keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kotimaan kesäretkivinkki: Lappenrannan hiekkalinna


Tässä olisi pieni kesäretkivinkki, jos satutte suunnittelemaan reissua Itä-Suomen suuntaan. Muistan jonkun osuvasti sanoneen, ettei se ole metropoliitti, joka ei tunne omaa maataan. Viime vuoden aikana kiersimmekin aika lailla koko Suomen läpi Kainuuta lukuunottamatta, vaikken niistä matkoista ole ehtinyt täällä blogin puolella sen kummemmin kertoillakaan. Viimeiseen pariin vuoteen ei olla taidettu matkustaa kertaakaan ulkomaille. Jossain vaiheessa vaan havahduin, että nyt kun isommat tytöt ovat vanhempia, olisi mukavaa heidän kanssaan kierrellä enemmän myös ihan omaa kaunista kotimaatamme ristiin rastiin. Pienemmätkään eivät osaa vielä kauemmaksi haikailla.  Ja kuuluu se nyt jo ihan  yleissivistykseenkin, että osaa sijoittaa Suomen kartalle vaikkapa sellaisen kaupungin kuin Lappeenranta ;).

 
 Tässä pääsette nyt kuvien myötä visiitille Lappeenrannan viime kesäiseen hiekkalinnaan. Samalla saatte pikakertauksen tai perehdytyksen Suomen kansalliseepoksen Kalevalan runoihin (tai osaan niistä). Tällä kertaa runot voi lukea myös englanniksi tai venäjäksi.

Samoin kuin Kemin lumilinna, Lappeenrannan hiekkalinna rakennetaan joka vuosi uudelleen uuden teeman ympärille. Viime kesänä aiheena oli Kalevala. Hiekan veistäjänä toimi Jukka Lahela. Hiekkaa linnan rakentamiseen kului yli kolme miljoonaa kiloa.

Hiekkalinnan esittelysivulle pääset tästä. 
 

 

 

 Hiekkalinnan yhteydessä oli muitakin kivoja.aktiviteetteja. Meidän lapset innostuivat maalailemaan mm. savikukkoja.
Ehkä tämä postaus alkaa olla pituudeltaan jo sitä luokkaa, etten laita kuvia enää enempää :) Hienoa jos jaksoit loppuun asti.

 Ollakseen onnellinen ei siis aina tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan - kotimaan matkailu on varsin varteenotettava ja Suomen taloutta tukeva vaihtoehto. Suosittelen!


***

Mari

15 kommenttia:

 1. No johan on Lappeenrannassa mahtavat rakennelmat! Kyllä ne jotkut vaan osaavat : )
  Ihan totta, kyllä kotimaassakin nähtävää riittää vaikka kuinka! Ja plussaa vielä sekin, että eri paikkoihin voi tehdä vaikka päivän, parinkin reissuja. Kun matkoihin ei kulu paljoa aikaa, niin lyhyemmässäkin ajassa ehtii jo moneen asiaan tutustua.

  Kiitos tästä vinkistä! Katsoinkin jo, että tänä vuonna aiheena näyttää olevan musiikki : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi - tällaiset vaihtuvateemaiset näyttelyt on siitä kivoja, että voi käydä vaikka joka kesä ja ihan vain päiväreissunakin. Hiekkalinnan lisäksihän Lappeenrannassa on hieno linnoitusalue, joka tosin oli silloin osittain suljettu jonkun rockfestivaalin vuoksi, ettei päästy käymään. Mut ehkä siellä näkyy se rokki tänä vuonna sitten jossain muodossa hiekkalinnassa ;)

   Poista
 2. Hih, nyt hävettää. Asun Lappeenrannassa ja en tainnut viime kesänä käydä ollenkaan hiekkalinnalla... Niinhän se usein on, jos kohde on liian lähellä.. Kiva, että tykkäsitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu - Lähi kohteet siis haltuun ;) Mekin oltiin pienten kanssa ihan vaan Helsingin turisteina eilen ja kyllä pelkkä ratikka-ajelu oli pojalle jo niin hohdokasta :)

   Poista
 3. Aivan mielettömä hienot hiekkalinnat. Kaunista katsottavaa riittää kotimaassa paljon, kun van uteliaasti lähtee katselemaan. Olisipa kiva käydä joskus Lappeenrannassa. Joskus pienenä olen tainnut vanhempien kanssa käydä. Liian usein tulee mentyä tätä rannikkoreittiä etelään tai pohjoiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne - Mullekin tää oli eka kerta katsomassa noita hiekkalinnoja, joskus pienenä mäkin olin kaupungissa viimeksi käynyt.

   Poista
 4. Me ollaan käyty jokunen vuosi sitten katsomassa hiekkalinnoja ja sen verran vaikuttavan näköisiä oli, että tekisi mieli käydä joskus uudelleen! Kyllä vaan, suomenmaassa on niin paljon upeita paikkoja, että turha lähteä kauemmaksi :)
  t. yksi kotimaankohteista innostunut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika - On tää kotimaa kesäisin niin kaunis, ettei täältä oikein malta mihinkään kauemmaksi välttämättä lähteä. Mä en ainakaan ole osannut muutamaan vuoteen juuri ulkomaille haikailla. Vähän kyllä autotournee Eurooppaan kiehtois vuoden päästä, kun omasta lapsuudesta on sellaiselta reissulta niin ihanat muistot.

   Poista
 5. Käsittämättömän hienoja taideteoksia. Nuo on kyllä näkemisen arvoisia. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 6. Kotimaassa on kyllä tosiaan monen monituista kolkkaa käymättä, Lappeenrannan hiekkalinna on kyllä käyty jo useampana vuotena katsastamassa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Titta - Teille on siis hyvin tälle kesälle retkikohteita tiedossa ja hyvä, jos tää kohde on osalle jo hyvinkin tuttu :)

   Poista
 7. Hauska löytää näitä sulta :-) Miehän olen nimittäin puoliksi lappeenrantalainen, tiesitkö! Meil muuten mökillä noita torin kukkoja vaikka kuinka. Mökki siinä aika lähellä keskustaa, mutta veneellä mennään. Kun mun mummi kuoli, ei ole vaan tullut siellä kaupungissa enää käytyä. Tänä kesänä kovasti aijatus kyllä käydä. Linnoitus niin ihana. Mun mummi aina tykkäs näyttää Viipuri-museossa paikkoja siitä pienoismallista :)

  VastaaPoista
 8. En muuten Hannis tiennyt, että oot ihan puoliverinen lappeenrantalainen :) Pojille siellä linnoitusalueella on varmasti mielenkiintoista nähtävää, vaikka kevään kuviesi perusteella he ovatkin nähneet jonkin verran suurempaa sotakalustoa;)

  VastaaPoista
 9. Hiekkalinna on taas tälle kesälle avattu. Heti sunnuntaina käytiin se lasten kanssa katsastamassa. Musiikki on tämän vuoden teema :)

  VastaaPoista