tiistai 15. heinäkuuta 2014

Pionipläjäys

 

Tänä kesänä pionit kukkivat puutarhassa runsaasti. Niistä riitti iloa useampaankin kukka-asetelmaan, joita veljeni kihlattu Chelsea loihti tässä alkukuusta eräitä kivoja kekkereitä varten, jotka vietettiin oikeastaan tämän kesän ensimmäisen päivän kunniaksi 4.7. Siihen asti käytännössä oli vain satanut tai ollut vain muuten kylmää. Niistä juhlista sitten seuraavalla kertaa. Kesä hupenee huimaa vauhtia ja kaikenlaista kivaa on tullut tehtyä ja huippumukavaa on vielä tulossa, mutta edelleenkin tuo koneen ääreen pysähtyminen takkuilee.
Tässä kuitenkin arkistoon tämän kesän pionikuvia sekä sisältä että ulkoa. 'Sarah Bernhardtit' ja 'Dr. Flemingit/ Barbarat' taitavat olla kuvissa pääosissa.

 Alimmassa kuvassa tärkein on tietty toi takan reunalla oleva imurin suulake, eiks juu :). En ruvennut sen koommin stailailemaan, kun kerrankin oli siivo ihan luonnostaan eikä ketään sotkemassa ( lapset viikon mummin ja vaarin kanssa kanssa mökkeilemässä ja mäkin keskitin sotkemiseni ulkoterassille).
Kenties palaan uudemman kerran vielä tällä viikolla tänne. Nyt toivottelen rentouttavaa kesäviikkoa (ja hyvää yötä) kaikille!

***
Mari

14 kommenttia:

 1. Ihanat pionit. Täällä niitten kukinta on jo auttamatta ohi ja kukinta ei ollut niin runsasta kuin yleensä. Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
 2. Niin mahdottoman kaunista :) Teillä on kaunis koti ja ihastuttava puutarha. Pioni on niin ihana kukka.

  VastaaPoista
 3. kiitos ihanista kuvista niin sisältä kuin ulkoa. kyllä kesä vain on ihanaa.

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia ja aivan ihania kukka-asetelmia <3

  VastaaPoista
 5. Kaunista :). Ihana kimppu myös. Pioni on selvästi sun kukka :).

  VastaaPoista
 6. Ihanat pionit!

  Voi, kun pian saisi nauttia pionien kukinnasta omassakin puutarhassa. Tänä kesänä yksikään ei vielä jaksanut kukkia (viime syksynä ja tänä keväänä istutettuja, pieniä raasuja). Menikö teillä minkä aikaa, että alkoivat kukkimaan? Kun jostain luin, että saattaa kestää jopa 2-3v istutuksesta ennen kuin kukkivat.

  VastaaPoista
 7. Ihanat pionit ja kimput! Täytyypä itsekin tehdä pioni-jasmikekimppu. Voi, mä halkean uteliaisuudesta!

  VastaaPoista
 8. Aivan huikeat pionikimput. Tykkään myös niin kovasti tästä kukkalajikkeesta. Teillä on muutenkin niin kaunis puutarha :)

  VastaaPoista
 9. Kauniita kuvia pioneista, ihania kimppuja ja viehättävä kotinne. Kesää on vielä jäljellä, kiitos näistä :)

  VastaaPoista
 10. voi miten ihania Pioneja. Ne on yksi suosikkikukistani ja olen niitä istuttanut tänä kesänä myös lisää, mutta saapi odotella vielä pitkään, ennen kuin ne kukkivat :)

  VastaaPoista
 11. Todella kauniita pioneja! Aivan täydellisiä! Voisi vaan katsella ja tuijotella :) Olen usein käynyt ihastelemassa kuviasi, mutta harvoin ehdin nykyään enää kommentoida.

  VastaaPoista
 12. Mieletön pionipläjäys, hengästyttävän upeita!!!!

  VastaaPoista
 13. Kiitos kaikille kommenteistanne! Nyt huitelen taalla rapakon toisella puolella, joten kayttamani koneen nappikisesta puuttuu aat pilkuilla :) Turhauduin tuossa asken kirjoittamaan ipadin miniatyyrinappiksella, jossa nappaimet ei toimineet kunnolla. Jonspe kysyi, koska noi meidan pionit alkoivat kukkia, eli ne kukkivat jo heti seuraavana kevaana eli 2012, kun ne oli edellisena syksyna istutettu, vaikka nyt kahtena kesana kukinta on ollut vasta oikein runsasta. Paikka on otollinen niiden kasvulle, koska koko paivan siihen porottaa aurinko. Pionit tykkaa hieman happamasta soransekaisesta lapaisevasta mullasta ja ne pitaa istuttaa pintajuuriina kasveina riittavan pintaan tai muuten ne eivat kuki. Juurilla seisovasta vedesta ne eivat tykkaa. On mulla kylla yksi viime kesana istutettu pioni, joka oli aika pieni taimi, joten ehka se kukkii vasta ensi tai sita seuraavana kesana. Ihania kesapaivia kaikille sinne Suomeen!

  VastaaPoista