maanantai 22. syyskuuta 2014

Kesäseikkailut osa 3/ Summer adventures part 3

Tarinan jatkaminen on nyt vaan takunnut aikataulusyistä, mutta jatketaan siitä huolimatta :)...
Arlandan lentokentälle jämähdimme, koska lento oli myöhässä. Alunperin jatkolennon Los Angelesiin piti lähteä klo 14.00. Lähtöaikaa siirrettiin useaan otteeseen, kunnes parin tunnin odottelun jälkeen ilmoitettiin koneen lähtevän ensin klo 23.00, sitten viimeistään klo 02.00, jolloin saataisiin uusi kone. Sekään ei pitänyt lupauksesta huolimatta paikkaansa, ja lopulta lento lähti seuraavana päivänä 11.30, eli 22 ja puoli tuntia myöhässä. Odottelimmeko siis lähtöaulassa siihen asti? No emme todellakaan. Jotkut ilmeisesti olivat niin tehneet, mikä näkyi heidän väsyneestä ja nälkäisestä olemuksestaan seuraavana aamuna :(. Jos et muuta tästä postauksesta opi, niin ainakin sen, että elämästä voi ottaa ilon irti silloinkin, vaikka lento olisi viisi tuntia tai sitä enemmän myöhässä. Kun kone myöhästyy riittävästi, matkustajilla on tällöin oikeus lentoyhtiön kustantamaan ruokaan ja majoitukseen. Me marssimme heti luvan saatuamme lähtöaulasta ruokavoucherien kanssa päivälliselle ja buukkasimme itsemme Arlandan lentokentän varsin mukavaan hotelli Clarioniin kuluttamaan aikaa ja lepäilemään. Sieltä otin joitakin blogin aihepiiriin sopivia kuvia.

So we were stuck at Arlanda airport due to a delayed flight. Originally the flight to LA should have departed on 2:00pm. The departure time was rescheduled several times and then we were informed that it will be 11:00pm...and then 02:00am at the latest when we were supposed to have a substitute plane. That did not happen either and we finally departed on 11.30am next day - only 22,5 hours late.
We knew that if a flight is delayed enough, we have a right to get meal and hotel vouchers. We got a room at hotel Clarion Arlanda. I shooted some pictures from the hotel's interior design.

Arvatkaa vaan irrottelinko muun muassa hyppimällä tällä varsin mukavalla sängyllä? He-he, saimme siskoni kanssa tehtyä aika mukavan videon 'Myötähäpeä osa 1: Äipät irrottelee', mutta se on ehkä sen sortin materiaalia, jota en täällä viitsi julkaista ;). Hauskaa oli! Neljä tyttöämme olivat omissa huoneissaan. Tästä matkasta tuli nyt äitien ja meidän kummankin isojen tyttöjen matka tällä kertaa, jos en ole tullut sitä aikaisemmin maininneeksi.

What do you think: did I jump on that nice bed? Our four girls were in their rooms in pairs. 


Hotellissa oli oikein miellyttävä sisustus ja erityisesti tämä kylppäriosasto tuntui kotoisalta :). Tänne oli nimittäin joku sisustussuunnittelija valinnut lattiaan juuri samaa laattaa kuin meillä kotona, seinissä oli samanlaista laattaa kuin meillä paitsi mattana, P. Starckin suunnittelema pönttö ja hanatkin olivat samanlaiset kuin meillä, vain hanan (Hansgrohe) pienellä mallipoikkavuudella. Niin ja toi pöntön painike on vielä sama, paitsi meillä se on vaan mattapintainen. Varsin hyvä maku siis mun mielestä tuolla suunnittelijalla on ollut, hehe :). Itse tykkään kylpyhuoneen pinta- ja kalustusmateriaaleissa pelkistetymmästä linjasta, koska siihen on helppo tuoda muun tyylisiä vivahteita, kontrasteja ja mielenkiintoisuutta esim. pientavaroilla ja tekstiileillä. Tuo viimeinen kylppärikuva näyttää nyt jostain syystä tosi vihertävältä...


At the hotel I liked especially the bathroom design because almost all the materials were the same as we have in our house/ home. Usually I like plain bathroom design because you can very easily create different atmospheres and styles there e.g. with texstiles, lightning and accessories.






Hissiauloissa oli kivoja asetelmia.
There were many beautful set-ups around the hotel's lobbies.
Ravintolassa nautimme vielä  illallisen lentoyhtiön laskuun. Koko hotelli oli mielestäni tyylikkäästi sisustettu. Pidin sieltä täältä löytyvistä harkituista tyylikontrasteista, jotka tekevät kauniista skandinaavisesta linjakkuudesta ja tyylipuhtaudesta mielenkiintoisemman.

We ate our dinner at the expense of the airline. I think the restaurant's interior design was stylish and mainly scandinavian but I found there also some fine style contrasts that were well considered.



Lopulta lento sujui hyvin Los Angelesin lentokentälle asti. Paitsi, että minäkin jouduin tehotarkastukseen! Olin ilmeisesti epäilyttävä kohde, koska ensimmäinen virkailija kysyi ammattiani ja vastasin olleeni kotiäiti viimeiset vuodet. Olin vielä jatkamassa koulutustaustani kerrontaa, kun hän kysyi, missä mieheni on. En vastannut kysymykseen, koska sepustukseni (tankero englantini!) oli vielä kesken ja hän kysyi sen jälkeen jotain uutta asiaa. Liekö luullut minun vältelleen ensimmäistä kysymystä vai mitä, mutta seuraavat virkailijat ohjasivat minut heti seuraaviin tarkastuksiin. Mietin jo, että epäilevätkö he minun olevan tulossa maahan avioitumisaikeissa vai mitä, kun miestä ei ollut mukana. Siitä olisikin hauska soppa kehkeytynyt, jos he olisivat penkoneet matkatavarani, sillä siellä oli mukana häähuntu! Huntu on ollut minulla, isoäidilläni ja isoisoäidilläni, ja se on alunperin Amerikasta sota-aikana hankittu todellista vintagea oleva silkkityllihuntu, joten nyt se oli palaamassa takaisin kotimaahansa Chelsean häähunnuksi. No, ilmeisesti he saivat siviilisäätyni tarkistettua, koska lopulta pääsin maahan :). Meitä tultiin vastaan isolla 11-paikkaisella autolla ja veivät meidät ihanalle talolle Calabasasiin, jossa majoituimme loma-ajan. Tapasimme talolla myös Chelsean ihastuttavan perheen ensimmäistä kertaa.

Finally our flight to Los Angeles went well... until they decided to check me up carefully three times! They asked me where my husband is, but I was still telling (with my slow English) to that first officer
what I'm doing for living (I'm a houswife but also a teacher etc.). Maybe the officer thought that I'm avoiding that 'where is your husband?' question or something. Who knows. Maybe he thought that I'm going to marry some man in the US... Anyway, I was scared they would go through my baggage because there was a real wedding veil there! It was my grand grand mother's beautiful silktulle veil that I also weared many years ago... Apparently they checked my marital status because I finally was "granted" access to the USA :). We were picked from the airport with this huge van and were driven to this lovely house in Calabasas where we stayed. We met there also Chelsea's loving family.






 
Talon takapihalla oli unelmien kiipeilypuu.

There was the climbing tree of my dreams in the backyard. My daughter M is climbing there :).

 En tiedä, mikä puu oli lajiltaan, mutta lehdet muistuttivat orjanlaakeripensaan lehtiä ja terhot näyttivät tammenterhoilta.

I was wondering the species of the tree. Leafs looked like holly leafs but there also seemed to be acorns.  The tree was so beautiful in the morning sun.




Aamuauringossa pihalla vieraili pari pientä kaniinia ja orava.

