perjantai 15. maaliskuuta 2013

Viikkokatsaus


Taas on viikko vierähtänyt vauhdilla. Täällä on sairastettu koko porukalla neljän seinän sisällä pienimmästä suurimpaan. Tuntui, ettei viikkoon ole muuta mahtunutkaan, mutta kun rupesin kameran muistia selailemaan, niin löytyihän sieltä yhtä ja toista juttua, joilla päiviin on tullut vaihtelua.
Naistenpäivänä MrA muisti meitä naisiaan tulppaanikimpulla. Silloin olin vielä itse kunnossa, ja ehkä sille päivälle osunut Me&I-blogitapahtuma oli sopiva piristys arkeen juuri tätä sairasviikkoa ennen. Tapahtumaa emännöivät  Me&I:n edustajat sekä viisi blogistia pääkaupunkiseudulta. Vieraina oli joukko kyseisten blogien lukijoita, joista osalla myös blogin kirjoittaminen on harrastuksena. ( Kuvia tuli ladattua koneelle nyt vain muutamia, kun koneen muistikapasiteetti lähes täynnä...)

"Malja ihanille naisille!" Kuvassa vasemmalla Tuire, jonka lukijana naistenpäivää lähdin viettämään. Toukokuun tytön Hannis, joka oli myös yksi illan emännistä, tuli myös samalta suunnalta, joten koko blogisiskojen  porukka mahtui Tuiren kyytiin (kummankin blogit ovat olleet ensimmäisten joukossa, joita rupesin seuraamaan). Tuireen ja Hannikseen on ollut ilo tutustua blogiharrastuksen myötä.  Tuiren postaus tapahtumasta löytyy täältä.
Jokainen tapahtumaan osallistunut sai kivan yllätyspussin, jossa oli käsi- ja vartalovoide, keväinen pipo ja kaunis servettipaketti. Oikealla Me&I-edustaja Turun suunnalta esitteli kevään malliston ja uutuudet (mukavan kotoisaa murretta puhui:)). Paikallaolijoiden oli tietenkin mahdollista tehdä ostoksia. Sen verran tiukka aikataulu illassa  kuitenkin oli, että kun pöytäseurueen mukavat jutut tempasivat mukaansa, en itse ehtinyt  mallistoon sitten kunnolla tutustuakaan. (No, asian pystyi korjaamaan täällä). Aika meni itsekeskeisesti itselle skinny jeanseja sovittaessa:) Annettakoon se anteeksi näin naistenpäivänä... Olivat muuten tosi hyvät ja pehmeät farkut, sekä kokoluokitukseltaan suorastaan imartelevat... en ole hetkeen mahtunutkaan koon 26 farkkuihin;).
 
Ennen ohjelmaosuutta nautimme ruokaisan salaattipöydän herkullisista antimista. Jälkiruokana kahvia, macaronseja ja minituulihattuja.  Ilta oli oikein mukava --- kiitos järjestäjille ja "emännille"!
Kotona blogitapahtuman päätteeksi jaetut keväiset narsissit pääsivät naistenpäiväkimppua piristämään.


Viime viikonloppuna aloitimme myös projektin, joka on jo kolme vuotta odottanut tekijäänsä. Kylpyamme-reppana on jo kaksi talvea ja kesää makoillut parvekkeellamme. Hyvin on muuten siellä pärjäillyt ankarat säänvaihtelut ja säilynyt moitteettomassa kunnossa suojamuoveineen. Silloin muuttoa ennen se oli ollut tarkoitus saada paikoilleen, mutta työmiehenkin piti päästä joulunviettoon. Ammeen asennus jäi odottamaan saunatilojen valmistumista, koska MrA ei halunnut käydä suihkussa kylpyammeessa. Olin kyllä valinnut ammeen sen perusteella, että siinä oli riittävän leveä ja tasainen pohja myös suihkussa seisomista varten, mutta silti homma ei ole saanut aiemmin oikein tuulta alleen... on tullut prioriteettilistalle kaikkea muuta tärkeämpää. Säilytysolosuhteet huomioiden oli varmasti hyvä, että amme löytyi edulliseen hintaan Bauhausista. A hoiti ammeboxin paikoilleen, josta minä sitten jatkoin etulevyn laattojen asennuksella.
 
