maanantai 28. heinäkuuta 2014

Villa Hattara

Tervehdykset kaikille. Nyt tulee tekstia ilman aan pilkkuja, koska kirjoittelen tata talla hetkella New Englannin kauniista maisemista koneella, jossa on englannin nappaimisto. Paivat huitelevat taalla lomalla sellaista vauhtia, etta kuvia reissusta tulee vasta sitten joskus, kun olemme taas kotiutuneet. Mutta nyt laitan nama lupaamani kesaiset juhlakuvat, jotka olin ennen reissua sentaan ehtinyt bloggeriin ladata. Kiitokset viela edellisista kommenteistanne, joihin tuossa juuri kavin vastaamassa yhteisesti kaikille.


Heinakuun alussa sisustin muumimokin niin makoisaksi, etta se sai nyt nimekseen Villa Hattara.

Paiva oli heinakuun 4., jolloin oikeastaan alkoi tama kesa kunnolla Suomessa. Kuvassa olevat pienet tuolit ovat minun ja mieheni ala-astevuosina tekemat. Kunnostin ne ja maalasin ohuella pellavamaalikerroksella.


Tarjoilupoydalla oleva hauskannakoinen vaaleanpunainen ja kukallinen sailytysastia tuli hankittua laheisesta Reilu Koti -kaupasta. Se on oikeasti itamailla kaytettava evasrasia, johon alimpaan pakataan riisi, keskimmaiseen kasvikset ja paalimmaiseen kerrokseen kastike. Mun pitaa kylla korjata naa aan ja oon pilkut tahan tekstiin sitten myohemmin, kun tata on niin hassu kirjoittaa saatika lukea...


Unohdin vallan ottaa kuvat parven sisustuksesta... siella on pojan valtakunta automattoineen. Alkukesan mokki oli isojen tyttojen valtakuntaa, mutta koska lahdin heidan kanssaan reissuun, on kiva, etta mokki on nyt loppukesan enemman pienten mieltymyksien mukainen. Vaikka kylla isotkin tytot aika innoissaan ovat siella pienten kanssa viihtyneet :)

Pikkukeittion siirsin pienten huoneesta. Keittion olen tehnyt silloin joskus vuosia sitten. En loytanyt sen ohjetta enaa, joten mulla on sen ohjeiden laittaminen tanne edelleen jaanyt ja jaanyt, mutta laitan mittoja sitten joku kerta, kun kerkeen.





Lapset osallistuivat kekkereiden valmisteluihin pujottelemalla mansikoita ja vaahtokarkkeja grillivartaisiin.


Kuppikakkujen popcorn-kuorrutteen ohje oli muistaakseni Unelmien Talo&Koti -lehden kesaliitteessa. Litra popcorneja sekoitettiin 200 g:aan sulatettua valkosuklaata. 







Ei kai taa juhliminen sentaan niin rankkaa ole, etta ihan meinaa kesken nukahtaa?

Ja kenelle tuo rouva tuolla nyt poseeraa?

Taalla tais olla joku muukin kameran kanssa liikenteessa, koska mun kuvat ei ole otettu jalustalla...


Kuppikakkujen kerrosvati on laheisesta Country White -liikkeesta.






 




Kemujen jalkeen kukka-asetelmista saikin sitten nauttia viela seka sisalla etta ulkona. Nyt toivottelen sinne Suomeen aurinkoisia kesapaivia ja palaan asiaan taas jahka olemme reissusta kotiutuneet. Jatkossa taidan ruveta kirjoittelemaan englanninkielisia referaatteja jutuista, koska nyt meidan perhekunta alkaa olla jo siina maarin kansainvalinen, etta tuntuisi kurjalta, jos en jakaisi juttujani kaikkien minulle rakkaitten ihmisten kanssa. Hyvaa englannin kielen harjoitusta siis tiedossa minulle monien vuosien jalkeen...

Heipat ja see you soon!

Mari

20 kommenttia:

  1. Voi mikä kesäpläjäys! Niin ihanaa ja kaunista! Tosi iloista ja hyvää ressua teille siellä kaukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuire - ihana matka oli. Palattu ollaan ja nähtykin jo mukavissa merkeissä :)

      Poista
  2. Voi hyvänen aika miten kauniit juhlat teillä on olleet! Ja upeita kuvia ja tunnelmia <3 <3 <3
    Aurinkoisia päiviä sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Micu - kesän viimeisiä päiviä tosin tässä vastaillessa jo vedellään, mutta aurinkoa edelleen toivon - myös sinne :)

      Poista
  3. Ei taman suloisempaa mokkia olekaan!!!
    Minunkin kirjoitus on aina ilman pisteita,mutta kylla siihenkin tottuu.
    En ole blogiasi seurannut alusta alkaen,joten olisi kiva kuulla perheestasi ja miten siihen liittyy englannin kieli?
    Hyvaa loman jatkoa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lisay - Musta tuntuu, että noihin ään ja öön pilkkuihin en taida enää palata, kun on pikkuisen tärkeämpääkin tekemistä kuin niiden viilailu, eli niihin kyllä tottuu. Lomalta on siis jo palattu :). Englanninkielisiä on meillä suvussa tuolla Englannissa, Australiassa ja Amerikassa tällä hetkellä sekä mun että miehen puolelta, mutta ehkä aktiivisimmin tulle kieltä nyt harjoitettua tulevan kälyn myötä :)

      Poista
  4. Teillä on tosi kaunis piha ja leikkimökkikin ihana suloinen. Ihastelin jo joskus aiemmin tota kakkupalatyynyä, mahtava idea : ) Otat myös kauniita kuvia, niitä on mukava katsella. Täytyy kirjautua lukijaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja S. :) Toivottavasti kirjautuminen lukijaksi onnistui, kun tuo sivupalkki on välillä vähän kenkutellut. Mukava, kun olet tänne löytänyt, tervetuloa!

      Poista
  5. Voi mahoton kuinka suloinen, oikea hattara!

    VastaaPoista
  6. Wooooou, katsoin kuvat silmät palloina. Villa Hattara on u-p-e-a. Ja se kakkusänky mansikkatyynyillä...

    Miten se sanonta meneekään. Onnelliset lapset, onnelliset vanhemmat.

    :)

    VastaaPoista
  7. Jaksan niin vieläkin vain äimistellä tuota kaunista ja Super hyvää ideaa; kakkupalatyynyä, siinä on vuosisadan keksintö kyllä! =D

    VastaaPoista
  8. Ihanalle näyttää - suorastaan herkulliselta! Mukavaa reissua!

    VastaaPoista
  9. Kivasti on ilmeisesti matkakin mennyt!? Niin hassua, kun sä olet siellä meidän mailla ja minä Suomessa. N kysellyt kovasti E:n perään! Niin, ja ihanat kuvat :)

    VastaaPoista
  10. Kiitos Hannis - Matka teidän maisemissa oli aivan mielettömän hieno ja myös meidän E on kaivannut N:a. Toivottavasti kerettäis vielä nähdä ennen teidän lähtöä!

    VastaaPoista