In the morning sun we saw a couple of bunnies and a squirrel in the back yard..


 Suoraan puusta noukittu greippi maistuu muuten aika paljon paremmalta kuin Suomessa kaupan tiskiltä ostettu :).

Grapefruit tastes much better (than those from a Finnish store) when it has been picked straight from the tree.


Sisko nuoremman tyttönsä kanssa nauttimassa aamupalaa. Kumpi kuvaa kumpaa? ;)

My sister and her daughter having breakfast. Who is shooting who? :) 

Etupihan puolella kukkivat kauniisti suuret puumaiset pensaat. Lajiketta en tiedä. Tunnistaako joku teistä sen nimeltä?

There were also some beautiful tree-like bushes in the front yard of the house.  Does anyone know what it is?



Ylkä ei siis päässyt lainkaan tälle "hääreissulle". Seuraavaksi laitan joitakin otoksia siitä, missä päin liikuskelimme ja mitä teimme reissun aikana, vaikka häitä ei päästykään tällä kertaa viettämään.

Mukavaa uuden viikon alkua kaikille!

The bridegroom couldn't make it to this "wedding" trip at all. Next time I will show you some pictures about the places we visited although there was no wedding this time.

Have a nice week!


7 kommenttia:

  1. Upea hotelli! Kyllä tuolla on mukavampi odotella kuin terminaalin aulassa ennen pitkää lentoa. Kaikenlaisia sattumuksia osui reissuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne N, tuolla hotellissa oli kyllä huomattavasti mukavampi odotella ja harmitti niiden puolesta, jotka olivat jääneet lähtöaulaan koko ajaksi odottelemaan. Ei siinä oikein viitsinyt edes jälkiviisaana mennä kertomaan, että me muuten nukuttiin tuolla 4.5 tähden hotellissa tää aika. Olis ollu aikalailla puukon vääntämistä haavoissa... mut toivottavasti vastaisuuden varalta tieto oikeuksista kulkee heillekin paremmin.

      Poista
  2. Kiitos Antti vinkistä! Tosin en tiedä tällä hetkellä, mitä on tehtävissä, koska reklamoimme lennosta lentoyhtiölle, joka lupasi 125 € palautuksen per lentomatkustaja. Reklamoimme uudelleen, viitaten ennakkopäätöksiin, joita aiheen tiimoilta löytyi juuri tuon 600€ palautuksen puolesta ja koska yhden lomapaivän ajallista menetystä silti jäimme harmittelemaan. Tietysti toivoisi saavansa palautusta myös sen vuoksi, että olisi edes pieni mahdollisuus päästä mukaan veljen virallisiin häihin sitten kun ne lopulta vietetään. Juuri tänään saimme vastauksen, että eivät hyväksy valitustamme, vaan pallottivat selvittämään asiaa osoitteeseen http://apr.europa.eu. En tiedä onko tässä enää mitään mahdollisuutta saada tuota korvaussummaa nousemaan tuosta alkuperäisestä...

    VastaaPoista
  3. No onpas sattumuksia :). Kiva katsella hienoja kuvia. Odotan jatkoa ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nainen Talossa :) Jakoa laittelen taas heti, kun kerkeen. Tää englanninnosjuttu kieltämättä vähän hidastaa tätä postailua, mut näitä lukee nyt sen verran porukkaa tuolta jenkkien suunnasta, että jatkan edelleen näin kaksikielisesti:)

      Poista
  4. Mä en kestä!!!! Siellä te olette asustelleet Kardashianeitten keskellä, byhyyyy....Ja me vaan päästiin ajelemaan tuonne!! Kade kade kade... =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. He-he, noloo, mut mun piti googlettaa toi nimi. Oon meinaa ihan pihalla realitysarjojen tähdistä :) No nyt tiedän, kuka ehkä seisoi takanani The Commonsin kaupan kassajonossa ;)

      Poista