sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Arkiolohuoneessa osa 1/ TV Room Part 1

Vuosi vaihtui uuteen, täällä taas kirjoittelen todella pitkän tauon jälkeen. Heti alkuun toivotan teille lukijat onnea ja kaikkea hyvää vuodelle 2016!

Paraikaa ajellaan kotiin päin Saariselän pakkasista, joten nykyisin harvinaista joutilasaikaa on kerrankin käytettävissä päivityksen tekemiseen jostakin hullusta sisustusprojektistani, mitä en ole ennen paljastanut. Kuvia on otettu jo kauan sitten, ja nyt ne tulivat arkiston kätköistä esiin. Tässä siis ensimmäinen osa karuilla työvaihekuvilla kellarikerroksen arkiolohuoneen muutoksesta.

The year has changed once again, and I'm writing here again after a very long break. Right in the beginning I wish you readers luck and all the best for the year 2016!


Right now we are driving homeward from the frosty Saariselkä, so the nowadays infrequent free time is for once at disposal for doing an update on a crazy interior decoration project, that I haven't revealed before. The pictures have been taken long ago, and now they have come forth from the depths of my archive. So here is the first part with rough work phase pictures of the basement's TV room transformation.



Kellarikerroksessa oli varsin pitkään väliaikainen tv-tasoviritelmä, jota näissä lähtötilannekuvissa ei enää ole.

Aloitin rakentaa uutta TV-tasoa. Mies tuli tietysti projektiin mukaan ja lopulta omi sen toteutuksen lähes täysin itselleen jättäen minut "vain" disaineriksi ja viimeistelijäksi. Ollaan edelleen aika hyvä tiimi :). Ylemmästä kuvasta näkyy, että lapset ovat viihdyttäneet kaaoksen keskellä itseään palapelipuuhilla.

For quite a long time, there was a temporary TV stand-structure in the basement, which doesn't exist anymore in these initial state -pictures.


I started building a new TV stand. My husband, of course, tagged along in the project and finally adopted its implementation almost completely to himself, leaving me "only" to be the designer and the finisher. We are still quite a good team :). The above picture shows that the kids have occupied themselves with puzzles amongst the chaos.


Materiaalina päätin käyttää terassimme alla lojuneita paksuja 5 x 5 tuuman paksuisia parruja, jotka silloin aikanaan saatiin tontiltamme kaadetuista puista sahauttamalla. Samaisista parruisa tehtiin muutama vuosi sitten tonttiamme rajaavan aidan pylväät. Parrut ovat vuosien aikana likaantuneet tummuneet juuri sopivan värisiksi, joten hioin vain pinnat hiomakoneella sileiksi karkean sahauksen jäljiltä. Halusin jättää niissä luontaisesti olevan rouheuden ja sahausjäljet näkyviin, jotka tekevät pinnasta mielenkiintoisen.


For the materials, I decided to use 5x5 inch beams that have been lying around under our terrace, which we once got from sawing some logged trees on our lot. The posts on the fence surrounding our lot were made from similar beams a few years ago. The beams have over the years darkened to just the suitable colour, so I only honed the surfaces with a sander until they were smooth from the aftermath of the rough sawing. I wanted to leave the natural coarseness and saw marks visible, which make the surface interesting.




Hyllymateriaaliksi hankittiin lisäksi raakalautaa, jonka senkin hioin hiomakoneella ja käsittelin "likaisiksi" yksinkertaisella tekniikalla: sekoitin sopivan värisen litkun vesiväreistä ja levitin sen siveltimellä lautoihin (pienten jäljiltä tuota litkua on yleensä askarteluhuoneessa ihan valmiina). Hionnan jälkeen laudat näyttivätkin yllättävän saman värisiltä muun parrumateriaalin kanssa.


For shelf material, we also got raw board, which I also honed with the sander and coloured "dirty" with a simple technique: I mixed a suitably coloured liquid from water colours and spread it on the boards with a brush (that liquid is usually available in the hobby room thanks to the kids). After the honing, the boards looked surprisingly of the same colour as the rest of the beam material.


Tavoitteena oli saada tilaan hieman manttelitakkamainen hyllykkö ja selkeälinjainen "kartanokellarin" tunnelma ilman turhia krumeluureja. Reunalle voi sitten joulun aikaan ripustaa joulusukat (tai muuta krumeluuria) roikkumaan. Tässä kokonaisuus vielä hieman keskeneräisenä.  Kehittelin jotain myös hyllylautojen jämäpaloista ja vanhasta kierrätyskeskuksesta viidellä eurolla löytyneestä ysäripyökkipeilistä. Alla yksi kuva siitä projektista.

The goal was to get a mantelpiece-styled shelf and a clear-cut "mansion house" atmosphere without any unnecessary frills. At Christmas time, stockings (or other frills) can be hanged on the edge. Here the whole, still a bit unfinished. I also elaborated something from the leftovers of the shelf boards and an old nineties beech mirror, found in a recycling centre for five Euros. Below, one picture of that project.



Seuraavalla kerralla näytän sitten kuvia viimeistellymmästä kokonaisuudesta, joten pysykäähän linjoilla :).

Next time I'll show pictures of the more polished ensemble, so stay tuned :).


XXX

Mari














3 kommenttia:

  1. kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa, en malta odottaa valmis kuvia TV-huoneesta :)

    VastaaPoista
  2. Tulee varmasti hieno ja mieleinen , kun saatte valmiiksi. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin heti lukijaksi. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista