tiistai 29. huhtikuuta 2014

Piikkarit ja puutarhaa

 
Ollaan oltu kipeänä, joten neljän seinän sisällä on kaunista päivää vietelty. Pojan kanssa tämän päivän askarteluihin kuului nurmikon ilmaussandaallit. Tai miksi noita nyt nimittäis. Kyllähän näitä kaupasta valmiinakin sais, mutta kivaa puuhaa on tehdä itse kaikesta jämämateriaalista. 3mm:n ja 6 mm:n vanerista sahasin pojan kenkien malliset palat kuviosahalla verstaan puolella sillä aikaa kun pienet piirtelivat askarteluhuoneessa. Poika sai porata huopanaulojen naulausta varten pienet reiät. Sandaalien remmit ovat Kannustalon pystytysvaiheesta jemmattuja elementtien nostoliinoja, joita säästin ja pesin muutamia.
 
Illalla sitten sandaaleja testailemaan. Menivät hyvin äidinkin kumppareihin :).
Pihalla on mullattu kukkapenkkejä ja levitelty uutta kuorikatekerrosta pihan takaosan metsä- ja potager -osastolle. Muutama hassu kasvilavahan meillä vain on jonkinlaista pienviljelyä varten. Olen halunnut pitää tuotantopuolen hillittynä ja hallittuna vielä näinä kiireisinä vuosina, kun erinäisiä projekteja on yllin kyllin.
Ja sitten olis suuren kiitoksen paikka: Täällä on kuukauden verran nyt pöhissyt kompostori, jonka hankin Taloon.com:n järjestäämän Raksaniksit-blogikilpailun voittorahoilla. Olen todella kiitollinen kaikille blogiani kisassa äänestäneille! 
Summasta riitti myös tuohon postauksen ylimmässä kuvassa vilahtaneeseen Black&Deckerin sähköviilaan (mainio vempele!) kuin myös muumimökin takaseinään kiinnitettyyn laskostavaan kasteluletkukelaan (joka on kyllä ihan järkyttävän värinen kaikessa räikeydessään). Lisäksi hankimme yhden puuttuneen wc-käsisuihkun ja pari pidikettä sekä yhden lyhtypylvään. Rakentaneet ja remontoivat kyllä tietävät, miten nopeasti tuollainen tuhat euroa rautakaupassa hupenee;). Kymmenesosa voittosummasta meneekin vielä sitten muuhun kuin omiin tarpeisiin.
 (Miksi muuten ihmeessä noiden puutarhan muovituotteiden pitää olla niin räikeän värisiä (huomio myös keltaiseen puutarhapumppuun)? Biolanin kompostorista sentään oli tullut onnekseni varsin järkevän näköinen harmaa versio. Aikaisempien vihreän ja ruskean mallin takia sitä ei ole ennen halunnut edes omalle pihalle hankkia. Joo, olen visuaalisesti yliherkkä esteetikko, enkä siitä muuksi muutu... mut mainittakoon vielä, ettei tulis kyllä mieleenkään häiriintyä, jos jonkun muun pihalla näitä räikeyksiä esiintyy, eli olkaa ihan rauhassa vaan mun seurassa räikeyksinenne visuaalisesti vähemmän herkät ;). Ehkä hommaan muovimaalia ja tuunaan noi vielä joku päivä vaikka harmaaksi.)


Puhelimen kuvia siis tähän asti ovat otokset olleet... Magnoliassa näyttäisi olevan uusia nuppuja. Talvensuojaturve, verkko ympärillä ja harso päällä se näyttäisi talvehtineen ihan hyvin. Ihkut puutarhahanskat kävin hakemassa Honkkarista Villa Elsallan Sannan vinkkaamana. Harmittaa, että olin asialla liian myöhään, kun meille ei mainospostia tule, ja noita Lauran puutarhatuotteita on ilmeisesti ollut Honkkarissa yksinoikeudella myynnissä jo kuukauden verran. Nää Ashleyn tuotteet ovat tälle huvilatyyliin hurahtaneelle vissiin ainoa pakkomielle...
Tytölle sentään löytyi vielä ihanat uudet saappaat oikean kokoisena.

Loppuun vielä kuvia etukukkapenkin ensimmäisestä kukkijasta: Tarhakylmänkukka.


 



Laitoin tuon edellisen postauksen 2v.-arvonnan linkin tuonne sivupalkkiin, että nekin sinne vielä löytävät, jotka eivät ole ehtineet vielä osallistua.

Hyvää vappua jo kaikille etukäteen toivottelen!


