrohen vesikalusteet. Suihkusta saa esimerkiksi todella pienellä vesimäärällä hyvän paineen. Vedenkulutus on ollut huomattavasti vähäisempää entiseen asuntoomme verrattuna, jossa oli eri valmistajan hanat.


Näissä kylppäritunnelmissa toivoitan teille kaikille suihk...eikun syksynraikasta viikonloppua!


VillaVaahtokarkki

2 kommenttia:

  1. Kommentoin tuohon tuotetietojen lisäämiseen...Minua häiritsisi ne keskellä teksiä olevat tuotetiedot ja -listat. Joskus olen nähnyt listan aivan postauksen lopussa niille, joita kiinnostaa. Myös kommenteissa vastaaminen on kai ihan riittävää. Linkkejä voisi myös laittaa, jos tuotteella on sivu mihin linkata. Monia on makuja, mutta minusta mitä huomaamattomampi tuotetietolista, sitä parempi.

    VastaaPoista
  2. Henna Maria kiitos hyvästä kommentista. Tosiaan itselleni tuntuu kieltämättä hieman vieraalta alkaa järjestelmällisesti luetteloida tavaroiden tuotemerkkejä, kun se ei silti sisustusjutuissa ole mielestäni se pointti. Tunnelman ja tyylin voi luoda niin
    monella eri tapaa ja eri hinnalla. Kallistun tuohon linkittämiseen ja siihen, että kiinnostuneet tarvittaessa kysyvät. Tuotemerkkien erillinen maininta olkoon edelleen sisustuslehtien heiniä...

    VastaaPoista