sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Viimeistelytöitä

Vauvan ristiäisten lähestyminen on antanut taas motivaatiota saattaa joitakin viimeistelytöitä valmiiksi. Perjantaina kävi vihdoinkin porrasasentaja laittamassa kellariin vievät sisäportaat paikoilleen. Tähän asti siellä on ollut vielä sen varran pölyä teettäviä hommia (mm. tasoituksia ja loputtomalta tuntuvia listoituksia mitä kummallisempiin kotelointeihin), ettei porrasaukkoa ole ollut järkevää aikaisemmin avata. Talomme muuntautumiskyky tulee heti testattua, koska perheemme koko on kasvanut kahdella. Aluksi isot tytöt haluavat siirtyä molemmat E:n perhoshuoneeseen ja M:n huoneesta tulee pienten huone. Myöhemmin alakerran työ/kirjastohuoneesta tulee joko meidän makuuhuone tai E:n huone, koska ehkä hänkin malttaa jossain vaiheessa siirtyä pois perhoshuoneestaan. Tytöt mahtuisivat molemmat myös meidän nykyiseen makuuhuoneeseen. Huonekalut hakevat edelleen lopullista sijoituspaikkaansa. Olohuoneen vanhan talonpoikaiskaapin kävi pari riskiä miestä kantamassa kellariin ulkoportaiden kautta. Tässä vilkaisu olohuoneeseen ja työhuoneeseen ennen rymsteerausta. Kuvat olen ottanut joskus viime ystävänpäivän jälkeen, kun olin riisunut loputkin joululta jääneet koristeet ja vaihtanut tilalle keväisemmät verhot.


Mummolta peräisin olevat mööpelit olemme entisöineet naimisiin mentyämme opiskelun alkuaikoina. Vuosi taisi olla 1996-1997, eli uudet kankaat alkaisivat olla paikallaan. Onneksi silloin tajusimme investoida laadukkaisiin Annalan kankaisiin, jotka ovat kestäneet tähän asti. Uuden verhoilun tekeminen ei vain ole vielä järkevää ennen kuin pienten pahin tahmatassuvaihe on ohi.


Olohuoneen talonpoikaistyylinen kaappi 1800-luvun lopulta on huutokauppalöytö opiskeluajoilta. Harrastimme silloin maakuntahuutokaupoissa kiertelyä MrA:n kanssa. Ekologinen, arvonsa säilyttävä ja joskus hyvin edullinenkin tapa hankkia huonekaluja...

Kurkistus kirjasto-, musisointi- ja työhuoneeseen, vaikka eihän tässä edes kirjahyllyjä tai soittimia näy. Taulut ja peilitkin vielä poraamatta paikoilleen...no, kaikki aikanaan. Nurkassa nököttävät vanhat stereot, joita ei edes käytetä, koska musiikki kuuluu olohuoneen katon nurkkiin asennetuista kaiuttimista yleensä iphonen kautta.


Lopuksi vielä muutama kevään kukkakuva sunnuntai-illan iloksi, kun en vieläkään saa näitä postauksia reaaliaikaan. Itse nautiskelen vauvan kanssa juuri terassilla tänään avautuneiden pionien vienosta tuoksusta ja satakielen laulusta. Tyttö E kuvaa juniori seuranaan pioneja ja M tutkailee lammesta löytynyttä vesiliskoa ja sammakonpoikasta. Ja MrA listoittaa :)...

PapukaijatulppaaniMukavaa heinäkuista iltaa toivottaen

VillaVaahtokarkki

8 kommenttia:

 1. Portaat varmasti muuttaa asumista. Ihania tapetteja ja verhoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuire kiitos, portaat on helpottaneet huomattavasti mm. niiden lukuisten askartelutarvikelaatikkojen kuljetusta askarteluhuoneeseen, mitkä ovat lojuneet ympäri taloa odottaen lopullista sijoituskohdettaan.

   Poista
 2. Kaunista. Upea talonpoikaiskaappi! Niin ja Onnittelut pikkuisen syntymän johdosta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tytteli onnitteluista ja myös blogikutsustasi. Vanhat kaapit ovat ihania, mutta ikävä kun ne painavat niin tuhottomasti...

   Poista
 3. Onpa se kerrassaan mahtavaa, kun kaiken puurtamisenne jälkeen olette nyt tässä vaiheessa! Nyt voit keskittyä kaikenlaiseen muuhun mieluisaan suunnitteluun ja puuhailuun - pikkuprinsessan, juniorin, tyttöjen ja MrA.n kanssa. Onnittelut koko perheelle nyt ja edelleen - - !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M-L, kyllä sitä odottaa, että saisi vielä sanottua, ettei yksikään lista puutu enää paikoiltaan ja että raksaamisvaihe olisi lopultakin ohi. Puuhaa tietysti omakotitalon kanssa aina tulee riittämään, mikä sinänsä on ihan kivaa.

   Poista
 4. Voi miten kaunis talo teillä on ! (=

  http://bigworldsmallpeoplebyjozuu.blogspot.fi/

  VastaaPoista