 VillaVaahtokarkin Mari








15 kommenttia:

  1. Voi että, mahtavat nuo sandaalit! ;) Olet taitava!
    Ja aivan huikean hienot nuo kuvat kukista.

    Iloista vappua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kamomilla - Poikakin on jo taitava hakkaamaan nauloja ja poraamaan:)
      Iloa kevätpäivääsi!

      Poista
  2. Joskus oppii uusia asioita ja jotain ihmeellisyyksia Suomestakin taalta blogeista....Nyt kylla joudut selittamaan naita sandaaleja,silla minulle ei aukene mita varten noita kaytetaan ja kaupastakin niita saa ostaa?????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo välillä tällaisiin kummallisuuksiin täällä blogistaniassa voi törmätä ;) Nää piikkarit on siis tarkoitattu nurmikon rei'ittämiseen, että sinne tulis ilmaa ja että nurmikko kasvais sitten paremmin. Jonkinlaisia vastaavia rei'ityskenkiä saa ostaa kaupasta valmiinakin, mutten kerennyt sellaisiin perehtyä... Mukavia kevätpäiviä sinulle!

      Poista
  3. Odotin otsikon perusteella löytäväni täältä jotkin ihanat liian korkeat ja turhamaiset korkokengät. Mutta nuo sun esittelemät piikkarit onkin yliveto keksintö. Meillä on hankalasti ilmattu nurmikkoa sata vuotta vanhalla heinähangolla. :) Iloista vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, olisi pitänyt sellaiset turhamaisen korkeat korkkaritkin kuvata tuonne vielä seuraksi - sellaisetkin löytyy, samoin kuin sellainen sata vuotias heinähankokin ;) Saapa nähdä onko näitten piikkareitten piikit riittävän pitkät ja ilmautuuko toi nurmikko noilla riittävästi. Yks piikki ainakin vääntyi jo ensimmäisen käyttökerran yhteydessä... Mukavaa kevätpäivää sinne!

      Poista
  4. Kyllä tuollaisilla ihanilla ruususaappailla kelpaa sadesäällä sipsutella!

    Iloista vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija - eilisen lumisateen myötä tyttö lampsi noilla kumppareillaan mielihyvin kouluun. Iloista kevätpäivää sinulle!

      Poista
  5. Ihana kevät <3 Onnea hurjasti voitosta! Iloista vappua!

    VastaaPoista
  6. Hei Mari! Kiva postaus! :) Nuo piikkarit on kyllä kiva keksintö ja kivasti toteutettu! Oletkin saanut paljon keksittyä käyttöä noille Kannustalon liinoille! Olisi aika paljon käpöttelyä jos joutuisi koko nurmikko alueen kävelemään (jotain 600neliötä) mutta lasten jaloissa se menisikin kivuttomasti! :) Kunnon lapsityövoimaa! ;) Hyvä että nappasit neuvosta vaarin ja sait hankittua edes jotain Laura Ashleyn tuotteita! Itseä jäi vähän harmittamaan kun en ostanut sitä riippumattoa, olisi varmasti ollut ihana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna - teillä nurmikkoaluetta onkin aika paljon enemmän ilmattavaksi kuin täällä. Meilläkin tosin tarve oli ilmata vain tuo kulkuväylä, josta nurmikko eniten kulunut. Kiitos vielä, että vinkkasit Lauran tuotteista - mäkin jäin vähän miettimään sitä ihanaa riippumattoa, mut haluan sittenkin yksivärisen, jota jään vielä metsästämään. Mukavia kevätpäiviä sinne!

      Poista
  7. Heippa,

    Eksyin blogiisi sattumalta etsiessäni kauniita verhojen ripustusratkaisuja ja mahdollisimman huomaamattomia verhotankoja. Teillä näyttää olevan olohuoneessa verhot + tangot + ripustus juuri minun makuuni. Ja onhan koko kotinnekin aivan mielettömän kaunis!
    Muistaisitko vielä mistä olet löytänyt verhotangot?

    terveisin, Anna

    VastaaPoista
  8. Hei Anna, olohuoneen verhotangot on Ikeasta, mutta noita ei ole ikävä kyllä enää näkynyt siellä myynnissä. Yhdistin pari verhotankoa tuollaisen seinäkiinnitysjutun kohdasta, että sain yhtenäisen tangon koko seinälle. Mukavaa kevään jatkoa sinulle ja tervetuloa blogiini myös uudelleen!

    VastaaPoista
  9. Vau mitkä ilmauskengät! Hauskoja ja hyödyllisiä puuhia teillä. Ihanat saappaat!

    VastaaPoista