 No eihän se ammeen asennus tietenkään riittänyt, vaan piti minun sitten nuhaisena vielä ruveta saumojakin uusimaan... Lattian saumat nimittäin olivat kuluneet yllättävän nopeasti, koska rakennussiivoojat käyttivät ennen muuttoa liian voimakashappoista pesuainetta kylppärin lattiaan pestäkseen putkimiehen kengistä tulleita ruostetahroja. Lattiasaumat eivät olleet ilmeisesti silloin vielä tarpeeksi kovettuneet. Saumojen poisto noin neljän millimetrin syvyyteen kävi ihan näppärästi tällaisella harrastelijadremelillä. Hyviä timanttiteriäkin sai lähibiltemasta edulliseen 8.90 euron hintaan. Koneen pistin välillä jäähtymään parvekkeelle, ettei olisi leikannut kiinni. Valmiita kuvia kylppäristä sitten ensipostaukseen...
Jottei homma sairastellessa olisi mennyt ihan pelkästään pöntön ääressä vessan lattialla kykkien, vaihdoin välillä makkarin silkinhohtoisiin tunnelmiin...
 
 Makuuhuoneen silkkiverhot nimittäin olin muuton jälkeisenä talvena ripustanut paikoilleen tekemällä niihin vain pikataitokset Ikean silitettävän liimanauhan avulla. Nyt piti verhot pelastaa vuorittamalla. Silkki on sen verran herkkä materiaali, että aurinko polttaa sen lyhyessä ajassa huonoksi. Onneksi vahinkoa ei vielä ollut ehtinyt tapahtua. Verhojen vuorittamiseen olen löytänyt ideaalin materiaalin, vieläpä edullisen sellaisen, nimittäin Ikean Knoppa-lakanan. Ja sattuneesta syystä, jonka löydät täältä, minulla oli niitä muutama varastossa;)

Väliaikaisesti laskostetut verhot ylsivät sentin päähän lattiasta, nyt jätin ne ylipitkiksi.





Sängyn viereen sopivan korkeat yöpöydät löysin Ikeasta, nupit vaihdoin vain lasisiin Laura Ashleyn nuppeihin.

 Tällaisia juttuja siis tältä viikolta. Nyt laitan kylpyammeen silikonit vielä paikoilleen, ja sitten vietetään kellarissa tyttöjen iltaa. Pojat lähtivät katsomaan säbää.  Ihanaista viikonloppua toivotan teille kaikille!

XXX

VillaVaahtokarkki

21 kommenttia:

  1. Lääh miten ahkera olet ollut sairastuvasta huolimatta! Tykkään ylipitkistä verhoista, kauniit.

    Kuvastani huomaa, että mä pääsin vauhtiin heti tapahtuman alkaessa. Oli tosi kiva ilta ja kiva, että tulit mukaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuire! Tää on ollut tällainen äiti "sairastaa" viikko, eli muut on reporankoina eikä itsellä vaan kuume nouse ja sit sitä vaan häärää...
      Oli kiva päästä tapahtumaan mukaan, kun seura oli mitä parhain:)

      Poista
  2. Kivoja juttuja postaat. Tuo tapahtuma kuulostaa hauskalta. Harmi että täältä periferiasta on liian pitkä matka tuollaisiin iltoihin ;). Olet kyllä reipas, kun sairaanakin touhuat. Yritän ottaa vaikutteita :D. Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nainen Talossa! Suomi on sen verran iso maa, että tuollaisia tapahtumivoisi olla kyllä vähän ympäri Suomea. Mitä tulee sairaana touhuamiseen, niin ei kai se niin suositeltavaa ole, mut ehkä itsellä oli nyt motivaatiota päästä viimein sinne ammeeseen availemaan tukkoista nenää lämpimiin vesihöyryihin;) Lepäillään nyt sunnuntaina!

      Poista
  3. Paljon olet saanut aikaiseksi vaikka kipeänäkin olet ollut. Kaunista jälkeä olet tehnyt, nuo verhot on kauniit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mummeli! Toivottavasti tästä ei tullut sentään mitään suorittamisen ylistystä, mutta välillä sitä saa voimia, vaikkei niitä oikein omasta takaa olisikaan. Sairaanahan pitää oikeasti levätä:) Levollista sunnuntaita!

      Poista
  4. Hei, uutena lukijana heittäydyn matkaasi :) Aivan ihana blogi sinulla, kaunis koti ja niin upeita kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanne ja kiva kun mukaan heittäydyt:) Tervetuloa ja ihanaa sunnuntaita ja uutta viikkoa sinulle!

      Poista
  5. Kaunis kylpyhuonee ja hurmaavat verhot! :) Silkki on arvokas materiaali! Ihana on lukea että muillakin saattaa olla tekemättömien töiden listaa ettekä siitä stressaa! Hienoa! Synnin päästö myös meille! Nyt on varmaan ihanaa saada amme vihdoin paikalleen ja päästä kylpemään! Onnea siitäkin! ;) T. Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Jotenkin on itse asiassa ollut ihan kiva, että tuota kylpynautintoakin olen vielä pantannut, että saa puitteet viimeisen päälle, ja saa fiilistellä sitten kunnolla;) Ja toki varmaan nyt blogia kirjoittaessa tulee vielä fiilistelyextraa, kun ihan eri tavalla muistaa ottaa lopputuloksesta kuviakin. Ei yhtään haittaa, vaikka joidenkin kokonaisuuksien valmistumisesta on päässyt vieläkin nauttimaan. En ole yhtään kaikki mulle heti nyt -tyyppiä, vaan nautin hitaasta matkasta kohti päämäärää. Olen huomannut, että nykyajan ihanne siitä, että kaiken pitäisi olla vuodessa valmista, aiheuttaa paineita perheelliselle tee se itse -rakentajalle. Todellisuudessa silti monessa rakennutetussakin talossa on vuosien jälkeen vielä keskenräisyyksiä vaikka "valmiita" olisivatkin. Esim. sokkelit ovat usein rappausta vailla, suojakaiteita puuttuu jne. Eli varsinkin tällaisessa puutalossa, jossa kaikenlaista koristelistaa löytyy, saa viimeistelyä varautua tekemään monta vuotta. Mutta sekin on elämää:) Lepoa sunnuntaihin ja mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  6. Kaunis kylppäri ja ihanat verhot. Teillä näyttää olleen kiva tapaaminen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos My flowering life! Tapaaminen oli tosiaan mukava:) Pitääpä tulla katsomaan, oletko puolestasi kirjoitellut tulppaanitapahtumasta jotakin... sinnekin olisi ollut kiva päästä, mutta sen verran flunssassa vielä olen, että jätin väliin. Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

      Poista
  7. Ihana päivitys! Tätä oli hauska lukea : )
    Ja voi että, sinähän oot saanut vaikka mitä aikaan viikon aikana, vaikka olet ollut sairaanakin. Pikaista paranemista teille!

    VastaaPoista
  8. Kiitos Päivi! Tämä taisi olla tyypillinen "kotiäiti sairastaa" -viikko --- äiti kun ei koskaan oikein voi sairastaa. No ei tullut aika tylsäksi, kun muista ei ollut sängynpohjalta seuraksi:) Nyt alkaa tauti tolla taittumaan päin. Aurinkoista sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  9. Voi miten kauniit verhot! Muutenkin kaunis ja valoisa huone, ihana1
    Mä tykkään myös, että ne on ylipitkät. Meidän kaikki verhot on semmosia.
    Aurinkoista alkavaa viikkoa sulle!

    VastaaPoista
  10. Piti kysymän, että jos et pahastu, laittaisin omaan blogiin samanlaisen kyselyn, kun sulla on kävijöistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Micu! Laita vain samanlainen kysely omaan blogiisi jos tykkäät. Aika vähän tosin on tuohon vastauksia tullut suhteutettuna kävijöihin, mutta ihan kivaa tietoa se silti on tuottanut. Aurinkoa myös sinun viikkoosi!

      Poista
  11. Kauniita tulppaaneja ja kauniin näköinen makuuhuone! :-) Ja toi kylpyamme, vitsi oon haaveillut kylpyammeesta vaikka kuinka kauan. Toivottavasti mekin saadaan sellainen sitten joskus omaan kotiimme! :-)

    VastaaPoista
  12. Kiitos Mimosa! Toi kylpyamme on kyllä ihanaa hemmottelua --- uskon, että unelmasi on varsin todennäköisesti toteutettavissa. Iloa ja aurinkoa viikkoosi!

    VastaaPoista
  13. Kaunista pastellia. Lohduttavaa lukea että jollain muillakin on kylpyamme saanut odottaa asennustaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna, niin se vaan on, ettei ihan kaikkea kerkeä... Tosin tietty moni muu palkkaisi jonkun muun tekemään, mut tiedät varmasti tunteen, että jos haluaa sitä mitä tilaa, pääsee usein lopulta helpommalla, jos itse tekee...ja kiva saada vertaistukea myös sieltä suunnalta näihin viipyneisiin projekteihin:)

      Poista